reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża ??

reklama
Ciąża jest wtedy gdy dojdzie do zagnieżdzenia.
Czyli za jakieś 10-12 dni, jeśli doszło do zapłodnienia komórki jajowej.

Nie każda zapłodniona komórka jajowa się zagnieżdża.
Teraz można się domyślać, że miałaś owulację.
Nic więcej.

@DarkAsterR nie jesteś dziwna :D Ja jajników też nie czułam, ale wiesz, jak się czyta o objawach ciążowych w internecie, to ból jajników jest wymieniany jako jeden z pierwszych, więc od razu wszystkie go sobie wkręcają :D
U mnie w pierwszej ciąży cycki - myślałam, że oszaleję, stanika założyć nie mogłam, tak bolały.
A w drugiej ciąży absolutnie nic :D

@DarkAsterR nie jesteś dziwna :D Ja jajników też nie czułam, ale wiesz, jak się czyta o objawach ciążowych w internecie, to ból jajników jest wymieniany jako jeden z pierwszych, więc od razu wszystkie go sobie wkręcają :D
U mnie w pierwszej ciąży cycki - myślałam, że oszaleję, stanika założyć nie mogłam, tak bolały.
Ja nic nie czułam haha :D
Tylko raz mnie tak jakby tam zaszczypalo jakby sie cos wzeralo to było dziwne moze zagnieżdżenie, kto wie :o i któregoś razu oparłam sie brzuchem o blat i tak mnie zakuło w jednym miejscu i postanowiłam zrobic test :D
To wszystkie moje objawy.

No właśnie mnie cycki bolały, ze oszaleć mogłam. W obu ciążach. Szczerze powiedziawszy nawet dzień przed spodziewanym okresem. Stad już bardzo wcześnie wiedziałam co się dzieje. Ale jajniki siedziały cichutko.
Swoją droga dlaczego akurat ból jajników ma sygnalizować ciąże? W końcu nie tam się wszystko zagnieżdża. Rozumiałabym, ze można je czuć podczas owulacji ale jako oznaka ciazy..? Dziwne.

reklama
Ja w 3 ciazy odrazu wiedziałam ze sie obcy zagniezdzil...mialam zlewne poty naprzemian z dreszczami:D

reklama
Czyli internet swoje a natura swoje :)
No pewnie, ze tak :) i tak jak napisałaś podczas owulacji to zrozumiałe, a wydaje mi sie, ze podczas ciąży jajniki raczej sie „wyłączają”, wiec dla mnie to troche nielogiczne. Dlatego nie warto za czesto zaglądać w internet, bo jak sie bardzo chce to zawsze sie znajdzie objawy ciąży :(.

Do góry