reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciaza

reklama
Rozwiązanie
Lol! Testy wyłapały tak niską betę? Powiedz mi koniecznie jakiej firmy były.
Bardzo się przejechałam na Pink teście. Nic a nic nie pokazywał a wszystkie pozostałe tak - bladziochy (jakiś paskowy z allegro, Amil i taki fioletowy z rossmana). Ale przypuszczam, że miałam wtedy hcg okolo 30, bo 2 dni później beta pokazała 68.6 :)
Clearblue i Pink ten super czuły :)
Świadczy o obecności hormonu hcg we krwi.

Hormon jest wytwarzany w organizmie w ciąży, przy jakimś typie raka i przy patologicznym rozroście tkanek macicy.

Ale tak, przyjęło się że pozytywny test ciążowy świadczy o ciąży.
U mężczyzny wykrywa raka prostaty!
Trzy testy pozytywne, bez sensu płacić za betę, umów się na wizytę za dwa tygodnie. Nie załamuj się, będzie dobrze, jakoś się ułoży nie ty pierwsza i nie ostatnia, wszystko się da pogodzić z ciąża tylko trzeba chcieć :) powodzenia

reklama
Beta nie daję żadnej gwarancji ,ale lekarze zalecają , chociaż mój mówił żeby za bardzo się nią nie przejmować , mi przyrost wyszedł niżej niż widełki ,a mimo to jestem w 30 tyg i wszystko jest super , ale nie wyobrażam sobie nie wykonać , trochę człowiek wie na co się nastawić

Beta nie daję żadnej gwarancji ,ale lekarze zalecają , chociaż mój mówił żeby za bardzo się nią nie przejmować , mi przyrost wyszedł niżej niż widełki ,a mimo to jestem w 30 tyg i wszystko jest super , ale nie wyobrażam sobie nie wykonać , trochę człowiek wie na co się nastawić
U mnie 4 dni przed @ beta wyszła 2.9 a jestem w 26 tc ;) więc z tą beta to też nie do końca super, bo myślałam że ciąży brak i pofolgowałam sobie :/

U mnie 4 dni przed @ beta wyszła 2.9 a jestem w 26 tc ;) więc z tą beta to też nie do końca super, bo myślałam że ciąży brak i pofolgowałam sobie :/
ja zawsze robiłam po terminie @ ale masz rację czasem nie ma się nią co stresować ,ale np w 1 ciąży gdzie okazało się to pustym pęcherzykiem , miałam mega niskie wartości ,więc to już był sygnał że nie jest ok , zaś w 2 gdzie serduszko przestało bić w 9 tyg ,beta tak wysoka że aż nie do uwierzenia ,więc to trochę daje do myślenia

Testy wychodziły już, fakt druga kreska była po 5 minutach ale już były dwie i to mnie zastanawiało że coś tu nie tak :)
Bardzo się przejechałam na Pink teście. Nic a nic nie pokazywał a wszystkie pozostałe tak - bladziochy (jakiś paskowy z allegro, Amil i taki fioletowy z rossmana). Ale przypuszczam, że miałam wtedy hcg okolo 30, bo 2 dni później beta pokazała 68.6 :)

reklama
Clearblue i Pink ten super czuły :)

Rozwiązanie
Do góry