reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża z zaskoczenia!!! Co o tym myslicie? Kto mial podobna sytuacje?

Jak dla mnie to w wielu przypadkach te kobiety mogłyby się zorientować, tylko to są gruboskórne Amerykanki;) A tak na serio w wielu przypadkach pokazywanych w tym programie winę mają lekarze. Kobieta przychodzi do lekarza, a on jej mówi, że ma raka jajnika, narośl, czy coś innego. Przecież był jeden odcinek, gdzie lekarz po domniemanym poronieniu nie zbadał kobiety i nie zauważył, że ona jest dalej w ciąży! A jak słyszę, że biorą tabletki w kratkę, a potem dziwią się, że w ciążę zaszły, to nic dobrego o tych kobietach nie myślę.

reklama
oj dziewczyny ja osobiscie znam 3 kobiety ktore nie wiedzialy ze sa w ciazy
dwie dowiedzialy sie w szpitalu jak je wiezli na porodowke a teraz moja kumpela sie dowiedziala dopiero w 34 tc ,normalnie dla mnie to tez jest szok ale takie wybryki natury sie zdarzaja.

A kazda w tym programie jest co najmniej gruba jesli nie otyla. Przy otylosci normalne sa zarowno nieregularne miesiaczki jak i mozna nie zauwazyc brzuszka... :)

Właśnie chciałam napisać to co passignby zauważcie, że w tym programie występują kobiety z otyłością, a jak wiadomo otyłość wiążę się z innymi chorobami m.in też z częstym brakiem miesiączki itp.
Ja myślę, że to możliwe że nie wiedziały o ciąży.

Pozatym leżała ze mną w szpitalu kobieta strasznie otyła, to było jej pierwsze dziecko miała 40 lat skończone.
Opowiedziała swoją historię w której też dowiedziała się w 6 msc że jest w ciąży i to przez przypadek bo myślała że ma wyrostek i pojechała na izbę przyjęć tam zrobili USG i wyszło że to dziecko....
Mówiła że była strasznie zaskoczona bo nie czuła że jest w ciąży.
okres miała zawsze nieregularny, do tego często podróżowała z Anglii do Polski i myślała że to zmiany klimatyczne.

Pewnie o ciąży dalej nie wiedziałaby gdyby nioe ten ''wyrostek''

wiecie.. a ja sie nie zgodze z tym, ze kazda z owych dziewczyn byla gruba. w 1 odcinku byla 21 latka, szczupla i tez dowiedziala sie dop w 36tc w szpitalu, kiedy juz rodzila... i jak wytlumaczyc to? rzeczywiscie, u otylych kobiet to moze bardziej prawdopodobne... mnie jednak zastanawia jak u szczuplej kobiety moze cos takiego sie zdarzyc.

a ze brzuszka moze nie byc widac, to prawda :tak:
kilka miesiecy temu chyba na majowkach 2010 byla dziewczyna, ktora w 9 miesiacu ciazy miala taki brzuszek jak inne w 4mcu... odstawal na moze 4-5 cm a ona juz sie szykowala do porodu :tak:

wlasnie mnie tez dziwia szczuple dziewczyny ok rozumiem otyle ale szczuple?moja kolezanka dowiedziala sie w 6miesiacu a normalnie zaczela tyc i dziecko ja kopalo ale stwierdzila ze to nie to moze jakies hormony bo karmila piersia jeszcze to byl dla mnie szok..

Witam wszystkich
Ja też nie wiedziałam, że jestem w ciąży dośc długo- jakieś 3, 4 miesiące. Brałam pigułki, w związku z tym nie miałam okresu. A że trochę utyłam- cóż, pigułki :) A że trochę mi piersi urosły- pigułki :) I tak pewnie dalej bym żyła w nieświadomości, gdyby nie to, że co jakiś czas, właśnie co 3,4 miesiące robiłam sobie test- bo w końcu jak inaczej sprawdzić, czy przypadkiem nie jestem w ciąży, skoro nie mam okresu?
Znam też dziewczynę, która dowiedziała się, że jest w ciąży, kiedy poszła do lekarza z czymś zupełnie innym. A była już wtedy w siódmym miesiącu... I normalnie miesiączkowała. Fakt, że młoda wtedy była, więc i organizm inaczej się zachowuje...
Takie rzeczy się po prostu zdarzają, i tyle...

reklama
trinovum.
oczywiście mówiłam lekarzowi,że chyba coś jest nie tak, ale stwierdził, że gorzej by było, gdybym cały czas krwawiła i że na pewno wszystko się unormuje... No i tak właśnie się unormowało...

Do góry