reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża z perspektywy łóżka :)

Ja także ciążę spędziłam na leżąco. Kondycja spadła mi do minimum, przytyłam strasznie, ale dzieciaczek zdrowy !!! :) Warto było!

reklama
TYNUSIA ja chciałam aby zalozyli mi szew albo krazek ale zanim mi posiew wyszedl dobrze to był skonczony 31tc i okazało sie, że jest za pozno :sorry2:
Ciesz sie, że Ci założą bo szyjka bedzie zabezpieczona i jest wieksza szansa ze donosisz :tak: jezeli sie boisz to porozmawiaj z lekarzem!
Ryzyko przebicia istnieje ale z tego co wiem to jak zakladaja po 30tc dlatego u mnie nie chcieli ryzykowac..
Bedzie dobrze i mysl pozytywnie :tak:
Oby szybko Cie wypuscili!

Tynusia ja mialam zakladany z najstarszym w 27 tc i donosilam do 38 tc :-) lez, odpoczywaj, szyjka bedzie pewniejsza ze szwem

a z tym tyciem to jest roznie, z najstarszym przytylam 23 kg, z drugim 17, a teraz 10, a leze od lutego, poleghiwalam od poczatku stycznia, wiec nie ma chyba reguly, a zeby nie bylo mam potworna ochote na smakolyki codziennie batonik musi byc :-)

Tynusia trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Ja miałam pessar, a później moja lekarka nie chciała jeszcze szwu zakładać, bo stwierdziła, że niby duże ryzyko, ale wtedy się duzo naczytałam i wiem, że tak jak Natkusia napisała do 30 tyg zakładają.
Wiola zgadzam się w kwestii tycia. W pierwszej ciąży robiłam wszystko i przytyłam 26 kg. W drugiej się troche oszczędzałam i 16 kg na plusie. Teraz przez prawie 2 miesiące leżałam i + 19 kg. Na moim leżeniu to tylko mój Synek się podtuczył (największy, o 600g większy od pierworodnego i 700g od córci)
U Ciebie to już za tydzień bezpieczny czas w razie W dla Maluszka.

Tak, ale chciałabym uniknąć inkubatora itp. I moc przytulić małą po porodzie, zająć się nią. My od wczoraj w szpitalu, blizna mnie bolała, ale pi kroplowkach przeszło. Mam nadzieję, że wypuszcza nas do domu. Na razie przeszło i Mam nadzieję, że tak zostanie i wrócimy za dwa tyg.

Hej :)
Znam problem, jestem w 16 tyg ciąży, a od 8 tyg leżę bo krwawienie miałam, leżałam w szpitalu. Teraz tylko wstaję do łazienki i zjeść (to co przygotuje mi oczywiście mąż) Jedyną atrakcją jest wizyta u ginekologa, a po za tym leżenie plackiem. Doskonale wiem co czujesz. TV, laptop, książki, krzyżówki, i tak cały dzień.. Można oszaleć, ale czego się nie zrobi dla maleństwa:-)

Dziewczyny powiedzcie mi- czy odczucie nacisku na szyjkę macicy to normalne w ciąży ? Ja mam takie kłucia od 3 dni i do tego jakby maleństwo całą swoją siłą uciskało w szyjkę. oczywiście spytam lekarza na wizycie, ale martwię się i chciałabym wiedzieć czy mam czym? Pomóżcie.

Buziole dla innych ciężarówek :*

Ostatnia edycja:
tak, ja takie mialam i strasznie panikowalam, pozniej jeszcze sie nasilily, uciszyly sie dopiero niedawno, jak maluch podrósl, teraz naciska, ale inaczej, najsilniejsze byly pomiedzy 18 a 27 tc, wtedy szkrab fikal tak, ze sie potrafilam zerwac, a szyjka byla ulubionym miejscem kopniakow
pomagalo jak podlozylam pod tylek poduszke i tak sobie lezalam z miednica lekko podniesiona do gory

niestety ciąża na leżąco w łóżku jest strasznie nudna i obciążająca kondycję matki (bardzo osłabia jej ciało) ale czego się nie robi dla dobra dziecka

pozniej nadrabiamy :-) maluszek w ramionach wynagradza wszystko :-)
moja mala szaleje w brzuchu, zwlaszcza wieczorem, a jak przestaje to...zaczynam sie martwic, coraz mniej miejsca juz ma

w tv leca same *******y, masakra, sezon wakacyjny w pelni i nie ma co ogladac, same powtorki, wieczorem mecze slede na biezaco :-)
zostaje komputer, aukcje, pare rzeczy fajnych udalo sie upolowac

reklama
Dziewczynki, dosyć długo mnie nie było... Już drugi tydzień leżę w szpitalu, niestety szew nie został założony bo przypałętała się infekcja i pojawiły się skurcze, które są przeciwwskazaniem do tego zabiegu:-(
A że to już 29 tydzień to pani ordynator stwierdziła, że lepiej będzie jak przeleżę na oddziale do 32 tygodnia, kiedy to dostanę zastrzyki dla synka na rozwój płucek :happy2:
Więc leżę, leżę i jeszcze raz leżę, a że obok mam oddział intensywnej terapii noworodka to mam motywację do tego leżenia, bo nie chcę żeby mój krasnoludek kochany tam trafił;-)

Do góry