reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża starania

reklama
Mdli mnie mam wstręt do niektórych zapachów boli mnie podbrzusze i spałabym. 24h
Zagnieżdżenie odbywa się między 6 a 12 dniem po owulacji plus ok 48h na wytworzenie hormonu bhcg. Jeśli stężenie hormonu jest coraz większe wtedy pojawiają się dolegliwości ciążowe.
Więc twoje objawy nie wskazują ciąży

Zagnieżdżenie odbywa się między 6 a 12 dniem po owulacji plus ok 48h na wytworzenie hormonu bhcg. Jeśli stężenie hormonu jest coraz większe wtedy pojawiają się dolegliwości ciążowe.
Jak nie? Przecież jest w ciąży od lipca, bo miała dwa skąpe okresy i przytyła 2kg.

Czytałam gdzieś na forum że przed owu temperatura spada a u mnie była wysoka i tak jest do teraz akurat jestem w 14 cyklu spisuje od paru dni ale wcześniej też mierzyłam i od dwóch msc była w granicach 36.9 37.11 itp i tak do teraz to mnie zastanawia

Czytałam gdzieś na forum że przed owu temperatura spada a u mnie była wysoka i tak jest do teraz akurat jestem w 14 cyklu spisuje od paru dni ale wcześniej też mierzyłam i od dwóch msc była w granicach 36.9 37.11 itp i tak do teraz to mnie zastanawia
I ty sądzisz, ze w ciąży jestes?

Temperatura może się utrzymywać wysoka również w cyklach bezowulacyjnych. To raz. Dwa, Twoje wykresy nie mówię totalnie NIC. Trzy, zrób test. Nie dziękuj.

Mdli mnie mam wstręt do niektórych zapachów boli mnie podbrzusze i spałabym. 24h
Jeżeli jesteś czasie okoloowulacyjnym to za wczesnie na objawy. Najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki zrobić test. Ja czekałam nawet 3 dni po dla pewności i później bete robiłam. A co do objawów to tylko okresu nie było. I później około 10 t.c doszła zgaga która mam do tej pory. Nie nakrecaj się. Przed terminem raczej nie ma szans na objawy bo jajeczko musi sie zagniezdzic zeby wytwarzac hormon ciążowy. Skąpy okres nie jest wyznacznikiem ciąży 😂 jego brak może dopiero sugerować to i to jeseli masz regularne cykle czyli miedzy 21-35 dni

reklama
Do góry