reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciąża? spóźniona owulacja/ brak?

Miasto
Poznań
Witam! :)
Moje pytanie będzie dość obszerne, ponieważ męczy mnie kilka niepewności.
Zacznę od tego, że od 1,5 mies. jestem na diecie- może nie jakiejś restrykcyjnej, ale zmniejszyłam ilość spożywanych słodyczy i tłuszczów + spory stres.
Mój cykl waha się przeważnie od 29-31 dni, dni płodne przypadały mniej więcej w połowie+2 dni.- wnioskuję po obserwacjach śluzu, miesiączki zazwyczaj mam bardzo bolesne.
W 17 dniu cyklu- licząc od pierwszego dnia miesiączki, uprawiałam z partnerem przerywany seks bez zabezpieczenia. dokładnie tydzień później -24dc-dostałam delikatnego, jednodniowego, różowego plamienia- nic nie bolało.
w dzień spodziewanej miesiączki- 31dc- ponownie uprawialiśmy z partnerem seks bez zabezpieczenia, z wytryskiem. miało to miejsce również w 38 dc, kiedy okres już sie spoźniał.
Po 4 dniach, kiedy spóźniał mi się okres, wykonałam test ciążowy- wynik negatywny. robię je od 2 tygodni systematycznie- producenci pewni się cieszą ;)- ale wynik zawsze jest negatywny. oprócz tego, kiedy w 30 dc wypiłam 3 drinki, obudziłam się w nocy i wymiotowałam- nigdy mi się to nie zdarzyło. plus od tygodnia, przeważnie wieczorami miewam skurcze w podbrzuszu, przypominające nadejście miesiączki, mają one delikatniejszą formę, niż w m.
Dzisiaj rano byłam oddać krew na bete- ale wynik dopiero jutro rano.
stąd moje pytania :
1. czy możliwe, że pierwsze plamienie było plamieniem implatacyjnym, a testy nie wiedzieć czemu pokazują wynik negatywny mimo ciąży ?
2. czy może poprzez dietę i stres przesunęła mi się owulacja i miała miejsce 2 tyg później, kiedy doszło do pełnego stosunku? i w tym wypadku testy jeszcze nie wykrywają ciązy- nie mam pojęcia dlaczego, ale nie moje skojarzyć sobie akurat w tym miesiącu, kiedy wypadł śluz, przypominający ten płodny... stąd pytanie:
3. czy możliwe, ze w wyniku stresu i odchudzania okres płodny wgl nie wystąpił i nici z dzidziusia ?

Jeśli dał radę dotrwać ktoś do końca, prosiłabym o odpowiedź, bo chyba zwariuję dzisiaj....
do lekarza zapisana jestem na najbliższy poniedziałek.
jeśli dostanę wyniki jutro- na pewno dam znać.
pozdrawiam - pełna nadziei K.

reklama
Niestety, beta <0,1.
W piątek ponownie udam się na badanie.

Załączniki

• IMG_20190306_095550.jpg
    IMG_20190306_095550.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 323
Rozwiązanie
reklama
Cześć 😊 mam mały problem
Okres spóźnia mi się 25 dni robiłam test ciążowy ale wyszedł negatywny ( 40 dzień cyklu)
Współżyłam z chłopakiem ale stosunek przerywany... wiem to nie jest antykoncepcja
Mam nieregularne miesiączki raz po 26 a raz po 39 dniach ...
Jakieś 5 lat temu miałam spóźnienie 69 dni ale wtefy nie byłam aktywna seksualnie i lekarz powiedział że to hormony w młodym wieku (17 lat)
Mam dziwne objawy jagby zaraz miała przyjść miesiączka ... ból podbrzusza, kłócie jajników raz po jednej a raz po drugiej stronie, piersi (sutki) bardzo wrażliwe że aż bolesne przy leżeniu i nie tylko, ból pleców, nudności itp. ...
Czy jest możliwe że jestem w ciąży i tamten test wyszedł negatywnie bo było za wcześnie?
Dziękuje bardzo za jakąkolwiek pomoc 😊😊😊
Pozdrawiam

Do góry