reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomocy! Czy to ciąża?

Cześć. Mogę liczyć na Wasze odpowiedzi??
Jak myślicie czy mogę być w ciąży?
Wizyta dopiero za 3 tygodnie, więc nie wiem co myśleć.
Cykle miewam 29-30 dniowe.
Okres spóźnia mi się już 11 dni
Z partnerem uprawiałam wiele stosunków z zabezpieczeniem, ale:
-raz spadła prezerwatywa w której było nasienie
- raz pelkla, ale nic nie bylo
Zrobiłam 3 testy, już po domniemanym terminie okresu w 37dc i 38 dc ale popołudniu. Negatywne
Po 6 godzinach odczatalam ponownie wynik i pokazały się 2 kreski na każdym.
Co myśleć?

reklama
Rozwiązanie
Zrobiłam 3 testy, już po domniemanym terminie okresu w 37dc i 38 dc ale popołudniu. Negatywne
Co myśleć?
Nikt Ci nie powie, czy jesteś w ciąży, ale przy współżyciu (nawet z zabezpieczeniem) takie ryzyko istnieje. ;) Jeżeli spóźnia Ci się okres już 11 dni, to testy powinny coś wykazać. Spróbuj zrobić test z porannego moczu i...
@Az12sx12 , że wyniki odczytywane po tylu godzinach nie mają sensu. Przez to, ze test jest wilgotny, to substancje z paska kontrolnego migrują i mogą zabarwić pasek oznaczeniowy, pokazując wynik fałszywie dodatni. Powtórz test lub idź na betę.

Co myśleć?
Nikt Ci nie powie, czy jesteś w ciąży, ale przy współżyciu (nawet z zabezpieczeniem) takie ryzyko istnieje. ;) Jeżeli spóźnia Ci się okres już 11 dni, to testy powinny coś wykazać. Spróbuj zrobić test z porannego moczu i odczytuj wynik zgodnie z instrukcją, nie później.

Rozwiązanie
Do góry