reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Poród rodzinny,szkoła rodzenia,szpitale-obawy i wątpliwości,za i przeciw

reklama
hehe bliziutko, to zależy dokąd:-)
A jak wygląda ta Wasza Agora???
Bom jeszcze tam nie dojechała:-)
Wiesz dla mnie beznadzieja, fajnie dla tych co mieszkają w centrum i nie mają samochodu no bo do tej pory nie mieliśmy kina :zawstydzona/y: a tu proszę cinema city. Jeśli chodzi o sklepy to jeszcze mało tego pootwierali, ale mam przynajmniej blisko h&m - dział dziecięcy i ciężarówkowy. Ja pracuję w Katowicach w Silesia City Center, no i jak chcesz coś kupić i nabawić się zakwasow od łażenia to zdecydowanie tam polecam :-D

Witam koleżanki ze Śląska ja rodziłam w Bytomiu i byłam zadowolona,jestem też z Bytomia.:-) Teraz chyba też tam będę rodzić

Witam koleżanki ze Śląska ja rodziłam w Bytomiu i byłam zadowolona,jestem też z Bytomia.:-) Teraz chyba też tam będę rodzić
No to witam sąsiadkę ;)
Co do porodówek to wiadomo różne opinie są zawsze, no ja miałam to nieszczęście słyszeć tylko te gorsze od znajomych mamuś

dombar SCC nie cierpię, zawsze jak tam jestem, czy o 8 czy o 18, to ludzi jest tyle samo- dużoooo!!!
No i ta rozbuda parkingu, wrrr, wiem że potem będzie fajnie ale póki co jest wkurzająco :-)
No ale prawda jest taka że SCC ma swoją potęgę;-)

paula04 a skąd dokładnie jesteś? Fajnie że można tu spotkać osóbki ze swoich rejonów.

Ja słyszałam że Szpital w Rudzie Śląskiej jest dobry, no a ten na Raciborskiej w Katowicach gdzie prawdopodobnie będę rodzić, ma na położnictwie swojego anestezjeloga, to już coś :-)
U mnie w mieście w szpitalu to na cały szpital przypada tylko jeden :-D

Zanka czyli jakbyś chciała rodzić u siebie i do tego z zzo (które obecnie i tak wycofano) to marne szanse, bo po podaniu anastezjolog ma przy tobie cały czas czuwać. I w ogóle a w razie nagłej cesarki to odejdzie od innego łóżka ......

reklama
dokładnie !!!
U Nas tylko podaje się Dolargan:
DOLARGAN - Encyklopedia Lekw - Przychodnia Internetowa - PRZYCHODNIA.PL
jak przeczytałam info, to podziękowałam bez jakiegokolwiek zawahania :szok:

To najpopularniejszy środek przeciwbólowy stosowany w polskich szpitalach – z danych Fundacji Rodzić po Ludzku wynika, że używany jest w przynajmniej 17% porodów, przy czym w niektórych oddziałach nawet u 60% rodzących! Dolargan jest lekiem narkotycznym, pochodnym morfiny, działa przeciwbólowo i rozkurczowo. Podawany jest dożylnie lub domięśniowo. Ma wiele skutków ubocznych. U rodzącej może zwolnić akcję porodową, spowodować mdłości, zawroty głowy, zaburzenia orientacji, senność. Lek ten przechodzi przez barierę łożyskową, co oznacza, że przenika do krwi dziecka i niekorzystnie wpływa na jego stan. Maluch po porodzie jest senny, słabiej reaguje na bodźce, może mieć trudności w oddychaniu, słabsze napięcie mięśniowe i upośledzony odruch ssania, co jest przyczyną problemów laktacyjnych. Często konieczne jest podanie dziecku antidotum. Wyniki badań nad długofalowymi skutkami stosowania opiatów u dziecka podczas porodu nakazują ostrożność w ich używaniu, ze względu na ich możliwy wpływ na skłonność do uzależnienia od narkotyków w późniejszym życiu.

Ostatnia edycja:
Do góry