reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Poród rodzinny,szkoła rodzenia,szpitale-obawy i wątpliwości,za i przeciw

reklama
ewcia moja byla dluga . no i lekko przeszla... no ale do chudych nie nalezala...:-p
bo pulpecik z niej byl :-D
kazdy mowil ze wyglada jak 3 miesieczne dziecko:-Dydjecia prosto ze szpitala

Załączniki

• P1080299.jpg
    P1080299.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 126
  • P1080323.jpg
    P1080323.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 142
  • P1080342.jpg
    P1080342.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 132
Kamcia- mi chodziło nie w sensie, że długa i chudziutka, tylko, że np
przy wadze 3800g i wzroście powiedzmy 55cm będzie gorzej rodzić niż przy tej samej wadze a wzroście powiedzmy 60cm ;)
No a malutka śliczna była :))

kamcia śliczna córcia i rzeczywiście nie wyglądała na noworodka... :-)
Dziewczyny wiecie ja się boje na razie tylko jednej rzeczy: jak Wiktor zareaguje na rodzeństwo... jest naszym oczkiem w głowie a jak teraz dojdzie jeszcze brat albo siostra to jak będzie się zachowywał...

Kamcia- mi chodziło nie w sensie, że długa i chudziutka, tylko, że np
przy wadze 3800g i wzroście powiedzmy 55cm będzie gorzej rodzić niż przy tej samej wadze a wzroście powiedzmy 60cm ;)
No a malutka śliczna była :))
tak , wiem , ale moja wage miala 4260 i wyrost 59cm ... cyzli i grubasna i dlugasna:tak:
to tez pokazaam zdjecia jak wygladala....:-D

kama na ostatnim zdjeciu Vi ma 1 dzien , bo u nas wychodzi sie ze szpitala na 2 dzien od porodu , czyli rodzxilam ja we wtorek a w srode juz jechalysmy do domu , stad miala juz na sobie ubranko i czapeczke:tak:

Kamcia ale kawał córy, jak ty ją kobieto urodziłaś??
Wiem jak się rodzi malutkiego grubaska... Moja Zuza ważyła 3500 przy... 48 cm :-) Do tego główka w ogóle jej nie zmieniła kształtu, jak piłka okrągła i męczyłam się z nią długo. Także wolę teraz długaśnego chudzielca z głową jak jajo :-)

Kamcia ale kawał córy, jak ty ją kobieto urodziłaś??
silami natury:-D:-D:-D

a tak powaznie musialam wziasc znieczulenie... hehe
gaz nie pomagal... no wiec powiedzialam ze chce Epidural.. czyli chyba zewnatrzoponowe w pl sie tak nazywa....

no i nic nie czulam....:-) a pozniej przez tydzien chodzilam rozkraczona jak kaczka:rofl2::rofl2::rofl2:

Kamcia my to weteranki bo Gabi 4400kg i 58 dł:)) a każde następne większe. Poród trwał (cały) 2,5h więc na znieczulenie nie miałam ci liczyć;) ale na szczęście obyło się bez cięcia!!
A u Ciebie??

reklama
Do góry