reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po odstawieniu tabletek

Jak Twoje bhcg.. 🤨Ja jestem po owulacji.. W czwartek test na owu pozytywny także pewnie była w piatek😉 szyjka od piątku zamknięta ale nadal wysoko i miękka.. Czy nie powinna opasc i stać się twarda jak na czas niepłodny.. 🤨
Ze względu na przyjmowanie antybiotyku i problemy żołądkowe po ponad roku brania odstawilam tabletki po pierwszych 7 z nowego blistra. Krwawienie z odstawienia miałam od 2 lipca przez dwa dni. 26 lipca byłam na USG, gdyż od 16 lipca strasznie bolało mnie podbrzusze i lekarz podczas badania powiedział, że już w tym cyklu widać, że miałam owulację w prawym jajniku :) @ wciąż nie mam, ale wczoraj miałam przez chwilę jasnoróżowy śluz i znowu cisza :) Byłam rano na bhcg, gdyż testy wychodzą negatywne, ale wieczorem powinnam mieć już miarodanje wyniki ;) Podsumowując - jest możliwość owulacji już w pierwszym cyklu po odstawieniu :)

reklama
Wrzuć zdjęcie, zdarza się że zaraz w 1 cyklu jest ciąża
Test na owulacje dopiero w czwartek wyszedł Pozytywny.. Także owulacja mogła być w piątek.. Od środy codziennie były przytulanki z moim ❤️ także a nóż może coś.. 😃 Szyjka od piątku wysoko miękka ale zamknięta no i podbrzusze mnie boli tzn mam delikatne skurcze..

Ja zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu, ale nie robiłam testów owulacyjnych, nie chciałam tego tak „cisnąć”. Po prostu w terminie miesiączki zrobiłam test i był dodatni. Przy czym - zaznaczam, że owulacja była chyba dużo po terminie normalnym, jakoś 4 tygodnie po krwawieniu z odstawienia :)

Ja zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu, ale nie robiłam testów owulacyjnych, nie chciałam tego tak „cisnąć”. Po prostu w terminie miesiączki zrobiłam test i był dodatni. Przy czym - zaznaczam, że owulacja była chyba dużo po terminie normalnym, jakoś 4 tygodnie po krwawieniu z odstawienia :)
Ja robiłam testy bo chvialam wiedzieć czy moje obserwacje śluzu i szyjki są wiarygodne.. Wszystko się zgadzało z moimi obserwacjami.. Tylko ta szyjka mnie zastanawia czy nie powinna opasc jeśli jest już po owulacji? 🤨Pierwszy raz tak mam że nadal. Jest tak wysoko bo zazwyczaj jak odstawiałam tabletki to po owulacji opadała..

Do góry