reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny a ja mam grypę i depresja mnie dopada, wszystko mnie boli już od kilku dni i boje się żeby tylko z dzidzią było wszystko ok, bo już jeden antybiotyk mam za sobą , zaraz na początku. Dodatkowo dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży na konsultacje, żeby mnie skonsultowali pod kątem moich wyników po USG i PAPPA i pod kątem założenia szwu szyjkowego :(
Ach ciąża to piękny i zarazem trudny czas ,odpoczywaj ile się da ,dobry film ,książka 🙂a jak wyszły te prenatalne ?

reklama
ja po wizycie :) na poczatku lekarka nic nie mogla zobaczyc , obraz byl bardzo zly ale zrobila przez brzuch i maluszek sie pokazal i serduszko migalo
:)

ma tylko 3,2 mm ale to dopiero 6t2d jest troche mniejszy niz powinien ale mam nadzieeje ze nadrobi
Uffff najważniejsze, że jest! Nadrobi, nie martw się! Kiedy następna wizyta? Oszczędzaj się i jedz zdrowo. :**

Aha no ale co chce Cię wysłać jeszcze na dodatkowe badania ? A USG dobre było ?
Usg i test byly dobre, ale ja mam za sobą złe wyniki amnio przy pierwszym poronieniu, dr chce żeby mnie wysłali do poradni genetycznej i ewentualnie skonsultowali czy jest sens robić dodatkowo testy, a oprócz tego chce żeby rozważyli założenie szwu, bo amnio przy ostatniej ciąży prawdopodobnie wywołała u mnie skrócenie szyjki i rozwarcie , teraz trzeba się liczyć że może być różnie z tą moją szyjką.

Usg i test byly dobre, ale ja mam za sobą złe wyniki amnio przy pierwszym poronieniu, dr chce żeby mnie wysłali do poradni genetycznej i ewentualnie skonsultowali czy jest sens robić dodatkowo testy, a oprócz tego chce żeby rozważyli założenie szwu, bo amnio przy ostatniej ciąży prawdopodobnie wywołała u mnie skrócenie szyjki i rozwarcie , teraz trzeba się liczyć że może być różnie z tą moją szyjką.
Rozumiem , myślę że wszystko będzie dobrze z dzieckiem ,USG najważniejsze

reklama
Mi szyjka skracała się w poprzednich ciążach ale to było lata temu ,w pierwszej i drugiej już ok 16 tygodnia ale wtedy kładli tylko do szpitala na obserwację i leżeć kazali,w tej ciąży o dziwo szyjka cały czas długa i pozamykana była a spodziewalam się że będzie się skracać jak wcześniej

Do góry