reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
To już kwestia talentu pielęgniarki Niestety
To jest kwestia tego jak uciskamy żyłę, trzeba uciskac mocno i długo na wyprostowanej ręce ok 5 minut, nie wolno zginąć w łokciu tak jak to powszechnie przyjęte bo wtedy dochodzi do rozlewu krwi na boki i sińce gotowe. To też kwestia naszej krzepliwosci . Bardzo rzadko dochodzi do przebicia żyły przy zwykłym pobieraniu krwi. Przetestujecie to na sobie bo w ciąży pobrania są non stop

To jest kwestia tego jak uciskamy żyłę, trzeba uciskac mocno i długo na wyprostowanej ręce ok 5 minut, nie wolno zginąć w łokciu tak jak to powszechnie przyjęte bo wtedy dochodzi do rozlewu krwi na boki i sińce gotowe. To też kwestia naszej krzepliwosci . Bardzo rzadko dochodzi do przebicia żyły przy zwykłym pobieraniu krwi. Przetestujecie to na sobie bo w ciąży pobrania są non stop
Dobrze, ze temat byl poruszony. Jak tylko bedzie okazję to chetnię sprobuje:) dziekuje za rade :)

Ja niestety nie dałam rady i mam trochę poczucia winy jakbycos ale będę się kuc przez dwa tygodnie i tak będą sprawdzać .Oby było ok
Ja kupowałam glukozę smakową chyba pomarańczową. Nawet była smaczna [emoji38] choć po chwili trochę mdliło ale się udało. Poszukaj czy taką macie. Jeśli chodzi o glukometr są dwa rodzaje wartości jedne pokazują w mg/dL inne w mmol/L. Na necie są gotowe przeliczniki, możesz sobie to sama spisać na kartce i na razie nie kupować nowego.

Ja jak rodzilam 12 lat temu,to nie każdy punkt poboru oferował badanie na glukozę.W dodatku było skierowanie i trzeba było z własną glukoza przyjsc,którą się kupowało za wlasna kasę.Czasy się poleprzyly?

reklama
ja tez jestem za
tylko payrzcie dziewczyny tu tez prxychodza i odchodza nowe dziewczyny ,a na zamknietym nas juz nie znajdą
chyba ze bedxiemy tu i tu
taka moja sugestiA
Dokładnie.
Ja wpadam raz na tydzień poczytać i mimo, że się nie udzielam, to czuję i czerpię moc ❤️
Jesteście, jesteśmy niesamowite 🙂

Do góry