reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Magda jak urodzilam najmlodsza corke mialam prawie 37 lat juz wtedy prawie nadawalam sie na to forum :p , dokladnie 10 lat po pierwszej ciazy
musze powiedziec ze ta ciaza byla najlepsza jaka mialam, spokojniejsza , wychowywanie malej tez bylo spokojniejsze bez spiny
ze starsza bylam tylko 7 miesiecy w domu bo takie krotkie wtedy byly macierzynskie urlopy :( troche nawkrecalam sobie poczucie winy etc no i musialo byc wszystko tak jak ja chce, nie moglo byc odstepstw ;) bardzo malo przestrzeni na niespodzianki
teraz odpuszczam , duzo odpuszczam sobie przede wszystkim i wiecej czasu spedzamy po prostu dobrze sie bawiac a nie spinajac zbey bylo idealnie
takze ja polecam takie pozne macierzysntwo :)

Dziękuje [emoji8][emoji8]
W sobotę wzięłam ten zastrzyk pregnal czy jakoś tak i kompletnie nic brzuch mnie tak jakoś mocno nie boli śluzu tego płodnego nie widzę [emoji4]także chyba same zepsute jajka już mi zostały [emoji16][emoji16]

Magda ja mialam tez owu w sobote ... i tez srednio :( sluz tez taki lipny, malo przytulanek tez :( marne szanse a leki wszystkie wzielam

Magda serio decyzja o 3 dziecku byla najlepsza w calym moim zyciu :)

Luna ja placilam za fenotyp komorek NK cos kolo 240 zl w szpitalu , na wynik czeka sie ok 5 dni , badanie normalne z krwii nie trzeba byc na czczo

Magda ja mialam tez owu w sobote ... i tez srednio :( sluz tez taki lipny, malo przytulanek tez :( marne szanse a leki wszystkie wzielam

Magda serio decyzja o 3 dziecku byla najlepsza w calym moim zyciu :)

Luna ja placilam za fenotyp komorek NK cos kolo 240 zl w szpitalu , na wynik czeka sie ok 5 dni , badanie normalne z krwii nie trzeba byc na czczo

I mnie przytulanki były tylko wczoraj bo w sobotę lekarz mówił żeby od niedzieli zacząć ale i tak mi chyba ten pęcherzyk nie pękł nie wiem także jaki sens był brać te leki? Żaden [emoji16][emoji16]

I mnie przytulanki były tylko wczoraj bo w sobotę lekarz mówił żeby od niedzieli zacząć ale i tak mi chyba ten pęcherzyk nie pękł nie wiem także jaki sens był brać te leki? Żaden [emoji16][emoji16]
Ale mialas zastrzyk na pekniecie.A jakie leki musisz brac-po owulacji czy jak?Dziewczyny musimy pamietac ze pozytywne nastawienie to polowa sukcesu- musi byc dobrze chociaz czasami ciezko trzeba byc dobrej mysli.

Dziewczyny ja ostatnio mam ciezkie chwile i czesto placze ale pozniej mi lepiej (taka beksa jestem)bo te starania bardzo mnie to wszystko stresuje i jeszcze na dodatek nadal ciezko mi uwiezyc ze mojej mamy juz nie ma..Ale poplacze i jest ok bo znowu zaczynam pozytuwnie myslec

Ostatnia edycja:
Byłam u mojego lekarza po skierowanie na badania prenatalne. Zrobił mi USG i powiedział, że fałd karkowy jest wg niego za szeroki.....
Prenatalne mam za tydzień. Tydzień w niepewności. Masakra

reklama
Anett79 a w jakim TC jestes ?
kolezanka w 10tc miala przeziernosc prawie 5mm ale jak przyszlo do prenatalnych to wszystko bylo w normie i lekarz powiedzial jej ze wczesniej moze byc opuchniecie i dlatego sie to mierzy w okreslonych terminach nie wczesniej ani pozniej

Do góry