reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Magda jak urodzilam najmlodsza corke mialam prawie 37 lat juz wtedy prawie nadawalam sie na to forum :p , dokladnie 10 lat po pierwszej ciazy
musze powiedziec ze ta ciaza byla najlepsza jaka mialam, spokojniejsza , wychowywanie malej tez bylo spokojniejsze bez spiny
ze starsza bylam tylko 7 miesiecy w domu bo takie krotkie wtedy byly macierzynskie urlopy :( troche nawkrecalam sobie poczucie winy etc no i musialo byc wszystko tak jak ja chce, nie moglo byc odstepstw ;) bardzo malo przestrzeni na niespodzianki
teraz odpuszczam , duzo odpuszczam sobie przede wszystkim i wiecej czasu spedzamy po prostu dobrze sie bawiac a nie spinajac zbey bylo idealnie
takze ja polecam takie pozne macierzysntwo :)

Dziękuje [emoji8][emoji8]
W sobotę wzięłam ten zastrzyk pregnal czy jakoś tak i kompletnie nic brzuch mnie tak jakoś mocno nie boli śluzu tego płodnego nie widzę [emoji4]także chyba same zepsute jajka już mi zostały [emoji16][emoji16]

Magda ja mialam tez owu w sobote ... i tez srednio :( sluz tez taki lipny, malo przytulanek tez :( marne szanse a leki wszystkie wzielam

Magda serio decyzja o 3 dziecku byla najlepsza w calym moim zyciu :)

Luna ja placilam za fenotyp komorek NK cos kolo 240 zl w szpitalu , na wynik czeka sie ok 5 dni , badanie normalne z krwii nie trzeba byc na czczo

Magda ja mialam tez owu w sobote ... i tez srednio :( sluz tez taki lipny, malo przytulanek tez :( marne szanse a leki wszystkie wzielam

Magda serio decyzja o 3 dziecku byla najlepsza w calym moim zyciu :)

Luna ja placilam za fenotyp komorek NK cos kolo 240 zl w szpitalu , na wynik czeka sie ok 5 dni , badanie normalne z krwii nie trzeba byc na czczo

I mnie przytulanki były tylko wczoraj bo w sobotę lekarz mówił żeby od niedzieli zacząć ale i tak mi chyba ten pęcherzyk nie pękł nie wiem także jaki sens był brać te leki? Żaden [emoji16][emoji16]

I mnie przytulanki były tylko wczoraj bo w sobotę lekarz mówił żeby od niedzieli zacząć ale i tak mi chyba ten pęcherzyk nie pękł nie wiem także jaki sens był brać te leki? Żaden [emoji16][emoji16]
Ale mialas zastrzyk na pekniecie.A jakie leki musisz brac-po owulacji czy jak?Dziewczyny musimy pamietac ze pozytywne nastawienie to polowa sukcesu- musi byc dobrze chociaz czasami ciezko trzeba byc dobrej mysli.

Dziewczyny ja ostatnio mam ciezkie chwile i czesto placze ale pozniej mi lepiej (taka beksa jestem)bo te starania bardzo mnie to wszystko stresuje i jeszcze na dodatek nadal ciezko mi uwiezyc ze mojej mamy juz nie ma..Ale poplacze i jest ok bo znowu zaczynam pozytuwnie myslec

Ostatnia edycja:
Byłam u mojego lekarza po skierowanie na badania prenatalne. Zrobił mi USG i powiedział, że fałd karkowy jest wg niego za szeroki.....
Prenatalne mam za tydzień. Tydzień w niepewności. Masakra

reklama
Anett79 a w jakim TC jestes ?
kolezanka w 10tc miala przeziernosc prawie 5mm ale jak przyszlo do prenatalnych to wszystko bylo w normie i lekarz powiedzial jej ze wczesniej moze byc opuchniecie i dlatego sie to mierzy w okreslonych terminach nie wczesniej ani pozniej

Do góry