reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Jasny
U mnie końcówka ciąży całkiem przyzwoita. Zdecydowanie lepiej niż w poprzednich ciążach. A wszystko to chyba zasługa wykrytej cukrzycy. Bo dzięki diecie przytyłam niedużo w porównaniu do poprzednich ciąż.
I zdecydowanie przez to jestem sprawniejsza, a i jak na razie nie jestem spuchnięta.
Teraz w czwartek idę na ktg, potem za tydzień powtórka ktg, a za 2 tygodnie w czwartek cięcie :o
Mam zatem jeszcze 2 tygodnie dla siebie. Dzisiaj wyskoczyłam do fryzjera i zamierzam jeszcze obejrzeć jakiś serial.
Chyba też już czas poprasować ubranka dla małego, ale mi się nie chce ...
Aga a ktg z racji czego ?cukrzycy.Ja byłam wczoraj na wizycie i kazała mi przyjść 5listopada ja w szoku mówię pani doktor nie trzeba częściej ,a ona ze nie.Cukry masz ogarniete bo ja trochę za wysokie po śniadaniu i kombinuje z pieczywem .Mam ustalony jadłospis od dietetyvzki i też mało przytylam(9kg.)Też gdyby nie ta cukrzyca ,ale ogólnie latam jak perszing

reklama
Tak bralam go od Owulacji przez 12dni i beta po czym wyszla negatywna odstawilam dzis 3dzien bez Duphastonu okres mial byc wczoraj nie wiem dziewczyny ogolnie objawów ciazowych żadnych brak tylko mam przezroczysty sluz ....
i czystka...
zwykle wlasnie plamiłam nawet tydzien przed okresem co bylo powodem niskiego progesteronu ten pierwszy cykl z duphastonem i plamien brak okresu brak

Ja bym poczekała jeśli chcesz mieć pewność zrób rano test.

IMG_4531.JPG

Dziewczynki coś dla was [emoji4]

Jasny
Aga a ktg z racji czego ?cukrzycy.Ja byłam wczoraj na wizycie i kazała mi przyjść 5listopada ja w szoku mówię pani doktor nie trzeba częściej ,a ona ze nie.Cukry masz ogarniete bo ja trochę za wysokie po śniadaniu i kombinuje z pieczywem .Mam ustalony jadłospis od dietetyvzki i też mało przytylam(9kg.)Też gdyby nie ta cukrzyca ,ale ogólnie latam jak perszing
Tak z racji cukrzycy. Mój lekarz stwierdził,że przy cukrzycy jest zalecenie ,żeby po skończonym 36 tyg. co najmniej raz na tydzień robić ktg. U mnie jest bez insuliny i nie dokońca ustabilizowany cukier. Nadal na czczo czasami przekraczam, ale po posiłkach jest ok.

Aga jak tak w ostatniej udanej ciazy mialam :) najgorzej wspominam 1 trymestr a najlepiej wlasnie 3 :) malo przytylam (dieta cukrzycowa) , mialam mega duzo energii i fantastycznie sie czulam :)

tesknie za tym ...
Wierzę , że doczekasz się.
A ja marzę, żeby urodzić 2 latka. Jakoś tym razem nie tęskno mi za maluszkiem. Wolałabym żeby juz mógł bawić się z moim 4 latkiem , hihi

A ja muszę chyba posiew moczu zbadać no dziwnie mnie pobolewa w środku takie jakby kłucie pieczenie nie umie tego określić i jak bym siku chciała lekarz dał mi lek ten w proszku nic nie pomogło ginekologicznie ok nie wiem, podobnie miałam w tej ostatniej ciąży wiec zrobię posiew moczu i może posiew z tej szyjki ??? Nie wiem ale stawiam na pęcherz .
@Noelle1 idź najlepiej do lekarza się dowiedzieć ... a miałaś stymulację ???
Brałam clo i nic.
A żeby sprawdzić czy nie mam zrostow musiałabym iść na histeroskopiw lub na badanie droznoaci jajników. Myślę raczej o tym hsg

reklama
Do góry