reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Coż... o mnie tez nikt nie pyta, ale pochwałę się, ze zadzwonili z przychodni, gdzie robiłam badanie wolnego DNA płodu i powiedzieli, że dzieciak zdrowy. Kamień spadł mi z serca po raz drugi ( pierwszy raz to było po usg genetycznym i teście PAPPA).
Z tych emocji zapomniałam o płeć zapytać ;). Nic to -jutro kurier przywiezie mi wyniki to będę wiedziała. Jutro idę tez do ginekolog, zobaczymy co tam u naszego
Coż... o mnie tez nikt nie pyta, ale pochwałę się, ze zadzwonili z przychodni, gdzie robiłam badanie wolnego DNA płodu i powiedzieli, że dzieciak zdrowy. Kamień spadł mi z serca po raz drugi ( pierwszy raz to było po usg genetycznym i teście PAPPA).
Z tych emocji zapomniałam o płeć zapytać ;). Nic to -jutro kurier przywiezie mi wyniki to będę wiedziała. Jutro idę tez do ginekolog, zobaczymy co tam u naszego dzidziusia.
Super! Milo się czyta takie wiadomości. :) Ja jeszcze dwa tyg musze poczekać.

reklama
Cześć dziewczyny, u mnie po staremu, czyli nuda, choć ostatnio mam wilczy apetyt (no jakbym wcześniej nie miała), mogłabym jeść non stop, ale staram się to balansować basenem, stosownymi ćwiczeniami... no i też dobrze się zakumplowałam z tą staraczką z mojego miasta, wspominałam x stron temu o niej, ona chwilę była w szpitalu, problem z plamieniami, ale już się unormowało i czeka na syneczka... jak wam pomóc? Jak poprawić humor, wesprzeć? Nie mam kompletnie pomysłu...

Witam się z tymi, z ktorymi jeszcze się nie witalam :)
Mam wynik AMH 9,52 :) Czyli o ile nie stwierdzi dr PCOS to rezerwę mam chyba sporą :) a tak się bałam.
Nie wiecie może czy jesli proporcja LH/FSH jest bliska 1 przy wyniku ciut powyżej 8, to to wyklucza PCOS?
Jeszze progesteron w przyszłym tygodniu i będziemy mądrzejsi.
Żeby jeszcze tylko jajowody były drożne. Niestety miałam 3 lata temu usuwanego miesniaka macicy i może być roznie

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, u mnie po staremu, czyli nuda, choć ostatnio mam wilczy apetyt (no jakbym wcześniej nie miała), mogłabym jeść non stop, ale staram się to balansować basenem, stosownymi ćwiczeniami... no i też dobrze się zakumplowałam z tą staraczką z mojego miasta, wspominałam x stron temu o niej, ona chwilę była w szpitalu, problem z plamieniami, ale już się unormowało i czeka na syneczka... jak wam pomóc? Jak poprawić humor, wesprzeć? Nie mam kompletnie pomysłu...
Witaj Bozena fajnie ze maz kolezanke Z ktora mozesz pogadac . ThTy wiesz juz czy dziewczynka ,czy chlopakp

Któraś z was pytała o suplementy. Ja od kilku dni stosuje Viridian Fertility. Cena nie zabija jak niektóre, choć tanie nie jest. Mam nadzieję, ze coś to pomoże :) Link do: Suplement na płodność dla kobiet | Fertility for woman Viridian

Jest też wersja dla Panów i chyba na to też się przerzucimy, bo teraz kupiliśmy Profertil, który niestety kosztuje 170zł :/

Z tymi suplementami bym uważała...mój maz brał różne i okazało się ze przedawkowal witaminy...stawy zaczely doskwierać i już myśleliśmy ze może za dużo pracuje...radze najpierw przebadać ewentualne braki i wtedy decydować...owszem przy niedoborach pomoga ale nadmiar szkodzi...najważniejsze jest zdrowe odżywianie i brak używek...tak nam lekarz zalecił...Ja biore leki ale tez najpierw bylam badana,wiec na swoja reke raczej nie brałam bym zadnych suplementów...
Mój maz stosuje cynk i selen.
Ja w piątek ide na ponowne badania...i cos czuje ze tarczyca mi dostwiera i to dlatego nie mogę zajść w ciaze...ale pozyjemy zobaczymy..
Milego dzionka kobietki :)

Annauelle - pewnie masz rację, tylko zbadanie wszystkich niedoborów, każdego mineralu i witaminy, to wyszedlby jakiś majatek. Seba próbował rzucić palenie ale nie udało się, jedynie na epapierosa się przestawił i gin mówił że to już i tak dużo lepiej. Tyle że efekty rzucenia widać po roku

A orientujecie się, na przedawkowanie czego trzeba uważać? Bo niektóre składniki generalnie są bezpieczne

Monia nie wiem jaki jest koszt badan ale w labolatorium napewni doradza jakie wit. i mineraly w nadmiarze szkodzą...
Mój maz nigdy nie palil wiec z tym nie mamy problemu...wiem ze brał Fertilman i zwykły i ten plus a w tych preparatach jest wlasnie sporo skladnikow które wzmacniają płodność...stad gin kazał brac tylko selen i cynk,ktore sa bezpieczne i również wzmacniają plemniki oraz sprawiają ze jest ich więcej...z tym ze na efekty trzeba niestety poczekać...

reklama
Tak, wiem, efekty po 3 miesiacach :/
Wezmę na wizytę ulotkę i zobaczę co dr powie.
Wiesz, inne dawki są zalexane normalnie a inne przy staraniach, a jeszcze dochodzi ograniczona przyswajalnosc suplementow

Do góry