reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Nie wątpię Ollena ,że masz taką ucieczkową ochotę.Pamiętam jak mi Amelianka po 8 razy cycowała nocą:szok:Też chciałam zwiać:-D

reklama
Cześć dziewczyny !

Odzyskałam laptopa.Naprawiony :)

Jedynka górna już cala się przebiła. Tylko gdzie druga ?

Jula dzisiaj nieznośna, wszędzie jej pełno a ja miałam pilną robotę i się wściekałam.W nocy Julencja znowu wykurzyła tatusia i spał w salonie.

Teraz już była uśpiona w Bujaczku. Nagle się podniosła, wylazła z bujaczka, popędziła do wiaderka i zaczęła wyciągać klocki. Teraz jest rozbawiona na maksa.
Julia otwiera już szafki w kuchni, potrafi wyciągnąć rzeczy z kosza na pranie i z pralki. Mój dzień z nią w domu to wieczne pilnowanie żeby czegoś nie zmajstrowała. Swobodnie porusza się po całym domu nie zważając czy jest zapalone światło.Drzwi do łazienki nie mogę zamknąć i idzie za mną i buczy waląc w drzwi. Wczoraj się zabarykadowałyśmy - ja po jednej , ona po drugiej. Nie mogłam otworzyć bo Julka klęczała z drugiej ...

Azula - ależ wnuczek urósł :)

Malfi to super ,ze spotkałaś sie z tak miłym przyjęciem. Czasami mamy obawy i obawiamy się reakcji najbliższych a okazuje się,że obawy były niesłuszne. I odwrotnie ;-)

Wrzucam Julę nowej fryzurze :D

Zobacz załącznik 515469Zobacz załącznik 515470

Ollena sorry to nie żadne skoki rozwojowe tylko GŁÓD !!!! sama kilka razy pisałaś że Mia uspokaja się jak jej dajesz smoka, wodę. Może dasz jej butlę z mlekiem, z kaszą i zobaczysz czy to skok, choroba czy zwykły GŁÓD !!!!

Zoyka twoja Jula cudna .Mnie się zdaje,że one z Amelką jakoś tak z kształtu glówki no i uszków do siebie podobne 100_1200.jpg100_1185.jpg100_1111.jpgTylko ,że Julia burzę włosów ma na głowie czego wszystkie (chyba wszyskie ) zazdraszczamy.Jest przeurocza:-D

Azula - Czyli Amelka też ma uszka odstające ?
Chyba zakładałaś jej opaski ciągle i nie pomogło ? Ja olałam. Ma odstające to ma :)
Amelka Ci pięknieje z każdym dniem. Śliczna kruszynka :)

Zoyka niestety tak to już jestm ja sikałam przy drzwiach otwartych przez 3 lata :-D Filipa z oczu nie można było spuścić a on mnie nie chciał opuścić :-D
Ollena wg mnie to Mia jest zwyczajnie głodna, za mało dajesz jej butli z mlekiem.Pierwszy obajw głodu u dziecka to ssanie smoka i uspokajanie sie przy tym. Co z tego że jadła o 2 w nocy i była głodna o 6? Ma zapotrzebowanie i dawaj jej jeśc tyle ile chce bez wydzielania zgodnie z regułkami czy schematami....
Azula wnuczek urósł i podobny do Amelki jest:)

Ja nie lecę, czekam na podany mi z góry termin kolejnego samolotu... na pewno do świąt ale trochę mnie to przeraża i przerasta.... :-(

Ania - 3 lata przy otwartych drzwiach ? Przeraziłaś mnie :) Sikanie jeszcze ujdzie bo szybko zanim Julka doczłapie,a le... nie będę opisywała szczegółów robienia czegoś innego i uwieszonego dziecka do nogi. Beznadzieja :-D

Dasz radę. Masz nas ! I masz rację. Wnuczek podobny do Amelki.

Jutro MM zostaje z Julką a ja w miasto od rana :szok:

Zoyka e właśnie ona miał mało odstające teraz jej tak elfikowo odstają ale to i u niej i u Julci jest według mnie urocze ,a opaski to daję bo w nich słodko wyglkąda to geny ,a uszy ma wypisz wymaluj po mojej siostrze(zresztą ładnej kobietce)d34217732d.jpgTo ona z Amelianką zaraz po porodzie.Aniu jak Ty masz sobie jeszcze tyle dni sama z Wandusią i Tabrisę dać rady .Podziwiam i życzę szybkiego złączenia z ślubnym:tak:.Ollena może dziewczyny rację mają zagęść mleko i dawaj częściej

Nie dziewczyny, nie glod. Ona je sloik dotad az go chce, czyli jak juz nie otwiera dzioba to znaczy, ze koniec. MYje gada, klade i znowu sie drze, czyli krzyczy. Po godzinie od sloika dostaje mleko i nigdy nie wypija calego.
Wieczorem jedynie zje cale, tzn zdarza sie ze wypije 180 ale nie zawsze.
W nocy je teraz ok 1-2, dzis wyjatkowo o 6 bo zazwyczaj nie chce. Czesto zreszta zdarza sie, ze robie jej mleko a ona nie chce i zjada po 2h dopiero.
Ja wiem, ze to nie glod, ona jak glodna jest to placze ze lzami jak grochy.
Zreszta je czesto i nie malo, bo czasami 2 desery (rano jablko,popoludniu sloik), obiadek, flipsa w trakcie i 4 mleka na dobe (jedno z kaszka).dzis liczac od drugiej w nocy zjadla 5 razy mleko, 3/4 duzego oiczka zupki,desre i flipsa. Mleka nie dopije nigdy do konca,raz 140, raz 120. Wazy na dzien dzisiejszy na golasa 8,100. Czyli 1kg w miesiac.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tam też podobieństwo widzę ale nie jest jakieś uderzające po prostu widać ,że rodzina waży ponad 8 kg

9poczułam w krzyżach:tak:).Ollena czy wpraowadzasz już żółtko? Amelianka na noc właśnie mm z żółtkiem dostaje bo świrowałam po tych cyrkach nocnych.Takie żółtko treściwe ,a według tabelki właśnie po 6 miesiącu się wprowadza (ja wprowadziłam trochę szybciej).I nareszcie mam tylko 2 pobudki jedna w środku nocy druga tak około 6 rano jeszcze zasypia i śpimy tak do 7:30

Do góry