reklama
monitkaz
Fanka BB :)
Badanej.
jasani
Wydaje mi się, że chodzi o osobę badaną. W karcie raczej nigdzie nie będzie zapisane, że to dziewczynka czy chłopiec. Nie każdy rodzic życzy sobie wiedzieć. Poza tym 12 tydzień to za wcześnie aby coś stwierdzić na 100 %. A ze zdjęcia nie widać nic.
monitkaz
jasani
Myślę, że to był strzał. Szansa jest 50/50. W tych tygodniach narządy wyglądają identycznie. Był nawet ostatnio podobny post.
Liza
Jeżeli dobry gin i dziecko się ułoży to po wyrostku można poznać jaka płeć, u mnie w 12tc poznałam że chlopiec i tak zostało, teraz do końca potwierdzane jestMyślę, że to był strzał. Szansa jest 50/50. W tych tygodniach narządy wyglądają identycznie. Był nawet ostatnio podobny post.
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Dziewczyny, nie piszcie, że poznanie płci jest niemożliwe w 12tc, bo ja w obu ciążach poznałam płeć na pierwszym USG prenatalnym i nie, nie był to strzał, bo w obu ciążach byłam na dwóch USG pod rząd u dwóch różnych lekarzy. Po prostu dobry sprzęt i dobry lekarz.
Natomiast na zdjęciu USG autorki postu to ja buźkę widzę, a nie narządy
Natomiast na zdjęciu USG autorki postu to ja buźkę widzę, a nie narządy
reklama
Papillonek1980
Płeć można określić na podstawie położenia nuba czyli wyrostka płciowego. U dziewczynek jest równoległy do kręgosłupa, u chłopców się unosi pod kątem 45 stopni. Z tego usg obstawiałabym w 85% dziewczynkę.
Gratuluję. Najważniejsze żeby było zdrowe.
Gratuluję. Najważniejsze żeby było zdrowe.