reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża, pierwsza wizyta u ginekologa

Palusia1210

Fanka BB :)
Czesc dziewczyny,

ostatnią miesiączkę miałam 2 lipca. 27 lipca zrobiłam pierwszy test i wyszedł pozytywny. Owulacje miałam 15/16 lipca, potwierdzona USG. Na pierwszą wizytę umówiłam się na 13 sierpnia. Wtedy mąż ma wolne i może ze mną jechać.
Zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Strasznie się stresuje że nie będzie jeszcze za dużo widać, że nie będzie jeszcze serduszka. ❤️
Według OM będzie to 6w1d.
Lekarz powiedział, że śmiało już mogę do niego przyjść na wizytę.
Co myślicie? Jak to u was było? Czy w takiej sytuacji będzie już coś więcej widać?
To moja pierwsza ciąża.

reklama
Powinien być już zarodek z sercem jeśli lekarz ma dobre USG. Mniej więcej w tym czasie serce zaczyna bić.

Termin ok, ale może być tak że nie będzie jeszcze biło serduszko i będziesz czekać do kolejnej wizyty czy aby na pewno wszystko ok. Najlepiej na pierwszą wizytę umawiać się około 7tc :-)

Czesc dziewczyny,

ostatnią miesiączkę miałam 2 lipca. 27 lipca zrobiłam pierwszy test i wyszedł pozytywny. Owulacje miałam 15/16 lipca, potwierdzona USG. Na pierwszą wizytę umówiłam się na 13 sierpnia. Wtedy mąż ma wolne i może ze mną jechać.
Zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Strasznie się stresuje że nie będzie jeszcze za dużo widać, że nie będzie jeszcze serduszka. ❤️
Co myślicie? Jak to u was było? Czy w takiej sytuacji będzie już coś więcej widać?
To moja pierwsza ciąża.

W dwóch ciążach na tym etapie był zarodek z serduszkiem. A za 3 udanym razem niestety nie. Dopiero po 8tc mogłam odetchnąć.

reklama
Czesc dziewczyny,

To moja pierwsza ciąża.
Różnie bywa ale często zdarza się już zarodek z bijącym serduszkiem u mnie było tak w 6t0d

Do góry