reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża od razu po poronieniu.

KarolinaDD

Fanka BB :)
Byłam dzisiaj u lekarza bo dwa dni temu przestałam już krwawić po poronieniu w 5tc. No i tak brzydko powiem, ładnie się wyczyściłam. No i tak, lekarz wyniki moje zobaczył i powiedział ze tylko ta mutacja z kwasem foliowym, No a tak to rzeczywiście wykluczone wszystko. Kariotypow powiedział ze nie robić, bo skoro mamy jedno zdrowe dziecko bez problemów, No to tak jakby to samo się wyklucza. I ze jakby były jakieś problemy z kariotypem, to ten nasz synek to tez nie byłaby taka łatwa sprawa. Ale powiedział żeby odczekać ze 2 miesiące. Przed następna ciąża, bo teraz byłam dwa razy pod rząd w ciąży i może ta szyjka macicy się nie zwęża tak szybko i poprostu organizm wypycha mi to dziecko, i nie umiem donosić. Ale po pierwszym poronieniu doczekałam dwa miesiące, i tez poroniłam. 🤷🏻‍♀️ (pierwsze 24.04, drugie 24.06, trzecie 26.07) z jednej strony, skoro jestem zdrowa, wyniki okej, wyczyszczona, No to co stoi na przeszkodzie? Z jednej strony myśle żeby poczekać, skoro tak mówi. Z drugiej strony już czekałam i tez się to powtórzyło. A tak wgl to boje się, ze jak poczekam i omine teraz sierpień, a we wrześniu znowu poronie, to będę miała wyrzuty sumienia „a co jak ten sierpień to był ten miesiąc w którym by klaplo”…. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
PS. Powiedział mi tez ze ewentualnie co mogłabym zbadać to Białko C. A przecież białko c, to coś z krzepnięciem. Ja miałam trombofilie wykluczona. Mógłby mi ktoś sprecyzować? (Lekarz w Niemczech, nie wszystko dobrze rozumiem co mi tłumaczy.🙄)

reklama
Do góry