reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża możliwa czy nie

Witajcie, w piątek 28dc/9 dni po escapelle i pettingu zrobiłam test z krwi wynik negatywny, od piątku bolą mnie piersi podbrzusze a okresu brak ten 28dc powiedzmy że to mógł być pierwszy dzien nowego cyklu cykle u mnie do tej pory były 27/32 dni .. myślicie że test z piątku był wiarygodny ?
Zajechałas hormonalnie organizm , może nie być tak okres jak miał być

reklama
No to chyba widzisz, że raczej dzieci z tego nie będzie . Brednie ,,wyssane " z palca . Ja z mężem kochałam się 9 lat - stosunek przerywany - zaszłam w ciąże w 2 cyklu starań. Tak dla otuchy
Seks przerywany nie jest formą antykoncepcji 🙂 Twoje szczęście ale nie podawaj tego jako przykład 🙂

Seks przerywany nie jest formą antykoncepcji 🙂 Twoje szczęście ale nie podawaj tego jako przykład 🙂

Jak się w miarę zna na rzeczy i na własnym ciele 😉 chodziło mi o to, że w ciążę przez dotyk, nie zajdzie a koleżanka wyżej raczej nie zna się na tych sprawach i proponuje się dokształcenie 👍

Witajcie. Ciąża czy zaburzenia hormonalne? U ginekologa wizytę mam dopiero za tydzień dlatego zwracam się dziewczyny do Was po radę. Mój cykl trwał 27 dni regularnie od lat i krwawienie 5 dni. Natomiast ostatnie dwa cykle się wydłużyły pierwszy 45 dni i kolejny 30 dni. W związku z tym nie potrafię określić owulacji w tym ostatnim cyklu. Miesiączkę miałam 30.12 (45 dni od poprzedniej) skończyła się 3.01 (regularnie współżyje ze swoim partnerem) około 12-13.01 zaczęły bardzo mnie boleć piersi i sutki jakby ktoś je polewał wrzątkiem. Kolejny okres miałam mieć 26.01 ale spóźnił się 3 dni i trwał też tylko 3 dni a nie jak zwykle 5. Piersi bolą nieprzerwanie od 12-13.01 do dnia dzisiejszego i dodatkowo podbrzusze. 2.02 zrobiłam betę <0,2 piersi nadal bolą. Dzisiaj zrobiłam test ciążowy płytkowy i pojawił się tam jakiś cień. Czy to może być wczesna ciąża bo cykl całkiem się poprzesuwał czy mam już jakieś zaburzenia hormonalne. Miesiączka spóźniona 3 dni, krótsza, beta ujemna i teraz jeszcze ten test. Co o tym myślicie?

Załączniki

• 17071694292988250529636885184770.jpg
    17071694292988250529636885184770.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 93
Ostatnia edycja:
Witajcie. Ciąża czy zaburzenia hormonalne? U ginekologa wizytę mam dopiero za tydzień dlatego zwracam się dziewczyny do Was po radę. Mój cykl trwał 27 dni regularnie od lat i krwawienie 5 dni. Natomiast ostatnie dwa cykle się wydłużyły pierwszy 45 dni i kolejny 30 dni. W związku z tym nie potrafię określić owulacji w tym ostatnim cyklu. Miesiączkę miałam 30.12 (45 dni od poprzedniej) skończyła się 3.01 (regularnie współżyje ze swoim partnerem) około 12-13.01 zaczęły bardzo mnie boleć piersi i sutki jakby ktoś je polewał wrzątkiem. Kolejny okres miałam mieć 26.02 ale spóźnił się 3 dni i trwał też tylko 3 dni a nie jak zwykle 5. Piersi bolą nieprzerwanie od 12-13.01 do dnia dzisiejszego i dodatkowo podbrzusze. 2.02 zrobiłam betę <0,2 piersi nadal bolą. Dzisiaj zrobiłam test ciążowy płytkowy i pojawił się tam jakiś cień. Czy to może być wczesna ciąża bo cykl całkiem się poprzesuwał czy mam już jakieś zaburzenia hormonalne. Miesiączka spóźniona 3 dni, krótsza, beta ujemna i teraz jeszcze ten test. Co o tym myślicie?
To powtórz jutro betę. Wygląda na zalany

No właśnie w tym problem, że nie mam możliwości teraz powtórzyć bety. Najszybciej za 4 dni dopiero bo jestem na szkoleniu i jak kończą się zajęcia to laboratorium już nie przyjmuje.
a jutro rano super czuły test np pink strumieniowy?

reklama
a jutro rano super czuły test np pink strumieniowy?
Zrobię jutro kolejny. Ciężko mi uwierzyć w ciążę i wszystko raczej wskazuje na jej brak. Jedyne co mnie zastanawia to te piersi. Tylko raz w życiu mnie tak bolały w pierwszej ciąży niestety straconej w 9tc. Dlatego teraz się obawiam.

Do góry