reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża i kg

problem w tym, że ja konsultowałam to z lekarzem i nie było żadnej reakcji
a nie mam innego żeby się skonsultować ;/

reklama
Obserwuj się uważnie, mierz sobie ciśnienie i licz ruchy dziecka. Pewnie trzeba zaufać lekarzowi, ale na pewno nie zaszkodzi wzmożona czujność. Ale jeśli bardzo spuchną Ci nogi, ciśnienie będzie wysokie, albo coś innego Cię zaniepokoi to jedź do szpitala.

a póki co od ostatniej wizyty schudłam 0,5kg
jem normalnie i praktycznie zero słodyczy :)))
ale do następnej wizyty mam jeszcze 5 dni więc się dowiem prawdy :D

nie ma sposobu na to by nie przytyć, czy przytyć. To zależy tylko od organizmu. Ja w ciąży nie obżerałam się, jadłam normalnie, ostatni posiłek o 19 a mimo to przytyłam 32kg;/. Z kolei moja znajoma jadła dość duża, sama wręcz mówiła, że się obżera, wstaje w nocy i podjada, a przytyła tylko 9kg, a była w ciąży bliźniaczej. Tak więc to zależy od organizmu. I nie słuchaj narzeczonego, skoro jesteś głodna to jedz, mniejsze porcje, ale coś tam przegryzaj.

Nie wiem czy pod dobrym postem sie dopisuje... bo u mnie to idzie w druga strone... w pon byłam u gina.. i od tamtej pory schudlam 3 kg.. nie ograniczam sie z niczym... osobiscie nie mam nic przeciwko.. bo mam nadwage.. ale boje sie ze to moze miec zly wplyw na malenstwo.. miała tak ktoraś ze na poczatku ciąży chudła? i to bardzo? :sorry2:

To normalne że można tracić wage w pierszych tygodniach. Tak samo jak normalne żeby przybierać na wadze od samego początku. I nie ma na to reguł bo każda kobieta jest inna. Ale wszystko w granicach normy - jeśli wydaje Ci się że to jest niepokojące to skonsultuj się ze swoim lekarzem.

Czy męczą Cię mdłości? bo nic nie piszesz na ten temat.

W moim przypadku było tak że wymiotowałam całe 8 miesięcy i na początku schudłam pare kg (około 4 czy 5) już nie pamiętam ile, a przybierac zaczęłam dopiero w połowie ciąży. Ciąże zakończyłam z 'tylko' +9 kg.

reklama
Do góry