M
malenstwo20
Gość
jak ide do pracy to biorę 8kanapek i przed wyjsciem jem tez kanapki i po powrocie do domu jem obiad wieczorem. nie jem duzo tyle co zawsze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja tam uważam, że normalne, może ponad normę, ale każda z nas jest inna i tyle, a organizm sam reguluje swoje potrzeby. Ważne, żeby się nie opychać niezdrowym żarciem, chipsy, fastfood, napoje gazowane na pewno nie są niezbędne ani nam ani naszemu dziecku.
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 27 kg, bardzo dużo piłam, po roku nie stosując żadnej diety wróciłam do swojej wagi, a jak syn zaczął chodzić, a ja biegać za nim zgubiłam kolejne kilogramy.
W drugiej ciąży pragnienie gasiłam wodą, nie sokami i przytyłam 18 kg.
I też bez problemu wróciłam do swojej wagi (61 kg, przy 1,71).
Generalnie uważam, że w ciąży trzeba przede wszystkim o dzidziusiu, a nie o kilogramach, bo niestety tajemnicą to nie jest, że nasze ciało po ciąży się zmieni, nawet jak wrócimy do wagi wyjściowej będziemy wyglądać inaczej i trzeba to zaakceptować.
spokojnych miesięcy do porodu życzę