czesc wam, pisze własnie 1 reka bo w drugiej mam Andrzejka Wczoraj wrocilismy do domu. Przytrzymali chłopców w szpitalu ze względu na niską wagę urodzeniową: A ndrzejek 2260g i spadł do 2120 a Marek 2350g i tez spadł ok 100g po urodzeniu. Nie ma szans żebym nadrobiła to co piszecie... Teraz walczę, żeby bąbelki ssały z piersi, bo pokarm mam, ale oni nie mają za bardzo siły, szybko zasypiają, wiec troszkę piersią a resztę doarmiamy butlą z tego co uda się odciągnąć albo w proszku. Napisze jak sie ogarnę Pozdrawiamy!!!!!!
reklama
hej Asiek fajnie Wam ze juz jestescie wszyscy razem w domciu. Powodzenia w karmieniu piersia cierpliwosci dla ciebie i sil maluchom Jak synkowie pozwola to napisz jak sie czujesz jak porod no i moze podziel sie jakas fotka swoich synkow.
marcysiowa tak ja obiecalam ponizej lista z zawartoscia naszych toreb: Jak cos przegapilam albo uwazacie ze niepotrzebne to dajcie znac
aha no I jeszcze smoczki szt x2:-)
moja torba | |
koszule do karmienia | 2 |
recznik do ciala | 1 |
male ciemne reczniczki do podcierania | 3 |
majtki jednorazowe rozmiar 12 | 12 |
wklady poporodowe | 1x20szt |
wkladki laktcyjne | 10 |
szlafrok | |
Chusteczki do twarzy | |
kapcie | 1 |
klapki pod prysznic | 1 |
Kosmetyki (pasta, szczoteczka, krem, gumka do wlosow w malutkich buteleczkach szampon, zel, odzywka) | |
stanik do karmienia | 2 szt |
laktator | |
dopakowac musze | |
woda | |
cos do przegryzienia | |
slomki | |
nospa | |
ladowarka do telefonu | |
aparat fot | |
kocyki | |
foteliki | |
Dla dzieci | |
body | 10 szt |
pajacyki | 2x5szt |
pieluchy tetrowe | 6 szt |
pieluchy flanelowe | 4szt |
pampersy | 1x50szt |
niedrapki | 2x2 |
chusteczki do czyszczenia powierzchni (dla dzieci) | 1 op |
chusteczki wilgotne dla dzieci | 1 op |
skatpetki | 2x2pary |
sweterki na wyjscie | 2x1 |
rozki | 2x1 |
reczniki | 2 |
plyn do kapieli | 1 |
waciki | |
sudokrem | |
linomag | |
waciki duze | |
chusteczki spirytusowe do pepka | 10szt |
torebki na pieluchy/smieci | 20szt |
aha no I jeszcze smoczki szt x2:-)
Ostatnia edycja:
Różyczka82
Fanka BB :)
Asiek - super że w domu już jesteście, chłopcy na pewno szybko nadrobią wagę. Super że masz pokarm - oby tak dalej. Czekamy na zdjęcia Maluszków Elala - strasznie dużo ubranek dla dzieci bierzesz...w PL z tego co wiem to cały pobyt Maluchy są w szpitalnych ubrankach - na wypis są potrzebne własne ciuszki - ale co kraj to obyczaj
onlyone - dzieki, dobra porada. Czapeczki dopakowane 2x2 szt poduszke dodalam do listy rzeczy do wziecia ;-).
Rozyczka masz racje duzo tych ciuszkow ale u nas niestety od urodzenia dzidzi uzywa sie glownie swoich rzeczy. Generalnie po cesarce trzymaja 2 noce tak wiec musze byc przygotowana na 3 dni a wole zaoszczedzic stresu emkowi I miec wszystko naszykowane niz prosic go o ciagle dowozenie ciuchow. Zreszta ja tez bede spokojniejsza wiedzac ze mam wszystko co potrzeba pod reka bo jak tu zaufac komus kto po 10 latach tlumaczenia ciagle nie odroznie sukienki od spodnicy
Rozyczka masz racje duzo tych ciuszkow ale u nas niestety od urodzenia dzidzi uzywa sie glownie swoich rzeczy. Generalnie po cesarce trzymaja 2 noce tak wiec musze byc przygotowana na 3 dni a wole zaoszczedzic stresu emkowi I miec wszystko naszykowane niz prosic go o ciagle dowozenie ciuchow. Zreszta ja tez bede spokojniejsza wiedzac ze mam wszystko co potrzeba pod reka bo jak tu zaufac komus kto po 10 latach tlumaczenia ciagle nie odroznie sukienki od spodnicy
lilonka
Smerfikowa mama
Mój dalej mówi na pajaca body ;-) ale ubiera dobrze.
Asiek - gratulacje jeszcze raz :-) Mi lekarka radziła że jeśli maluchy zaspiają przy cycu, to karmic je z gołymi nóźkami. A jak nie ssą to stymulować policzek i bioderka.
Moje Smerfy to głodomory - mogłby siedzieć przy cycu cały dzieñ.
Elala na taką wyprawkę potrzebujesz conajmniej tira :-)
Asiek - gratulacje jeszcze raz :-) Mi lekarka radziła że jeśli maluchy zaspiają przy cycu, to karmic je z gołymi nóźkami. A jak nie ssą to stymulować policzek i bioderka.
Moje Smerfy to głodomory - mogłby siedzieć przy cycu cały dzieñ.
Elala na taką wyprawkę potrzebujesz conajmniej tira :-)
Ostatnia edycja:
reklama
Hehe Przydałaby sie specjalna książka dla facetów dot. wyprawki, taka z obrazkami poszczegółnych cześci małej garedróbki :]
Dziewczynki, ja też jestem podwójną szczęsciarą (26+6) i powoli kompletuję torbę - tak na wszelki wielki I zastanawiam sie nad laktatorem. czu juz moze kupic czy jeszcze sie wstrzymac? czy jezeli kupic to ręczny czy elektroniczny/ elektroniczny podwójny. Mam totalny mętlik w głowie.. a Wy jak sie na to zapatrujecie?
Pozdrawiam Serdecznie Ciężaróweczki :]
Dziewczynki, ja też jestem podwójną szczęsciarą (26+6) i powoli kompletuję torbę - tak na wszelki wielki I zastanawiam sie nad laktatorem. czu juz moze kupic czy jeszcze sie wstrzymac? czy jezeli kupic to ręczny czy elektroniczny/ elektroniczny podwójny. Mam totalny mętlik w głowie.. a Wy jak sie na to zapatrujecie?
Pozdrawiam Serdecznie Ciężaróweczki :]
Podziel się: