reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Jedynka, Lenna trzymam za Was kciuki :tak:

Czytam jak sobie wszystkie radzicie i psychicznie przygotowywuję się na to co mnie czeka w dalszych tygodniach ciąży.
Narazie nie wiele mnie jeszcze dotyczy, czuję się fantastycznie, nic mnie nie boli, wszystkie badania w normie, ale pewnie juz niedługo mnie też dopadnie ;-)

ściskamy!

reklama
Witam wszystkie babeczki w słoneczne popołudnie.
oleniolek nie chcę Cię straszyć ale ja też bardzo się cieszyłam, że do tej pory nie miałam rzadnych dolegliwości ciążowych, wiedziałam o nich tylko z opisu innych dziewczyn, które były w wyższych tygodniach ciąży. No i masz, od kilku dni nawala mi kręgosłup. Mrowienie, drętwienie i pieczenie w okolicach lewej łopatki w pozycji stojącej. lekarz rodzinny zalecił mi 10 masaży ale masażystka powiedziała, że masaż w ciąży nie jest wskazany więc nie wiem co mam robić. Chyba zadzwonię do mojego gin i poprostu zapytam. Ponadto strasznie piecze mnie skóra w okolicach pępka. Mam nadzieję, że to nic poważnego, że tylko skóra się naciąga ale niestety to boli. Wszyscy mówią, że mam mały brzusio jak na bliźniaki choć mi się on taki mały nie wydaje. Jestem w 25 tc i mam w pasie 107 cm. Oleniolek a ty w którym tygodniu ciąży jesteś? i jaki jest Twój brzusio?

Dziewczyny mam Wam do przekazania cudowna nowine:)
DZISIAJ NA ŚWIAT POPRZEC CC PRZYSZLI SYNKOWIE JEDYNKI:))
MACIUŚ 3,52KG 56CM I TOMUŚ 2,77KG 52CM. OBAJ DOSTALI PO 10 PKT:))
MALUCHY SA Z MAMA I SA KOCHANE!!!!!!!!!

WIELKIE GRATULACJE:))

Matko -polko staram sie jak moge;)

Ostatnia edycja:
o jezu!!!jak sie ciesze!!!!JEDYNECZKA!!!!!!!!GRATULACJE NAJSERDECZNIEJSZE!!!!!!!!!!WITAJCIE CHŁOPCY NA TYM ŚWIECIE!!!!!!!!!!
buziole dla Mamy i maluchów!!!

GRATULACJE DLA JEDYNKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE WIERZĘ, ŻE TAK SZYBKO, ŻE JUŻ!!!!
A JESZCZE NIEDAWNO LEŻALA W ŁÓŻKU, BO MUSIAŁA.....
CUDOWNA WAGA!!!!!!!!!DZIEWCZYNY CO WY TAKIE DUUUUZE DZIECIACZKI RODZICIE?:) JA MAM NADZIEJJE ZE MOJE 2,5KG DOBIJA, BO BRZUCHOL NIEWIELKI, A GDZIES TAKIE KOLOSKI MUSZA SIE ZMIESCIC:)

JUSTELLA
czekam na Ciebie:)My podobne wymiary wiec zobaczymy:) przezylas troszke wczoraj i w nocy......ja to bym w panike wpadla straszna bo ja panikara hehehehe.za kazdym razem jak ide do toalety jak sie podcieram to mnie strach ogarnia byle bym n iczego nie zobaczyla, ale twoj przypadek jest idealnym dowodem na to ze strach ma wielkie oczy!dobrze ze wszytsko dobrze:)

kasik ja jestem w 30tym i mam w pasie 102 wiec nie wiem czy ty masz tak malo a dzidzie moje rozwijaja sie prawidlowo.ciagle tez slyszlaam czy oby tam blizniaki nosze bo brzuch maly, a lekarz powiedzial ze mam normalny......co do szczypania kolo pepka to mam to do dnia dzisiejszego co raz bardziej wrrrrrrrr, boli to wiem niemile,wrrrrrrrrr!niestety przez to szczypanie i pieczenie zrobily mi sie kolo pepka rozstepy;(

rainmanka ja ruchy to teaz czuje po jednej stronie tylko dziwne, ale ostatnio pytalam sie lekarza i tak moze byc, poza tym ja nie odrozniam jednej dzidzi od drugiej i tez mi powiedzila ze to normalne, ze zazwyczaj ciezko zweryfikowac gdzie jest ktore i ktore to ktore:)ale tez czesto schizuje......

kasik domyślam się, że ciążowe dolegliwości jeszcze przede mną
dlatego napisałam, że pewnie juz niedługo mnie też dopadnie.
choociaż oczywiście po cichutku liczę, że ominą mnie wszystkie bóle

jestem w 13 tc, brzuszek mam juz widocznie zaokrąglony, duży jak na ten tydzień ciąży

JEDYNKA BRAWO - ZUCH DZIEWCZYNA!!! :biggrin2:

reklama
Kolejne dzieciaczki po drugiej stronie brzuszka :)

JEDYNKA WIELKIE GRATULACJE! Chłopaki jak dęby :)

Ayla zdrowiej szybko, tak to jest jak się jakieś przeziębienie przypląta to potem wraca ciągle. Mi na szczęście w miarę przeszło ale czasem gardło czuję.
A usg mam w przyszły piątek i nie nastawiam się że jakieś "kolosy" urosły z tych moich dzieciaków ale oby wszystko było ok :)

Justella to przeżyłaś wczoraj trochę. Ale dobrze że to nic poważnego. Czyli zostaje czekać dalej :)

Kasik ja też prawie 30 tc jak Justysia i w brzuchu 101-102. Choć to też tak ciężko porównać bo zależy ile ktoś miał przed ciążą.
Wiem teraz jedno, nie ma co wymiarów, wagi itp porównywać z innymi bo się człowiek tylko denerwuje gdy u niego inaczej.

Justysia ja ruchy to czuję też z jednej strony i na dole, czyli taka litera L jakby :) i niby wiem gdzie jest które ale czy są poprzecznie, podłużnie to już nie umiem określić.

Oleniolek nie jest powiedziane że będziesz miała jakieś dolegliwości :) ja np długo nie miałam żadnych bólów pleców i w sumie do tej pory nie mam, czasem jak w złej pozycji siedzę czy leże. Wiadomo że jest sie potem już coraz bardziej ociężałym, szybciej się męczy, pojawiają się duszności itp ale obyś z dobrym sampoczuciem dotrwała do końca :)

A tak w ogóle to pospałam po obiedzie prawie 2,5 godziny a w tym czasie mąż wysprzątał cały dom. :)

Do góry