reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

witajcie dziewczynki! Jedyneczka pytala o pampersy i mleczko:)
pieluszki to tylko z pampersa-sa najdelikatniejsze i najmniejsze, wyprobowalismy huggies z bawelny organicznej i podraznily pepki bo sa takie jakies sztywne i wieksze natomiast pieluszki z belli z wycieciem na pepuszek sa gigantyczne i moje duze chlopaki chyba musialyby miec pepek pod szyja:p tak wiec tylko Pampers, w szpitalu przez tydzien zuzylismy prawie 2 opakowania po 43 pampersy tak wiec pokazcie mezowi gdzie sa w domku zeby mogl dowozic:)
jezeli chodzi o mleczko to uzywamy bebilon, czy dobre? nie wiem, zamierzam sprawdzic inne i zobaczyc jak chlopcy, czy bedzie lepiej czy gorzej...Wiktorek ma problem z zaparciami i nawet bebilon comfort jakos nic nie zdzialal..nie ma tragedii bo jedna kupka dziennie ale jakos tak sie meczy przy tym:s
Napisze wam jakie kosmetyki/specyfiki polecam to moze wam sie cos przyda..
zalecenia ze szpitala: na potowki/wysypki itd kapiel w korze debu - rewelacja - mozna tez wykapac maluszka z dodatkiem paru krysztalkow nadmanganianu potasu:) - zadzialal cuda jak maluchy odparzyly pupeczki a kora debu zlikwidowala potoweczki:), smarowac i masowac maluszka ciekla parafina albo olejem parafinowymj- super skora:) na krostki specyfik tanno-hermal lotio- swietnie wysusza (warto miec) i w sumie to tyle co uzywam z kosmetykow plus chusteczki nivea sensitive lub pampersa. A jak skora bez problemow to oilatum soft do kapieli i krem do buzi bambino, mydelko oilam:) do pepka kazano spryskac octaniseptem, zreszta rane po cieciu tez..nowy specyfik dezynfekujacy ktory uzywaja w szpitalach:) i platki nasaczone spirytusem do przetrzenia w okolo pepka...
to chyba tyle co ja stosuje:)

reklama
Lona jesteś świetna 2 maluchy w domu a Ty znajdujesz dla nas czas!! O nadmanganianie słyszałam, octenisept też już zakupiony, a parafina to już w oilatum zawatra więc nie kupuję oddzielnie.

Jedynka co to za pracowity dzień miałaś? Pewnie musiałaś koło Swojego chodzić ??

hej!

Olis zgadza sie, musialam chodzic kolo mojego szanownego pana i jezdzic z nim po lekarzach, dzis w sumie ciag dalszy jego wizyt, ale ja sie poddaje. Tak mi brzuch twardnial wczoraj, ze wole nie ryzykowac. Podroze samochodem nie sa dla mnie. Poza tym bylam na malych zakupach. Kupilam pampersiaki w promocji z chusteczkami i pare rzeczy i turlalam sie do samochodu. W sumie nie bylo to ciezkie, ale zmeczylam sie strasznie. Jak czekalam wczoraj na mojego na dworze na murku w cieniu, pewna pani ktora spacerowala z pieskiem przestraszyla sie ze cos mi jest hehe. Pierwszy raz jakies zainteresowanie obcej osoby doswiadczylam, ale w kolejce jeszcze mnie nikt nie przepuscil i nie wazne ze brzuch potezny i upal 35 stopni :/ a najgorsze sa chyba kobiety...niestety :)
Ale mimo wszystko wczoraj mialam jakiegos powera heh. Za to dzis... porazka zero sil.

Lona dzieki za porady. Musze kupic chyba ta kore debu skoro taka dobra.

2ania trzymam kciuki

olis bardzo ładny ten twój brzuszek. Nie dziwie się, że ludzie mówią, że łądnie wyglądasz :)

Film oglądałam i jestem lekko wystraszona tą więzią między bliźniakami.
Ayla musisz pilnować, żeby Twoi chłopcy na starość z Tobą nie zmieszkali ;)

Wyniki odebrane- cukrzycy brak hurrrra

DSCF0127.jpgDSC_0105zmniej.jpgHej Dziewuszki!!!
Dzisiaj powinna cesarka hehe- jednak niedotrwalam
We czwartek a wlasciwie w piatek nad ranem o 3 rano zaczely odchodzic mi wody, a o 10:43 i 10:45 przyszly na swiat moje malenstwa jeden wazyl 3020 g, drugi 3240 sa przekochane:)
Wczororaj wrocilam ze szpitala o 19:00, i powiem wam ze zaluje, mocno zaluje ze nie rodzilam w polsce, bo pobyt w tutejszym szpitalu to byl koszmar, ale o tym to innym razem.

Hej Kobitki:)
ja po ciężkiej nocy i już po drzemce :) Niestety nie oglądałam tego dokumentu, z tego, co czytam, to straciłam. Mam do Was pytanie, wiecie, jakie badania trzeba wykonać przed planowanym cc i na jak długo przed?
Lona dzięki za rady:) nie słyszałam o żadnym z tych kosmetyków, ech. A jak wygląda opieka nad Maluchami w szpitalu, jak mamuśka jest po cc? kiedy znów Je zobaczymy, na pooperacyjną ktoś z bliskich będzie mógł wejść? jest tyle niewiadomych...
te moje Robaczki wypychają te swoje dupeczki, plecki i mnóstwo kończyn :) wczoraj tak gwałtownie się ruszały, że już byłam bliska paniki, że dzieje się z Nimi cos złego, ale to chyba reakcja na pogodę i moje przeforsowanie. A Wasze Brzdące, jak reagują na zmiany pogody?
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie:)

Ania GRATULACJE!!!! piekna waga dzieci!! a slodkie takie ze tylko schrupac :)

Ja nie mam tego kanalu i dopiero teraz widze ze szkoda ze nie mozna obejrzec nigdzie w necie tego dokumentu ale poplakalam sie jak bobr jak ogladalam zwiastun :)

ania5348 wspaniali są, wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oni są dwujajowi? w szczególności na pierwszym zdjęciu wyszli świetnie, minki przekomiczne, dwa szczęścia ech...

Zobacz załącznik 274938Zobacz załącznik 274937Hej Dziewuszki!!!
Dzisiaj powinna cesarka hehe- jednak niedotrwalam
We czwartek a wlasciwie w piatek nad ranem o 3 rano zaczely odchodzic mi wody, a o 10:43 i 10:45 przyszly na swiat moje malenstwa jeden wazyl 3020 g, drugi 3240 sa przekochane:)
Wczororaj wrocilam ze szpitala o 19:00, i powiem wam ze zaluje, mocno zaluje ze nie rodzilam w polsce, bo pobyt w tutejszym szpitalu to byl koszmar, ale o tym to innym razem.

jakie śliczne Ptysie!!!gratulacje!!!!waga tez cudna!który to był tydzień?pozdrowienia dla całej trójeczki!!

reklama
Film oglądałam i jestem lekko wystraszona tą więzią między bliźniakami.
Ayla musisz pilnować, żeby Twoi chłopcy na starość z Tobą nie zmieszkali ;)

hehe to było dobre,ale zauważyłas ze oni w wiekszosci mieli problem z ułozeniem sobie poprawnych relacji damsko-męskich?tych dwóch od krów to juz wogóle masakra,po 65 lat maja i w jednym łóżku śpią...

Do góry