reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć brzuszki ...wczoraj byliśmy na kontrolnej wizycie i maluszki maja już po 2kg każde :)) ginka wyznaczyła mi cc na 30 sierpnia wiec 3 tyg i maluszki ze mną no chyba żeby coś die wcześniej zaczęło... Bo brzuszek twardy często i skurcze tez pozdrawiam..:))

reklama
to super!!ten czas juz szybciutko zleci myślę.
trzymamy kciuki za spokojna końcówke!
a jak tam Gastone i dziewczynki sie maja?wiesz moze?

Cześć brzuszki ...wczoraj byliśmy na kontrolnej wizycie i maluszki maja już po 2kg każde :)) ginka wyznaczyła mi cc na 30 sierpnia wiec 3 tyg i maluszki ze mną no chyba żeby coś die wcześniej zaczęło... Bo brzuszek twardy często i skurcze tez pozdrawiam..:))

karolinkare ani sie obejrzysz a maluchy juz beda z Toba:)wiesz moze co u Kasiony i chlopaczków??

torba wstępnie spakowana, ciąża jest dwukosmówkowa a co do płci dzieci to dwóch lekarzy nie może dojsc do porozumienia:)...na badaniu połówkowym na kt byłam wysłana do lekarza kt ponoć jest guru wsród specjalistów od usg i pracuje na bardzo dobrym sprzęcie zostałam uraczona parką z czego ogromnie sie cieszyłam bo zawsze chciałam mieć córeczke a ze dwoje to jeszcze lepiej ze dwie różne sztuki;)...guru zgarnął kase...duuzą i ja tak sie cieszyłam do 33 tygodnia przy czym wyprawka skompletowana (mimo ciągłych obaw czy bedzie dobrze) a tu mój prowadzący mówi ze on dwóch chłopaczków widzi!!! dobrze ze leżałam bo...jednak jak sie człowiek na cos nastawi to może przezyc szok...teraz pozostaje mi tylko poczekać i na własne oczy sie przekonac kt z panów ma racje :)

Witam o poranku
U mnie wszystko super, jestem najszczęśliwsza jaka mogę być, bo po badaniu okazało się, że maluszki są zdrowe. Chociaż z tego 3D mamy na pamiątkę tylko nogę i to nie wiadomo czyją to najważniejsze, że wszystko ok. Dzieciaczki pozasłaniały buźki rączkami, a synek to i ręce i nogi miał na głowie (jak scyzoryk). I tak by nic nie wyszło bo bo były tak jakby poprzyklejane do ściany macicy, a muszą być podobno w przestrzeni, aby obraz był widoczny - tak to jakieś freski...
Już przeżyliśmy szok, bo z tej strony gdzie zawsze była dziewczynka dr mówi chłopiec - a to okazało się, że one zamieniły się stronami i pozycje też z główkowych na poprzeczne się zrobiły. Przez tydzień przybrały po ok. 200g (to chyba dużo). Chłopiec waży 725g, a dziewuszka 706. Tp 20 XI.

swinka_pepa jak to mówi moja pani doktor, chłopca łatwiej stwierdzić bo jak siusiak jest to wiadomo chłopak, a jak nie widać to do końca nigdy nie wiadomo. Ale jak się dziudziuś ładnie do badania ułoży to już chyba pewność większa :)

Monia, coś te Twoje dzieciaczki nie chcą się ujawnic :) ale do końca ciąży jeszcze pewnie się pokażą w bardziej odpowiedniej pozycji :) Jednak i tak najważniejsze że wszystko z nimi dobrze :)
A termin masz wtedy co ja urodziny ;)

Witajcie dziewczynki!

Ja tylko na chwile zameldowac ze zyjemy i ze wsyztsko ok, ja jestem juz w domu ale maluszki jeszcze w szpiatlu wiec jak tlyko moge to siedze razem z nimi, maja sie coraz lepiej, wczoraj nicolasek jadl z piersi no musialbyscie to zobaczyc taki maly a tak sie rzucal na tego cyca :D ogolnie oddychaja juz sami, jedza coraz wiecej i mam nadzieje ze za jakies dwa tygodnie wezmiemy ich do domku i odlacza im te wszytskie rurki...

GASTONE gratki!!!

Pozdrawiam was dziewczynki goraco i chcialam wam powiedziec zebyscie sie nie baly, cesarka to pikus a pozniej szybko wraca sie do formy :)

Witajcie dziewczynki!

Ja tylko na chwile zameldowac ze zyjemy i ze wsyztsko ok, ja jestem juz w domu ale maluszki jeszcze w szpiatlu wiec jak tlyko moge to siedze razem z nimi, maja sie coraz lepiej, wczoraj nicolasek jadl z piersi no musialbyscie to zobaczyc taki maly a tak sie rzucal na tego cyca :D ogolnie oddychaja juz sami, jedza coraz wiecej i mam nadzieje ze za jakies dwa tygodnie wezmiemy ich do domku i odlacza im te wszytskie rurki...

GASTONE gratki!!!

Pozdrawiam was dziewczynki goraco i chcialam wam powiedziec zebyscie sie nie baly, cesarka to pikus a pozniej szybko wraca sie do formy :)

Kasiona!to swietne wiesci!oby tak dalej!!trzymajcie sie zdrowo i jak najszybciej do domciu!

Witam niedzielnie :)
U mnie parno okropnie. Doslownie cala plyne. Coraz mi ciezej. Jutro mam wizyte i strasznie sie boje co mi lekarz powie. Jak tam szyjka oczywiscie i co ze skurczami.
Ayla1 super fotki :)
Kasiona dobrze ze chlopcy sobie radza. Jeszcze troszeczke i beda z Toba w domku :)
Karolinkare juz nie dlugo i Ty bedziesz tulic swoje skarby :) czas zleci szyciutko. Och zeby i mi lecial szybciej.
Swinka-pepa ja tak do konca tez nie jestem pewna czy moj Tomus bedzie Tomusiem, czy moze raczej Tosia :). 2lekzry mowilo ze mam chlopcow ale moj lekarz mowi ze to chyba chlopiec bo zawsze sie kreci i klejnotow nie chce pokazac :). Ja chcialabym 2 chlopcow, bo juz sie nastawilam, ale jak bedzie dziewczynka to tragedii nie bedzie :)
Justella a daleko mieszka Twoja mama? Bo piszesz ze jestes z Krakowa a teraz mieszkasz w Wawie. Zastanawiam sie czy taki kawal drogi musisz jechac i czy sie nie boisz podrozy. Moja mama mieszka 80km ode mnie ale ja nie jezdze, bo mi lekarz zabronil niestety. Ciekawe jak to bedzie jak sie dzieci urodza jak dam sobie rade jak ona daleko.

reklama
Hej dziewczyny!!!!

Melduje sie nadal w trojpaku, czytam was caly czas i trzymam za was dziewczynki kciuki

Kasiona-ciesze sie ze maluszki maja sie dobrze, juz niedlugo beda razem z toba w domu:-) trzymam za was kciuki
Swinka- witaj na forum, jestem ciekawa ktora z nas pierwsza sie wypakuje
Atyla-swietne zdjecia:-):-):-)
karolinkare-juz niedlugo, ale musze cie zmartwic---koncowka sie strasznie dluzzzyy...przynajmniej mi :-):-)
monia-ciesze sie razem z Toba, oby tak dalej:-)
gastone-czekamy na wiesci od ciebie, jak tam cesarka?

Wlasnie mam delikatne skurcze co 20 min- moze nadchodzi moj czas??
Mierzylam dzis obwod mojego brzuszka i szok:szok::szok::szok::szok: 127 cm
Do planowanej cc 9 dni

NIE UWIEZYCIE, WCIAZ NIE WIEMY JAK NAZWIEMY NASZYCH CHLOPCOW

Do góry