reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja właśnie mam taki plan bo i tak dostałam rożki w prezencie Więc jak tylko to jest dobre dla dzieci to czemu by nie wykorzystać. Dzięki że piszecie o swoich doświadczeniach bo to bardzo cenne. Jak by któraś miała jeszcze listę z wyprawka albo chociaż to co wam się naprawdę przydało to napiszcie tutaj Wielka prośba.
Moi spali tylko w rożkach właśnie chyba przez pierwsze dwa miesiące.

reklama
Ja właśnie mam taki plan bo i tak dostałam rożki w prezencie Więc jak tylko to jest dobre dla dzieci to czemu by nie wykorzystać. Dzięki że piszecie o swoich doświadczeniach bo to bardzo cenne. Jak by któraś miała jeszcze listę z wyprawka albo chociaż to co wam się naprawdę przydało to napiszcie tutaj Wielka prośba.
Zajrzyj na strone 5502 forum ja tam wrzucałam moją listę wyprawkową Z ciuchów to nie pomogę, bo mialam tego dużo od znajomych na tyle, że nawet wszystkiego im nie ubrałam. Na poczatek 50 i 56 moje miały 50cm jak sie urodziły. Spały w rożku około miesiąca potem już w śpiworkach. Teraz maja 8.5 miesiaca znowu śpią pod rożkiem wykorzystuje go jako kołderkę

Ostatnia edycja:
Ja niestety też nie miałam żadnej listy. A te rożki miałam razem 4 i naprawdę były bardzo wykorzystane. A potem właśnie i do teraz śpią w śpiworkach. :)

Zajrzyj na strone 5502 forum ja tam wrzucałam moją listę wyprawkową Z ciuchów to nie pomogę, bo mialam tego dużo od znajomych na tyle, że nawet wszystkiego im nie ubrałam. Na poczatek 50 i 56 moje miały 50cm jak sie urodziły. Spały w rożku około miesiąca potem już w śpiworkach. Teraz maja 8.5 miesiaca znowu śpią pod rożkiem wykorzystuje go jako kołderkę
Dziękuję Znalazlam [emoji16]

Ja urodziłam pod koniec grudnia. I rożki nam przydałi się. Ubrania miałam na 50 na początek.
Tak jak u @aniaplus , ani kaftanik I, ani body z krótkim rękawem nie przydałi się. Rowniez nie uzywalam czpeczek i niedrapek. Raczej pajacyki, spiochy. Bodziaki z dl.rekawem, wg mnie najlepiej kopertowe .

A jakie kosmetyki do pielęgnacji maluchów możecie polecić ?
Jaki krem na odparzenia? Co do kąpieli itd.
Starszy syn ma 8 lat i już nie pamietam co używałam przy nim ;)

@Kasiek-trzypak Ja używam linomag do smarowania całego ciała, a przy przewijaniu przez pierwsze 3m-ce, a później sudocrem. A do kąpieli mam ziaje od pierwszego dnia, a przy starszych miałam Johnsona i oba mi się sprawdziły ;)
I octenisept się przyda do przemywania pępuszków, małe opk w zupełności wystarczy.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry