Sama slodycz i te splecione rączki... BoscyHej. Mamy wyjsc jutro i mam nadzieje, bo mimo super opieki dom to dom...
To moje RobaczkiZobacz załącznik 992301
Trzymam kciuki, zeby jutro się udalo.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Sama slodycz i te splecione rączki... BoscyHej. Mamy wyjsc jutro i mam nadzieje, bo mimo super opieki dom to dom...
To moje RobaczkiZobacz załącznik 992301
Duże już dzieciaczki ja też nie miałam częstszych wizyt...zazwyczaj co 3tyg a czasem nawet 4. Teraz to już końcówka to musi trochę się skracać szyjka, to normalne. A wydaje mi się, że masz dość długą jak na tak zaawansowaną ciążę bliźniaczą. Nie martw się...gdyby było coś nie tak to powiedziałaby Ci o tym.Hey. We wtorek miałam wizytę u swojej gin. To był dokładnie 33t0d - maluchy jeden 1800 drugi 1900 gram. Czyli chyba w miarę.
Następna wizyta dopiero 19 lipca. Uważacie ze to za duża przerwa jak na końcówkę ciąży? Ja mam już stresa.
Ogólnie w dwa tygodnie skróciła mi się szyjka z 45 na 40 mm.
Wiem ze będę miała cesarkę ale kompletnie nic nie mówi mi o tym kiedy ja planuje zaczynam się mocno martwić
Moi urodzeni na koniec wrzesnia. Do ok 3 msc nie przydaly sie: body z krotkimi rekawami, zadne kaftaniki i bluzeczki, rozki, niedrapki. Listy wyprawki nie mam, a nie bede zmyslac, bo juz nie pamietam zbyt dokładnie ile czego mi sie przydalo. Powodzenia!Hej dziewczyny! Gratuluje Wam dzieciaczków ♡♡♡ teraz pewnie wesoło w domu, ale na pewno dajecie rade!kto jak nie my kobiety ?
Miałabym prośbę, żeby któraś z was wrzuciła listę wyprawkową.. być może mamy,które już mają ciut starsze dzieci mogłyby podpowiedzieć co się przydało, a co nie? Miłego dnia wszystkim !:*
Moi urodzeni na koniec wrzesnia. Do ok 3 msc nie przydaly sie: body z krotkimi rekawami, zadne kaftaniki i bluzeczki, rozki, niedrapki. Listy wyprawki nie mam, a nie bede zmyslac, bo juz nie pamietam zbyt dokładnie ile czego mi sie przydalo. Powodzenia!
Mialam kilka pajacow i bodziakow na 50 i prawie 3 tygodnie w nich chodzili, jak byly brudne to zakladalam 56, ale byly troche za luźne.A w czym spały zaraz po urodzeniu? Ja myślałam właśnie o rozkach Chyba że to zły pomysł? I jeszcze jedno Jaki rozmiar ubranek kupowałas na sam początek?
Mialam kilka pajacow i bodziakow na 50 i prawie 3 tygodnie w nich chodzili, jak byly brudne to zakladalam 56, ale byly troche za luźne.
Co do rozkow, to wiem ze sa mamy które używają, ale dla mnie to zbedne. Spali owinieci cienkim kocykiem i przykryci cieniutka kolderka. Tu mieli 2tygodnie.
Moi spali tylko w rożkach właśnie chyba przez pierwsze dwa miesiące.A w czym spały zaraz po urodzeniu? Ja myślałam właśnie o rozkach Chyba że to zły pomysł? I jeszcze jedno Jaki rozmiar ubranek kupowałas na sam początek?