reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Aż sprawdziłam z ciekawości :) usg 36+0 mieli 2615g i 2773g, a urodzeni 38+4

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki wielkie. Chyba się w takim razie wstrzymam z tymi zakupami, zobaczymy jak będą przyrastac. Najwyżej babcie i tatuś będą biegać za zakupami. Dzieciaki miały ładną wagę. Cc czy sn? Dlugo byliście w szpitalu? I ile kg na plus przy takiej ladnej wadze dzieci?:) sorki za babska ciekawość;)

reklama
A w brzuchu też czulas, że się nie synchronizuja? Pytam, bo moje są właśnie takie. Jak jedno harcuje, to drugie wcale. Bardzo rzadko wspólnie.
To zdrówka dla dziewczynek Wam życzę:-) :) oby wszystkie badania wyszły super .

Mam jeszcze pytanko, z jakim rozm. Startowalyscie? I ile szt wszystkiego kupowalas?
U mnie w brzuszku też nie byly zsynchronizowane maluszki. A teraz po 1,5 miesiąca udało mi się ich tak ustawić że jak jedno śpi to drugie też. I jedzą też o tej samej porze [emoji4]
Nie jest źle z blizniakami.. Ja cały dzień jestem. Sama mąż wraca o 18 i zdążę obiad zrobić, czasem posprztaalm, pranie i prasowanie. Wszystko kwestia organizacji... Moja bratowa z jednym ma gorzej bo nie umie sobie dnia ustawić.
Jeśli chodzi o ubranka to na 50 miałam po dwa pajacyki dla każdego resztę na 56 i 62 i dobrze bo maluchy miały 2730 i 54cm i 3010 i 55cm. Więc te 50 to tylko na wyjście że szpitala mielismy... Teraz 1,5 miesiąca i w 56 już nie wchodzą zaczynamy 62 ubierać.

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki wielkie. Chyba się w takim razie wstrzymam z tymi zakupami, zobaczymy jak będą przyrastac. Najwyżej babcie i tatuś będą biegać za zakupami. Dzieciaki miały ładną wagę. Cc czy sn? Dlugo byliście w szpitalu? I ile kg na plus przy takiej ladnej wadze dzieci?:) sorki za babska ciekawość;)

Sprawdź co jest wygodne i później wyślesz innych na zakupy :)
Spoko spoko, mogę się podzielić. Ciąża była wręcz idealna, oczywiście nie licząc chwilowych nudności i spuchniętych nóg. Były dwie próby wywołania sn, ale z powodu braku postępu decyzja o cc. Czyli torturowali mnie tylko po to, żeby ciąć :) W szpitalu byliśmy od poniedziałku do soboty, poród we wtorek, a wyszliśmy normalnie, tak jak inne mamy z jednym dzieckiem po cc. U mnie 25kg, ale po 3 tygodniach waga sprzed ciąży, a potem niestety znów w górę :( Została też rozciągnięta skóra, wielki brzuch i milion rozstępów.

Moi mieli 47cm i 50cm i nosili 56 przez 3 miesiące, mieliśmy tylko kilka jeszcze mniejszych ubranek. Najbardziej sprawdziły się body kopertowe z długim rękawem i spodnie ze stópkami (półśpiochy czy jak to tam się zwie), na to ewentualnie śpiochy. Pajacyki się nie sprawdziły. Najlepsze są ubranka z h&mu, c&a też ok.
Pieluchy mieli 1 przez 2-3 miesiące, bo jakoś lepiej pasowały, dopiero niedawno przeszliśmy na 2.

Oj tak u nas króluje właśnie h&m i C&a. Uwielbiamy dresiki z c&a[emoji3]

A w brzuchu też czulas, że się nie synchronizuja? Pytam, bo moje są właśnie takie. Jak jedno harcuje, to drugie wcale. Bardzo rzadko wspólnie.
To zdrówka dla dziewczynek Wam życzę:-) :) oby wszystkie badania wyszły super .

Mam jeszcze pytanko, z jakim rozm. Startowalyscie? I ile szt wszystkiego kupowalas?
W brzuchu lewy był spokojny, prawy skakał jak szalony, ale w różnych porach. I teraz trochę tak zostało: lewy potrafi sam spać i jest spokojniejszy, prawy to krzykacz i nerwus. Po miesiącu ustaliliśmy im wspólną drzemkę na spacerze ok. 10 i do tej pory tak śpią, po południu jeszcze jedna drzemka, chociaż z prawym jest ciężej, bo potrzebuje mniej snu. Do tej pory, jak mają lepsze dni, to pojadę na zakupy, ugotuję i posprzątam :)

Ja właśnie dlatego dużo małych nie kupowałam bo lepiej zawsze dokupić niż potem maja leżeć niepotrzebne w szafie. U nas było cc. Na oddział zgłosiłam się o 8 w środę a cc miałam w ten sam. Dzień o 12. Do domu wyszliśmy w sobotę [emoji3]
Na plusie 15 kg. Po dwóch tyg ani śladu. Zero rozstępów.
Zycze spokojnej i nie ciężkiej koncowki ciąży [emoji4] bo mi na koncu już byli bardzo ciężko....

Hej! Fajnie, że nick się spodobał;) super to hasło dla dziewczynki:laugh2: Ja czekam na chlopca i dziewczynkę, ale właśnie tak sobie myślę, że jak jedno będzie rosnąć szybciej i rozm będzie miało inny, to zarządzam równouprawnienie;) będą chodzić w tych samych ubrankach jedno po drugim. Muszę dokupić jeszcze na pewno tych najmniejszych.
A może jakaś mama tutaj chce sprzedać ubranka rozm 44 i 50, jeśli maluszki już wyrosły?
Ja dzisiaj 27 i 2tc. Czyli tydzień różnicy;) już wiem, że cc 2tygodnie wcześniej niż termin mam mieć czyli 10kwietnia o ile dzieciaki będą laskawe czekać spokojnie;)

No właśnie, to jest tak jak pisze @wehikulchrzanu że to różnie z tymi maluszkami bywa i rozmiarem. Na usg było widać, że dzieciaczki duze?

O już masz ustalony termin? U mnie jeszcze lekarz nic nie mówił. Za tydzień mamy wizytę, już się nie mogę doczekać ile nasze kurki urosły :-) Ja sporo ubranek praktycznie nowych kupiłam na olx. Mamy bliźniaczek wystawiają na sprzedaż gotowe komplety ubranek x2 dla mnie fajna opcja. Ale można się naciąć, bo raz mi Pani wysłała takie znoszone, żółte ciuszki ze wstydzilabym się takie komuś za darmo dać a co dopiero sprzedać. Ale przeważnie wszystko widać dobrze na zdjęciach, więc po prostu trzeba dobrze oglądać, a na tamtym to było wszystko na jednym zdjęciu.

Ostatnia edycja:
Sprawdź co jest wygodne i później wyślesz innych na zakupy :)
Spoko spoko, mogę się podzielić. Ciąża była wręcz idealna, oczywiście nie licząc chwilowych nudności i spuchniętych nóg. Były dwie próby wywołania sn, ale z powodu braku postępu decyzja o cc. Czyli torturowali mnie tylko po to, żeby ciąć :) W szpitalu byliśmy od poniedziałku do soboty, poród we wtorek, a wyszliśmy normalnie, tak jak inne mamy z jednym dzieckiem po cc. U mnie 25kg, ale po 3 tygodniach waga sprzed ciąży, a potem niestety znów w górę :( Została też rozciągnięta skóra, wielki brzuch i milion rozstępów.

Ja też jestem za body i polspiochy, na noc pajacyk z body z kr rekawem.
Mi lekarz nawet nie daje nadziei na sn, od razu stawia na cc. Skóra brzuch i milion rozstępów na pamiątkę;) marny dowcip, ale jakoś trzeba się pocieszać.

@adunnnia90 brawo ty! Moim marzeniem jest taka synchronizacja. Karmisz piersią czy mlekiem m? Kupowalyscie na start mm? Nie mam pojęcia jakie? Laktator elektryczny na 2piersi też kupilyscie wcześniej?

O już masz ustalony termin? U mnie jeszcze lekarz nic nie mówił. Za tydzień mamy wizytę, już się nie mogę doczekać ile nasze kurki urosły :-) Ja sporo ubranek praktycznie nowych kupiłam na olx. Mamy bliźniaczek wystawiają na sprzedaż gotowe komplety ubranek x2 dla mnie fajna opcja. Ale można się naciąć, bo raz mi Pani wysłała takie znoszone, żółte ciuszki ze wstydzilabym się takie komuś za darmo dać a co dopiero sprzedać. Ale przeważnie wszystko widać dobrze na zdjęciach, więc po prostu trzeba dobrze oglądać, a na tamtym to było wszystko na jednym zdjęciu.

No właśnie kupiłam taką paczkę startową dla córci, bo po synku.mialam schowane i prawda, część fajnych ubranek a część... ja takie znoszone i sprane wyrzucalam, żeby ich nawet nie chować niepotrzebnie. Ma zzdjęciu wyglądały jak super nowe, a byly mocno zuzyte. A Ty Kochana ile teraz masz kg na +?

Ja też jestem za body i polspiochy, na noc pajacyk z body z kr rekawem.
Mi lekarz nawet nie daje nadziei na sn, od razu stawia na cc. Skóra brzuch i milion rozstępów na pamiątkę;) marny dowcip, ale jakoś trzeba się pocieszać.

@adunnnia90 brawo ty! Moim marzeniem jest taka synchronizacja. Karmisz piersią czy mlekiem m? Kupowalyscie na start mm? Nie mam pojęcia jakie? Laktator elektryczny na 2piersi też kupilyscie wcześniej?

No właśnie kupiłam taką paczkę startową dla córci, bo po synku.mialam schowane i prawda, część fajnych ubranek a część... ja takie znoszone i sprane wyrzucalam, żeby ich nawet nie chować niepotrzebnie. Ma zzdjęciu wyglądały jak super nowe, a byly mocno zuzyte. A Ty Kochana ile teraz masz kg na +?

U mnie 5,5 kg na plusie. Na początku ciąży sporo schudłam i chyba przez to. Ja mam w ogóle mały brzuszek, mały nawet jak na ciążę pojedyńczą a na blizniaczą juz w ogóle. W kolejce w sklepie w ogóle mnie nie widać więc muszę cierpliwie stać i czekać :-D A u Ciebie ile na plusie? Masz już jakieś rozstępy? Ale ze po sn skóra i brzuch zostają a po cc mniej czy co? Ja bym chciała sn ale lekarz też zakłada cc, więc zobaczymy :-)

reklama
Do góry