reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Nie jest źle narazie :) co prawda maja 2mce a zaliczylismy już 2tygodnie szpitala z zapaleniem płuc ale teraz jakoś ogarniam. Nie umie ich zsynchronizowac i śpią na zmianę zawsze jakaś nie śpi ale wsadzam w chuste i coś ogarniam. Ta mniejsza ma anemie no i dużo kontroli poszpitalnych ale damy radę.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie jest źle narazie :) co prawda maja 2mce a zaliczylismy już 2tygodnie szpitala z zapaleniem płuc ale teraz jakoś ogarniam. Nie umie ich zsynchronizowac i śpią na zmianę zawsze jakaś nie śpi ale wsadzam w chuste i coś ogarniam. Ta mniejsza ma anemie no i dużo kontroli poszpitalnych ale damy radę.

A w brzuchu też czulas, że się nie synchronizuja? Pytam, bo moje są właśnie takie. Jak jedno harcuje, to drugie wcale. Bardzo rzadko wspólnie.
To zdrówka dla dziewczynek Wam życzę:-) :) oby wszystkie badania wyszły super .

Mam jeszcze pytanko, z jakim rozm. Startowalyscie? I ile szt wszystkiego kupowalas?

U nas jedna 2350 druga 2740 i pieluchy 0 mieliśmy na pierwsze 3 tygodnie potem chwila 1 i teraz już 2 mamy. Ubrania na 44 nawet miałam od kuzynki ale wystarczy jak od 50 będziesz miała moje nadal w 56 są a 62 rękawki długie. Ciuchów mam dużo za dużo ale nie przebieram często bo nie ulewaja jakoś dużo i głównie body i spodenki albo pół śpiochy. Pajace nam się nie sprawdzają bo wiecznie nogi na brzuch wyciągnięte

W brzuchu to było różnie :)

Ostatnia edycja:
U nas jedna 2350 druga 2740 i pieluchy 0 mieliśmy na pierwsze 3 tygodnie potem chwila 1 i teraz już 2 mamy. Ubrania na 44 nawet miałam od kuzynki ale wystarczy jak od 50 będziesz miała moje nadal w 56 są a 62 rękawki długie. Ciuchów mam dużo za dużo ale nie przebieram często bo nie ulewaja jakoś dużo i głównie body i spodenki albo pół śpiochy. Pajace nam się nie sprawdzają bo wiecznie nogi na brzuch wyciągnięte

W brzuchu to było różnie :)
Dzięki Kochana, chłonę wszystkie dobre rady. Mój syn jak się urodził ważył 2850, a teraz dwoje więc nie spodziewam się wielkoludow. To myślisz, że takich body rozm 50 ile powinnam miec? Chyba musze dokupić, żeby.mieć święty spokój wcześniej.

Hej dziewczyny! Mnie też tu nie było szmat czasu. Podczytalam ostatnie strony, ale trochę tu tego macie do nadrobienia.

Ja właśnie kończę 27tc dzisiaj, część ubranek popralam i poprasowalam i coraz większe przerażenie mnie dosiega, czy nie za mało mam tych ubranek, czy o czymś nie zapomniałam, czy sobie poradzę itp itd. Raz euforia a raz dół;)

Na teście papa wyszlo mi, ze córcia prawdopodobieństwo Zd ma 1:220, na usg wszystko oki, nosek super zarysowany, serduszko bez zastrzeżeń. Syn na szczęście ma wszystko w normie. Wszystko wyjdzie w kwietniu przy narodzinach.

Jeśli mogę będę Was podczytywac w wolnej chwili. Trzymajcie się mamuśki;)

Hej, Agulula :-) ja też zaczełam 27 tc, jesteśmy rówieśniczkami :-) a powiem Ci, że podoba mi sie Twój nick. Pewnie zupełnie przypadkowo, ale jest połączeniem dwóch imion, które wybraliśmy z mężem dla naszych dziewczynek - Agata i Ula i tak mi się skojarzyło z Twoim nikiem :-)
Ja też się zastanawiam czy mam wystarczająco ciuszków i jeszcze sie rozglądam i dokupuje. Najwięcej mam body i pajaców. Podobno najlepiej się sprawdzą body z dlugim rękawem. Ale nie wiem ile ich mam, pewnie ok 15 szt. Ale wychodzę z założenia, że jak coś będzie potrzebne, to się dokupi. Pokazuję mamie i mężowi, gdzie i jakie ubranka można dostać i niech się martwią później :-) zresztą na pewno starczy, będą miały sie w co ubrać. Wczoraj w 5 10 15 widziałam śliczna bluzeczke (niestety tylko jedną) w jakimś malutkim rozmiarze z napisem: I ZNOWU NIE MAM SIĘ W CO UBRAĆ. Myślałam że padnę ze śmiechu w tym sklepie :-D:-D:-D

gann3e3kvq0ypbav.png

Ostatnia edycja:
Hej, Agulula :-) ja też zaczełam 27 tc, jesteśmy rówieśniczkami :-) a powiem Ci, że podoba mi sie Twój nick. Pewnie zupełnie przypadkowo, ale jest połączeniem dwóch imion, które wybraliśmy z mężem dla naszych dziewczynek - Agata i Ula i tak mi się skojarzyło z Twoim nikiem :-)
Ja też się zastanawiam czy mam wystarczająco ciuszków i jeszcze sie rozglądam i dokupuje. Najwięcej mam body i pajaców. Podobno najlepiej się sprawdzą body z dlugim rękawem. Ale nie wiem ile ich mam, pewnie ok 15 szt. Ale wychodzę z założenia, że jak coś będzie potrzebne, to się dokupi. Pokazuję mamie i mężowi, gdzie i jakie ubranka można dostać i niech się martwią później :-) zresztą na pewno starczy, będą miały sie w co ubrać. Wczoraj w 5 10 15 widziałam śliczna bluzeczke (niestety tylko jedną) w jakimś malutkim rozmiarze z napisem: I ZNOWU NIE MAM SIĘ W CO UBRAĆ. Myślałam że padnę ze śmiechu w tym sklepie :-D:-D:-D

gann3e3kvq0ypbav.png
Dziewczyny wszystko zależy jaki duże będą wasze dzieci . Moja Nina przy wadze 1980g po tygodniu nosi rozmiar 44 , Filip 2050g 50 bo dłuższy niż grubszy. Najważniejsze zeby łatwo się rozpinało- nie przez głowę. Żadnych napow na plecach. Dzieci rosną w oczach poprostu.

Moi mieli 47cm i 50cm i nosili 56 przez 3 miesiące, mieliśmy tylko kilka jeszcze mniejszych ubranek. Najbardziej sprawdziły się body kopertowe z długim rękawem i spodnie ze stópkami (półśpiochy czy jak to tam się zwie), na to ewentualnie śpiochy. Pajacyki się nie sprawdziły. Najlepsze są ubranka z h&mu, c&a też ok.
Pieluchy mieli 1 przez 2-3 miesiące, bo jakoś lepiej pasowały, dopiero niedawno przeszliśmy na 2.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

gann3e3kvq0ypbav.png

Hej! Fajnie, że nick się spodobał;) super to hasło dla dziewczynki:laugh2: Ja czekam na chlopca i dziewczynkę, ale właśnie tak sobie myślę, że jak jedno będzie rosnąć szybciej i rozm będzie miało inny, to zarządzam równouprawnienie;) będą chodzić w tych samych ubrankach jedno po drugim. Muszę dokupić jeszcze na pewno tych najmniejszych.
A może jakaś mama tutaj chce sprzedać ubranka rozm 44 i 50, jeśli maluszki już wyrosły?
Ja dzisiaj 27 i 2tc. Czyli tydzień różnicy;) już wiem, że cc 2tygodnie wcześniej niż termin mam mieć czyli 10kwietnia o ile dzieciaki będą laskawe czekać spokojnie;)

No właśnie, to jest tak jak pisze @wehikulchrzanu że to różnie z tymi maluszkami bywa i rozmiarem. Na usg było widać, że dzieciaczki duze?

Hej! Fajnie, że nick się spodobał;) super to hasło dla dziewczynki:laugh2: Ja czekam na chlopca i dziewczynkę, ale właśnie tak sobie myślę, że jak jedno będzie rosnąć szybciej i rozm będzie miało inny, to zarządzam równouprawnienie;) będą chodzić w tych samych ubrankach jedno po drugim. Muszę dokupić jeszcze na pewno tych najmniejszych.
A może jakaś mama tutaj chce sprzedać ubranka rozm 44 i 50, jeśli maluszki już wyrosły?
Ja dzisiaj 27 i 2tc. Czyli tydzień różnicy;) już wiem, że cc 2tygodnie wcześniej niż termin mam mieć czyli 10kwietnia o ile dzieciaki będą laskawe czekać spokojnie;)

No właśnie, to jest tak jak pisze @wehikulchrzanu że to różnie z tymi maluszkami bywa i rozmiarem. Na usg było widać, że dzieciaczki duze?
Ostatnie usg miałam chyba 2 tygodnie wcześniej i mieli wagę i pomiary idealnie równe (zresztą przez całą ciążę), chyba 2800g. Urodzili się 47cm 2780g i 50cm 3030g, czyli lewy wg szacunków, a prawy jednak ku zaskoczeniu mniejszy. Uważam też, że nie ma co przesadzać z ilością ubranek. My dostaliśmy tyle ciuchów, że głowa mała, a szybko się okazało, że zakładamy to samo, bo najwygodniejsze: body z długim, półśpiochy, śpiochy, na wyjście kombinezon czapka szalik i koniec. Do tego duuuuuużo pieluch tetrowych, śpiworki, ręczniki.

reklama

Aż sprawdziłam z ciekawości :) usg 36+0 mieli 2615g i 2773g, a urodzeni 38+4

Do góry