reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

cat4 jakbys miala jakies zdj to ja chetnie podejrze :-) tez che wczesniej wybrac "pomacać" bo potem to różnie bywa :)

Ja ostatnio pisalam ze nie czuje a od soboty zaczełam juz codziennie po troche takie tykanie od środka :-D i sie doczekałam :-D

reklama
Rurka - ja mam dwulatka i dwutygodniowe maluchy na wczasach w szpitalu jeszcze. Jutro je zabieramy do domu wiec dopiero sie okaże jak to jest.

Ale... moja ciaza była okropna. Od samego poczatku miałam pomoc mamy 12h dzienne, potem było troche lepiej i mama była potrzebna na 6-8h. A potem wzięliśmy nianie i razem z mama znowu zapewniały pomoc na 12h dziennie.

I niania i mama bedą mi pomagać takze teraz.

Madison gratulacje:) Witaj Rurka:) ja miałam plan kupić wózek po porodzie... ale może zacznę się już rozglądać.

Dziewczyny ja też Was podziwiam, że tak wcześnie wszystko ogarniacie. My nie mamy jeszcze wielu rzeczy, nad wózkiem cały czas się zastanawiamy, chyba zdecydujemy się na Baby Jogger, ale gdzieś tam myślimy jeszcze nad icandy i bugaboo donkey, więc nie wiem kiedy go zamówimy. Mam nadzieję, że nie będziemy musieli długo czekać na zamówienie.
Brakuje nam mnóstwo rzeczy do wyprawki, nie mamy łóżeczek, fotelików...:) Mam nadzieję, że jutro na wizycie dowiem się czego mogę się dalej spodziewać i ogarniemy wszystko do końca miesiąca.

Imion też nie wybraliśmy...Na szczęście mamy kilka propozycji, więc mam nadzieję, ze w końcu pójdziemy na kompromis i zdecydujemy. Wszystko na ostatnią chwilę:)

A jak się czujecie w ten upał? Ja jestem jakaś słaba, zmęczona i nic mi się nie chce... Uwielbiam lato, ale w tym roku wolałabym jesienna pogodę;):-)

Madison to widzę ze ja będę mieć podobnie. Też mam dwulatka :-) z tą małą różnicą ze odkąd jestem na zwolnieniu małą zajmuje się sama. Dopiero przed porodem zajmie się nią teściowa na kilka godzin dziennie.
Ineska my też raczej Baby Jogera weźmiemy. Imiona już raczej wybrane mamy- poszło szybciej niż za pierwszym razem :-)

Ja już po wizycie. Wszystko jest w porządku, jedynie serduszkek nie udało się dokładnie sprawdzić bo dzieci tak się układały. Mam przyjść za miesiąc to sprawdzimy jeszcze raz.
Poza tym dr sprawdził co bąble mają między nogami i mamy dwa siuraki. Jeden waży 280g, drugi 300. I raczej są jednojajowe czyli będą takie same. 

Aga pochwal się imionami.

Ja też mam dwulatkę w domu ale już teraz jeździ do babci. Dziś zostaje tam na noc.

Annte to się z chłopcami wykruszasz z naszego babincowego towarzystwa :p gratulacje... Mój tez marzył o synkach ale raczej będzie się musiał pogodzić z samymi babami w domu, nawet nasz pies to suka hihi...u mnie w rodzinie same dziewczyny się rodzą jeden brat ma 3 córy a drugi 2 :what: ale najważniejsze żeby zdrowe były... A_nka ja poprosze o komórek różowy najwyżej bedziemy zmieniać :D

reklama
Do góry