reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Milla są przesłodkie gratulacje:-)

Anulfka trzymaj się na pewno wszystko będzie dobrze. Moja koleżanka też urodziła w tym samym tygodniu co Ty
teraz mały ma 4 lata i pomimo początkowych trudności jest wszystko ok.
Najgorzej przetrwać ten czas potem będziesz miała wszystko wynagrodzone.

Milla prześliczne dzieciaczki, a na dodatek bardzo podobne. Zresztą moje skarby też są bardzo podobne. Ja już parę razy się pomyliłam jak patrzyłam na zdjęcia i się zastanawiałam czy to jest Wojtuś czy też Asieńka. :-D

Emilek mam znajomych w Krakowie u których mogę się spokojnie zatrzymać na ile tylko będę chciała, ale na chwilę obecną nie mogę zostać dłużej w Krakowie ponieważ rana po cc nie chce się goić zbytnio. Mam założone 2 sączki i robione opatrunki 2 razy dziennie. W Krakowie nie miałby kto mi zrobić tych opatrunków, ponieważ do rany trzeba wstrzykiwać sól fizjologiczną z jodyną, a później jeszcze antybiotyk (gentamycynę). :-( A sama tego nie dam rady zrobić. Poza tym dzisiaj zauważyłam, że jakiś dziwny kolor mają upławy z pochwy bo taki ciemny żółty i zastanawiam się czy to jest normalne. W poniedziałek planuję iść do ginekolog. Okazuję się w ogóle, że moja położna jest tak bez nadziejna i na niczym się nie zna. :szok:

Dzwoniłam do szpitala dzisiaj i jest maleńka poprawa u Wojtusia i nawet ładnie przybiera na wadze bo ma już 970gram ( czyli równo 2 tyg od porodu ma na plusie 120gram pomimo dużej straty wagi). Asie od 2 dni ma podawaną insulinę ponieważ okazało się, że ma podwyższony cukier i dzisiaj zaczęła troszkę podkrwawiać z płucek ale sytuacja już jest opanowana i jest troszkę lepiej, a waży 826g ( czyli też ma jakieś 120g na plusie) :tak:

Agniecha- podobno tak może być z dziąsłami! Ja od początku ciąży mam tak wrażliwe że przy każdym myciu zębów pluję krwią i to dosłownie. Lekarz mi powiedział że się tak zdarza bo objętość krwi bardzo wzrasta i stają się bardziej rozpulchnione i wrażliwe.

Anulfka- oby szybko te Twoje dolegliwości minęły i żebyś mogła być bliżej maluszków!!!

milla widzę że chciałas mnie dogonić :-D gratulacje!!!

Ja urodziłam o 10.40 26.02 Laura 53cm 2700g, Zuza 53cm 3040g. Pierwszą dobę były pod obserwacją w inkubatorze, a od wczoraj są ze mną. Wstałam po 8h, ruszam się już normalnie, trochę jetem jeszcze zmęczona, na obchodzie powiedzieli że ja w sumie juz jestem do wypisu, ale dzieci jeszcze poobserwują wiec parę dni tu jeszcze pobędziemy.
Dziewczyny na razie tylko śpią, na jedzenie muszę je budzić ;)
IMG_4779.jpg

Załączniki

• IMG_4779.jpg
    IMG_4779.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 88
Julianna - fajnie, że się odezwałaś i wrzuciłaś zdjęcie. Dobrze, że już po wszystkim:-) Zuzka jak pięknie pokazuje, jakie ma długie paluszki:-D

reklama
Do góry