reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Emilek- ale to ze jesz produkty bogate w zelazo to nie musi znaczyc ze masz zelazo w normie. Nie kazdy organizm przyswaja witaminy dostarczane poprzez posilki. Wiem to z wlasnego doswiadczenia:)

Masz w zupełności rację, ale skoro wyniki krwi mam dobre i wszystko jest w normie bez żadnych suplementów, więc nie widzę potrzeby bym miała je brać;-) Może moje myślenie jest zgubne;-)

reklama
Emilek- ja żelazo mam przepisane ze względu na słabe wyniki. W pierwszej ciąży nie bralam żelaza. A córcia ma problemy z zębami. W drugiej też nie bralam, a synek ma zdrowe zęby.

jestem po wizycie, mam dobre i złe wieści ... dzieciaki rosną jak szalone, serca biją jak szalone ( to te dobre wiadomości :-)) zwiększyły swój wzrost dwukrotnie w ciągu tygodnia i w związku z tym macica jednym słowem oszalała zaczęła się kurczyć i rozkurczać co spowodowało lekkie odklejenie łożyska, a pod nim mały krwiak (stąd plamienie), dostałam leki na podtrzymanie ciąży (dophastan? nie pamiętam nazwy a leki leżą w kuchni) i magnez na skurcze no i leżeć, leżeć, leżeć ... i leżeć. Czyli dołączam do klubu leżących mam bliźniaków :)

No to super ze wszystko z Wami ok! Moja macica tez sie zbuntowala tylko w 17 tyg i nie mialam plamien, ale skurcze i skracanie szyjki. Witaj w klubie! Za mna 9,5 tyg lezenia. Jeszcze drugie tyle przede mna. Damy radę :-)

Witajcie! Ja jeszcze do piatku pracuje i ostatnie rzeczy mam do zrobienia, wiec urawnie glowy. Mam nadzieje, ze w koncu bede miala wiecej czasu.

Wczoraj niewytrzymalam i pojechalam do szpitala. Za porada jeden jz Was (dziekuje) powiedzialam, ze mam plamienia i mnie brzuch boli. Zrobili mi USG- porzadne- wszystko ok wyszlo! Jaka ulga to mowie Wam. Pobrali mi tez krew, bo ja mam rh -, no i wlasnie dzwonili, ze musze przyjechac na zastrzyk z przeciwcialami, bo cos tam sie dzieje. I tak mysle sobie, ze z glupa wyszlo cos dobrego :)

Pozdrawiam Was i sciskam mocno

Dziewczyny, proszę Was o pomoc. Jestem w 11 tygodniu ciąży bliźniaczej dwujajowej. Mam skierowanie na badania prenatalne (usg i krew). Badania mają być 10 lutego, 12 lutego kończy mi się pierwszy trymestr. Czy te badania nie będą za późno? Jeśli tak to może uda mi się zmienić termin. Coś jeszcze, strasznie się boję :( Dajcie znać proszę jeśli uważacie że 10 luty to trochę za późno i wyniki mogą być błędne. Dziękuję z góry :)

reklama
Sarenka- u mnie łożyska były i są ok :-)
Molamennai- spokojnie, z tego co wiem te badania do 13t6d ciąży można robić.
Paulineczka- fajnie że się udało i masz dobre wieści!

Do góry