reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Na razie cisza... I to aż zbyt dosłownie, jedna panna chyba się obraziła i od wczoraj prawie się nie ruszała, musiałam ją dziś colą stymulować. Trochę pomogło zmieniła pozycję i od 12 dalej ma matkę w dupie i śpi gdzieś między nerkami [emoji4]

010ikw7ip2lmrcv3.png

reklama
Cześć dziewczyny! :)
W końcu jestem już po badaniach połówkowych, ale niestety muszę w poniedziałek znowu jechać bo jedno dziecko jest bardzo nisko ułożone i nie udało się ocenić twarzoczaszki i serca ;)
Ale cała reszta jest prawidłowa, więc myślę, że w poniedziałek też wszystko wyjdzie w porządku :)
Nareszcie poznaliśmy płeć naszych maleństw :)
Noszę pod sercem 2 dziewczynki :)
Jedna ma 388g a druga 373g :)
Lekarz mówił że nic tam nie wisi :D
Jestem przeszczęśliwa :) bardzo chciałam, żeby była chociaż jedna dziewczynka, a są aż 2 :)
Miłego Dnia Wam życzę! :*

W końcu jestem już po badaniach połówkowych, ale niestety muszę w poniedziałek znowu jechać bo jedno dziecko jest bardzo nisko ułożone i nie udało się ocenić twarzoczaszki i serca ;)
Ale cała reszta jest prawidłowa, więc myślę, że w poniedziałek też wszystko wyjdzie w porządku :)
Jestem przeszczęśliwa :) bardzo chciałam, żeby była chociaż jedna dziewczynka, a są aż 2 :)
Gratulacje...
Jakiś wysyp na dziewczynki jest ostatnio, chyba tylko @Zosia87 2chlopców urodziła, swoją drogą ciekawe co u nich. Pewnie już w domku i próbują się ogranąć...

010ikw7ip2lmrcv3.png

Gratulujemy :)

Duzo ostatnio dziewczynek :) u nas tez beda dwie panienki.

Aneczkaaa gratuluję wizyty i dziewczynek!

W piątek byliśmy we trójkę u gin i zrobiła mi usg-na moja prośbe (mówiłam że córka chce zobaczyć za żywo rodzeństwo) w drodze wyjątku. Wiki szalał a z radości:tak:
Szyjka jest długa ale od teraz wizyty będę miała co 2 tyg "bo blizniacza ciążę trzeba bardziej kontrolować". Aha i skierowanie na morfologie krzywa cukrowa i jeszcze coś tak więc za 2 tyg będę cierpiec;)
Miłego dnia-oby był tak piękny jak wczorajszy:biggrin2:

Sulen - znam takie przypadki, ze miesiac dziewczyny z rozwarciem przelezaly. Tobie takie miesiac by sie przydal wiec lez i odpoczwaj i sie nie stresuj:)

Ja tez ostrzegam Was przed zabieraniem sie na wiosenno-swiatczene porzadki. Wiem, ze niektore z Was czuja sie swietnie, pelnne energii itd ale latwo mozna przecenic swoje mozliwosci a potem plakac do konca zycia,ze sie nie olalo sprzatania.

A cukrzyca to nie zadnen wyrok. Ja dzieci tej diecie cukrzycowej przytylam tylko 12kg, po porodzie bylam szczupla i smukla, zero rozstepow jakiejs obwislej skory. Mam cialo jak przed porodem. Gdyby nie ta dieta, pewnie bym sie raczyla slodyczami i jakims junky food wmawiajac sobie ze to zachcianki a potem bylo by narzekanie:)

reklama
Cześć dziewczyny. Obecnie jestem w 4 ciaży. 3 wcześniej obumarły w 10tc. Dziś się dowiedziałam że to ciąża bliźniacza jestem mega szczęśliwa. U mnie dopiero 7tc. Mam nadzieje że tym razem się uda donosić ciążę. Choć od początku występują brązowe plamienia a lekarz nic nie mówi skąd to a ja się martwię. . Któraś miała tak i wszystko było dobrze. Duphason biorę wystarczająco bo 3x2

Do góry