reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Tola, ale mialas przezyc :(

Dziewczyny czy ktoras przechodzila z rozarciem i bylo ok?

Od 31tc miałam rozwarcie zewnętrzne i wewnętrzne + skróconą szyjkę. Cc zaplanowano na 36+4 z powodu małowodzia u syna. Rozwarcie to nie wyrok.
W moim szpitalu (rodziłam w Pile) praktykuje sie zakładanie pessara max. Do 32tc. W 34zazwyczaj go zdejmowano. Ja nie miałam go nigdy, szwu zresztą też

Ja mam rozwarcie na opuszek... Ale nie mam pojecia czy zewnetrzne czy wewnetrzne. A od 22 tygodnia mam pessar.

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Dziewczyny jak czytam że co poniektóre za porządki generalne się biorą to się dziwię. Oszczędzajcie się i pamiętajcie że ciąża bliźniacza jest dużo trudniejsza dla organizmu. Ja pracowałam do 7 miesiąca, ale gimnastykę przy oknach i inne takie zostawiłam mężowi. Nie przesadzajcie w porządkach.

Tola,
Wspolczuje przezyc! A jak dzieci? Wszystko w porzadku? Ile juz maja?

Suelen,
Bedziesz sie kladla do szpitala z takim rozwarciem? Trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo!

Ja to pracowalam do 28 tygodnia, teraz wiode zywot Leniwej Ksiezniczki ;-) czekam na przylot mamy to bedziemy prac, prasowac i robic porzadki. Chyba musze juz powoli torbe pakowac do szpitala??? Trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizyte, licze na ladne przyrosty wagi!

Witam się z rana:)
Melponea trzymam kciuki za wizyte;)
Suelen a cos więcej lekarz Ci mowil i kiedy teraz będziesz miała wizytę? Powinien jakoś zareagować na to.

Porządki robie ale do okien się na razie nie zbliżam(tylko w łazience myje)-mimo wszystko się boje (oprócz łazienki mamy wszędzie podwojne) 3 okna w każdym pomieszczeniu:szok:

Miłego dnia kochane

reklama
Że wy jeszcze macie siłę na porządki... No chyba że wszystkie chcą już na święta urodzić [emoji16]

010ikw7ip2lmrcv3.png

Do góry