reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

U mnie na pierwszej wizycie w 5t był jeden pęcherzyk, a w 11t okazało się, że są dwa dzidziusie, no to był mega szok dla mnie, bo cały czas myślałam że będzie jeden dzidziuś, dziewczyny a powiedzcie mi kupujecie od razu na start laktator?? bo tak się zastanawiam czy będzie mi potrzebny, przy dwójce dzieci to nie wiadomo jak to będzie z pokarmem, czy będę miała na tyle

reklama
Chyba lepiej kupić laktator i mieć w domu niż potem szukać na gwałt. Mi przy 1 dziecku przydał się 2 razy. A teraz nie wiadomo jak będzie. Teraz jak mamy czas na szukanie to można trafić używane za małe pieniądze. A potem jak na szybko to się bierze co jest i za ile jest. Szczególnie jak takie zadanie dostanie małżonek.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie od razu było widać dwa pęcherzyki ale zarodki i serce zobaczyłam w 7tc. Ale za to przy staraniach byłam na monitoringu cyklu i od 10 do19 dni (28dniowe cykle) nie było żadnego nawet małego jajeczka i został stwierdzony cykl bezowulacyjny. Wiec wyobraźcie sobie moje zdziwienie gdy po 7 dniach od terminu okresu zobaczyłam dwie kreski, a potem dwa pecherzyki. Nie tylko miałam owulacje miałam ją podwójną (różne płcie) i ok. 26dnia cyklu :)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

KamilaDon witaj w klubie ☺. Ja do starań o dziecko zabrałam się metodycznie. Kupiłam testy owulacyjne i codziennie sprawdzałam. Wyszedł mi cykl bezowulacyjny. Jak robiłam test ciążowy to było zaskoczenie, a jak lekarz powiedział że dwójka to niezły szok :)

Mojego męża musiałam 2 lata przekonywać do kolejnego dziecka. Zgodził się, ale jak to po czasie powiedział - zrobil to tylko dla mnie. Kiedy w 8tc na usg widoczne byly 2 fasolki śmiał się, ze nie chcial żadnego a dostał za karę dwa. Teraz dzieci są dla niego wszystkim.

Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie podawania sterydów na rozwój płucek? czy któraś z was wie jak to wygląda? to są jakieś zastrzyki?? Ile trzeba w szpitalu leżeć?

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie podawania sterydów na rozwój płucek? czy któraś z was wie jak to wygląda? to są jakieś zastrzyki?? Ile trzeba w szpitalu leżeć?

Ja właśnie jestem po dwóch dawkach. Zastrzyki w tyłek, dwa dni z rzędu. Co do czasu pobytu w szpitalu, to zależy od lekarza - ja już zostaję i czekam na decyzję kiedy cc. Ale wiem, że dużo dziewczyn idzie na te 3 dni do szpitala i wychodzą.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry