reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Darunia ja chodziłam do Maciejewskiego, ale jak zaczęły się problemy i ta cukrzyca doszła to szukałam pomocy w poznaniu:)

Dziewczyny widzę ze większość chłopców :)Co do wagi moich bobasow to faktycznie nie będę się martwić na zapas:)

Dziewczyny a tez was tak kłuje podbrzusze? W okolicy jajników? Mnie bardzo boli i zastanawiam sie czy to znowu nie jakis objaw ze poród sie zbliża :/

Pisalyscie cos o wadze i rozstepach.

Mialam cukrzyce w ciazy wiec b. zdrowo sie odzywialam, zero slodyczy, duzo warzyw, zbilansowana dieta, stale pory posilkow, zero podjadania. \Przed ciaza przy wzroscie 164cm wazylam 54kg. Waga z 37tc to 66kg, wiec przytylam 12kg. Nie ma sie co oszukiwac - jak sie podczas ciazy je za troje, pozwala na "zachcianki" to się przytyje wiecej. I wcale ni ejest tak, ze po ciazy sie zgubi. Nie ma gwarancji. Po co się dodatkowo tuczyc w ciazy, przeciez przy dwojce dzieci w brzuchu i tak jest ciezko:-D. Tydzien po porodzie wazylam 54, czyli 2kg mniej niz przed ciaza. Po ,miesiacu wazylam juz 47kg i wygladalam jak kosciotrup. Nie jadlam prawie nic, bo nie mialam przy dzieciach na to czasu, i jeszcze karmilam piersia wiec tez schodzilo. Potem przestalam sie juz wazyc bo sie nie chcialam denerwowac. Ale teraz jeset ok, tzn tak jak przed ciaza. Ceisze sie, ze sie nie zapasłam w ciazy bo teraz nie narzekam, ze mi sie cialo zmienilo, ze mam rozstepy. Wygladam dokladnie tak samo jak przed ciaza. Fakt, ze moze to tez kwestia genetyki z tymi rozstepami. Moja mama tez nie miala. Ja sie smarowalam po prysznicu oliwka fur mama z Rossmana.

Jjka ja tez cukrzyca i tez ta dieta i plus 13kg myśle ze w tej kwestii juz sie nic nie zmieni (waga na 30+5).

U mojej mamy było podobnie ze po ciąży ważyła -20kg mimo ze przytyła ok 10 wiec mogę liczyć na podobny efekt wiec będzie słabo. Poza tym obawiam sie ze mi mięśnie zanikają bo od miesiąca leżę i mam jeszcze 3 tyg tak wytrzymać a moje łydki wiotczeją niestety..

Adb7 dziękuję, to podnosi na duchu. Gratuluję zdrowych dzieciaczków ;)

Dziewczyny ja też mam cukrzycę, niestety u mnie dieta nie pomogła i biorę 4xdziennie insulinę + dieta.Nawet to zbytnio nie pomaga bo moje cukry i tak strasznie skakaja, może też dlatego ze leci 3 miesiąc jak leżę a wiadomo ze ruch spala cukier. Na noc biorę 23 jednostki insuliny do śniadania, obiadu i kolacji po 10 jednostek także troszkę tego wstrzykuje :( Co do rozstępów to zostały mi po pierwszym dziecku teraz jak ma razie nie widzę nowych

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie kłuje w pachwinie, ale tylko w lewej, zwłaszcza jak podnoszę nogę lub się przekręcam z boku na bok. Nie wiem dlaczego, doktor twierdzi, że bóle brzucha to norma w ciąży.

Do góry