reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Paulineczka gratulacje Cat niby według podręczników jednoowodniowa jednokosmowkowa w 34 tyg dwuowodniowa jednokosmowkowa w 36 a dwuowodniowa dwukosmowkowa w 38 tyg ale to wszystko jest teoria a w praktyce życie samo pisze scenariusz

Witam poniedzialkowo! :) dziewczyny czy powinny mnie niepokoic lekkie bole brzucha takie w stylu zblizającego sie okresu?
Dodam ze leże wiekszosc czasu ostatnio po plamieniach..Mam wizyte u swojej na srode.

Paulineczka moje gratulacje;-) marta to zależy czy są regularne i czy się nasilają. To mogą być te skurcze braxtona.

raczej sie nie nasilają, także chyba bede intensywnie odpoczywac do środy do wizyty u mojej gin. Martwie sie bo te plamienia mialam juz 3 razy co pare dni w zeszlym tyg, ale na szybko usg w pt nic zlego nie wykazalo..
A jak to jest z tymi krwiakami, jak je wykrywają że to one byly powodem krwawienia np?

Nie wiem jak to jest z krwiakami i wogóle z krwawieniami... przeraża mnie to ale zauważyłam ze bliźniacze mamy często je mają i często to nic groźnego. Jeśli cos cie niepokoi idź na Ip. Oby było ok.

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Witam się poniedziałkowo.

Egzamin teoretyczny zaliczony :tak:
Miałam 68pkt czyli minimalną wymaganą ilość :-D

Więc teraz stresik mniejszy już od środy zaczynam jazdy.

Widzę, że piszecie tu o krwiakach i porodach...
No wiec o krwiakach wiem tyle, że oczyszczają się i to może być przyczyną krwawień. O ile krwiak jest w taki miejscu, że nie zagraża zarodkowi to należy jedynie się oszczędzać i przyjmować duphaston lub luteinkę.

Co do porodów no to ja mimo ciąży dwuowodniowej i dwukosmówkowej, będę miała CC najpóźniej w 37tc. Lekarka powiedziała, że na pewno nie będzie mnie dłużej trzymać. No ale u mnie na pewno też wszystko przez to, że to trzecia ciąża w przeciągu 3lat i trzecie CC...

Niby narazie z blizną w środku nic się nie dzieje, ale ponoć ryzyko pęknięcia macicy u mnie jest większe niż gdyby to była np druga ciąża pa CC...

A ja się na tym nie znam jedynie pisze co ginka mi mówiła.

Ostatnia edycja:
Do góry