reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Paulineczka gratulacje Cat niby według podręczników jednoowodniowa jednokosmowkowa w 34 tyg dwuowodniowa jednokosmowkowa w 36 a dwuowodniowa dwukosmowkowa w 38 tyg ale to wszystko jest teoria a w praktyce życie samo pisze scenariusz

Witam poniedzialkowo! :) dziewczyny czy powinny mnie niepokoic lekkie bole brzucha takie w stylu zblizającego sie okresu?
Dodam ze leże wiekszosc czasu ostatnio po plamieniach..Mam wizyte u swojej na srode.

Paulineczka moje gratulacje;-) marta to zależy czy są regularne i czy się nasilają. To mogą być te skurcze braxtona.

raczej sie nie nasilają, także chyba bede intensywnie odpoczywac do środy do wizyty u mojej gin. Martwie sie bo te plamienia mialam juz 3 razy co pare dni w zeszlym tyg, ale na szybko usg w pt nic zlego nie wykazalo..
A jak to jest z tymi krwiakami, jak je wykrywają że to one byly powodem krwawienia np?

Nie wiem jak to jest z krwiakami i wogóle z krwawieniami... przeraża mnie to ale zauważyłam ze bliźniacze mamy często je mają i często to nic groźnego. Jeśli cos cie niepokoi idź na Ip. Oby było ok.

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Witam się poniedziałkowo.

Egzamin teoretyczny zaliczony :tak:
Miałam 68pkt czyli minimalną wymaganą ilość :-D

Więc teraz stresik mniejszy już od środy zaczynam jazdy.

Widzę, że piszecie tu o krwiakach i porodach...
No wiec o krwiakach wiem tyle, że oczyszczają się i to może być przyczyną krwawień. O ile krwiak jest w taki miejscu, że nie zagraża zarodkowi to należy jedynie się oszczędzać i przyjmować duphaston lub luteinkę.

Co do porodów no to ja mimo ciąży dwuowodniowej i dwukosmówkowej, będę miała CC najpóźniej w 37tc. Lekarka powiedziała, że na pewno nie będzie mnie dłużej trzymać. No ale u mnie na pewno też wszystko przez to, że to trzecia ciąża w przeciągu 3lat i trzecie CC...

Niby narazie z blizną w środku nic się nie dzieje, ale ponoć ryzyko pęknięcia macicy u mnie jest większe niż gdyby to była np druga ciąża pa CC...

A ja się na tym nie znam jedynie pisze co ginka mi mówiła.

Ostatnia edycja:
Do góry