reklama
M
mama290
Gość
Paulineczka gratulacje Cat niby według podręczników jednoowodniowa jednokosmowkowa w 34 tyg dwuowodniowa jednokosmowkowa w 36 a dwuowodniowa dwukosmowkowa w 38 tyg ale to wszystko jest teoria a w praktyce życie samo pisze scenariusz
emilek86
Fanka BB :)
Cat - u mnie planu nie było żadnego. Lekarze czekali na rozwój sytuacji. W 34tyg ciąża sama się zakończyła;-)
raczej sie nie nasilają, także chyba bede intensywnie odpoczywac do środy do wizyty u mojej gin. Martwie sie bo te plamienia mialam juz 3 razy co pare dni w zeszlym tyg, ale na szybko usg w pt nic zlego nie wykazalo..
A jak to jest z tymi krwiakami, jak je wykrywają że to one byly powodem krwawienia np?
A jak to jest z tymi krwiakami, jak je wykrywają że to one byly powodem krwawienia np?
darunia0712
Fanka BB :)
Takie bole moga wystepowac, poniewaz rozciaga sie macica. Ja takie mialam i na poczatku i teraz tez mam.
Aneczka8765
Zaciekawiona BB
Ja mieszkam w uk i tu w 37 tyg wywołują
a porod jesli wszystko jest ok to poród siłami natury co mnie przeraza :/
a porod jesli wszystko jest ok to poród siłami natury co mnie przeraza :/
reklama
Cześć dziewczyny :-)
Witam się poniedziałkowo.
Egzamin teoretyczny zaliczony
Miałam 68pkt czyli minimalną wymaganą ilość
Więc teraz stresik mniejszy już od środy zaczynam jazdy.
Widzę, że piszecie tu o krwiakach i porodach...
No wiec o krwiakach wiem tyle, że oczyszczają się i to może być przyczyną krwawień. O ile krwiak jest w taki miejscu, że nie zagraża zarodkowi to należy jedynie się oszczędzać i przyjmować duphaston lub luteinkę.
Co do porodów no to ja mimo ciąży dwuowodniowej i dwukosmówkowej, będę miała CC najpóźniej w 37tc. Lekarka powiedziała, że na pewno nie będzie mnie dłużej trzymać. No ale u mnie na pewno też wszystko przez to, że to trzecia ciąża w przeciągu 3lat i trzecie CC...
Niby narazie z blizną w środku nic się nie dzieje, ale ponoć ryzyko pęknięcia macicy u mnie jest większe niż gdyby to była np druga ciąża pa CC...
A ja się na tym nie znam jedynie pisze co ginka mi mówiła.
Witam się poniedziałkowo.
Egzamin teoretyczny zaliczony
Miałam 68pkt czyli minimalną wymaganą ilość
Więc teraz stresik mniejszy już od środy zaczynam jazdy.
Widzę, że piszecie tu o krwiakach i porodach...
No wiec o krwiakach wiem tyle, że oczyszczają się i to może być przyczyną krwawień. O ile krwiak jest w taki miejscu, że nie zagraża zarodkowi to należy jedynie się oszczędzać i przyjmować duphaston lub luteinkę.
Co do porodów no to ja mimo ciąży dwuowodniowej i dwukosmówkowej, będę miała CC najpóźniej w 37tc. Lekarka powiedziała, że na pewno nie będzie mnie dłużej trzymać. No ale u mnie na pewno też wszystko przez to, że to trzecia ciąża w przeciągu 3lat i trzecie CC...
Niby narazie z blizną w środku nic się nie dzieje, ale ponoć ryzyko pęknięcia macicy u mnie jest większe niż gdyby to była np druga ciąża pa CC...
A ja się na tym nie znam jedynie pisze co ginka mi mówiła.
Ostatnia edycja:
Podziel się: