reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Keeplovin- witamy Cie na forum:)
Milla - dobre wiesci, ale pewnie mysl ze to jeszcze 4 tygodnie niewyobrazalna.
Napisalas ze masz umowiona juz cesarke, ale to zapisana jestes na konkretny dzien?
Twoja dr bedzie przeprowadzać cesarke?
Ja na 99% tez Zelazna:) okazalo sie ze tesciowa pracuje z mężem jednej z położnych z tego szpitala i jak bede miec skierowanie na cc mam do niej zadzwonic i wszystko mi zalatwi.
Katherine - nie martw sie, wiwm ze jest b.ciezko, ale kazdy dzien dluzej dzieci w twoim brzuszku to dla nich lepiej, moze lada dzień samo sie zacznie. A w ogole u nas tez nie jest łatwo z cesarkã na zyczenie, to chyba zalezy od lekarza, moja nie da mi skierowania na cc jak beda dwie glowkowo.
Emilek - nie martw sie, jesli trzymasz diete i zdarzylo sie to jednorazowo to pewnie nic takiego, ale jak sie powtorzy koniexznie powiedz lekarzowi.

Dziewczyny ja mam jakies uderzenia goraca, nagle mi sie robi tak b.cieplo nie wiem od czego, no i puls mam ok.100:/

reklama
Ja mam strasznego doła. Cukier po obiedzie 175. Przekroczony o 55, a obiad był normalny dietetyczny. Mam nadzieję, że taki skok cukru nie zaszkodzi moim Groszkom, bo mam straszne wyrzuty sumienia ze skazałam je na coś takiego. Z drugiej jednak strony tłumaczę sobie, że przecież trzymałam się diety. Nie wiem skąd taki skok :no:

Moze wczesniej cos zjadlas? Chociaz jak sie trzymasz diety to to nie ma sensu. Ewentualnie cos sie pomieszalo i za duzo czegos dodalas, za malo czegos innego w skladnikach i tak wyszlo. Ale nie przejmuj sie, jestem pewna, ze raz nie zaszkodzi, wazne, zeby sie nie powtorzylo.

keeplovin nie pytaj tylkopisz co ci leży na sercu;-)

Och, nie chcesz tego czytac, uwierz mi, jeden wielki dol. Ale mam pytanie do dziewczyn, ktore juz maja dzieci, jeszcze sie nie zdazylam polapac w Was, wiec nie wiem...

Co do wizyty, ja rowniez mam co 2-3 tygodnie,
Katerine - to rzeczywiście Cię załatwili:baffled: Następna wizyta 14? Toż to będzie już 38 pełnych tygodni?
nie rozumiem skad ten szok?

milla
super że wszystko ok:-) teraz każdy następny dzień to sukces. Super za mały ma miejsce w żłobku -pamiętaj że dzieci mocno wyczuwają emocje rodzica i jak ty będziesz spęta i nerwowa -on to wyczuję i tez taki będzie. Mi łatwo mówić ale przyznam się że jak pierwszy raz dawałam mała do żłobka jak miała 6 mc tez zaczynałam od 1,5-2h tylko że ja siedziałam na schodach przed sala i płakałam że jestem wyrodną beznadziejna mama :zawstydzona/y:po tyg. już było ok że mna a z mała od pierwszego dnia :-) a co do teraz to nie wyobrażam sobie mieć Neli teraz w domu 24h.

Keeplovin - stąd mój szok, że ciąża bliźniacza uznawana jest w 37tyg za donoszoną i trzymanie kobiety w trójpaku dłużej niż 38tyg staje się po prostu niebezpiecznie dla dzieci. Stąd właśnie mój szok.;-)

A co do moich skoków cukru to ostatnio zdarza się to częściej, pomimo trzymania diety. Obawiam się że następna wizyta skończy się receptą na insulinę.

Milla76 super, że wszystko jest ok. Dzieciaczki faktycznie mają ładną wagę. Swoją drogą ciało kobiety ma naprawdę imponujące możliwości :tak:.
Katherine_mag naprawdę musi Ci być już ciężko. Skoro tak zwlekają z rozwiązaniem ciąży, to życzę Ci, aby jak najszybciej maluchy same zechciały pojawić się na świecie.
Leżące dziewczyny trzymajcie się i oby leżenie przyniosło jak najlepsze rezultaty.
Keeplovin witaj na forum i napisz chociaż w którym tygodniu ciąży jesteś, na kiedy masz termin i jaki to rodzaj ciąży bliźniaczej.
Ja w czwartek mam USG i już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć co tam słychać u moich dziewczynek. Trzymajcie za nas kciuki.

keeplovin może napiszesz nam coś o sobie???

milla ale uper waga :tak: na którego masz cięcie?

katherine kurcze, nieciekawie...może spróbuj jakoś domowymi spsobami dzieci zachęcić do wyjścia...bądź dzielna, jeszcze pare dni ;-)

kamila trzymam kciuki za wizytę!

cannot masz prawo sama wybrać szpital i już, lekarz może ci zaproponować swój ale decyzja jest twoja, pamiętaj :tak:

anulfka w której sali leżysz na Ujastku??

A ja jutro mam wizytę a potem będę chciała położyć się na te sterydy, jeśli tylko będą miejsca na oddziale...

Keeplovin - witamy

Katerine- jestem w szoku. Ale niestety wyszło na to, że moja lekarka robi mi to samo. W 28 tygodniu mówiła że umówimy się na termin cc, a tydzień temu powiedziała, że czekamy na akcję i wtedy cc ( lekarz neurolog dał mi na piśmie wskazanie do cc ). Co gorsze, jakoś nie pali się do podania mi sterydów na płuca. Także teraz w poniedziałek na wizytę biorę męża , żeby coś więcej na niej wymóc...

A tak w ogóle złapałam zapalenie gardła i oskrzeli, no i od dziś jestem na antybiotyku.

Emilek86 a co zjadłaś na ten nieszczęsny obiad ? ;-) Z doświadczenia Ci powiem, że im wyższa ciąża tym skoki cukru mogą się nasilać i nawet jedząc te same rzeczy czasami nie idzie ich uniknąć. A insuliny się nie bój-naprawdę jest z nią łatwiej i można sobie na więcej pozwolić. Jedyny dyskomfort to to kłucie, ale jest maleńka igiełka i szybko dochodzi się do rutyny. Jak coś to służę pomocą :tak:

Moge powiedziec... Na imie mam Estera, mam 24 lata. Maluje, z zawodu jestem trenerka psow i tatuazystka, ale prowadze z kolezanka salon, w ktorym robie tatuaze, piercing, paznokcie, makijaz, wszystko tego pokroju. To moja pierwsza ciaza, bede wychowywac dzieciaki sama. To chyba tyle...

Nadrobie Was jak wroce z kuracji, u mnie juz prawie dziewiata, wiec musze leciec na kuracje.

reklama
Do góry