reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

mam chwilke spokoju, maluchy zasnely :tak:

dziewczyny nierozpakowane: sprawdzcie dobrze po cc czy maluchy sa dobrze odsluzowane. czy nie "chrapia", czy nie wydaja dziwnych dzwiekow.
ja sie tak wkurzylam, ze chyba rozje..bie ta sluzbe zdrowia! dzis jade z moimi, a wlasciwie z Nikosiem do Londynu do prywatnego polskiego pediatry. po urodzeniu (1 dzien) zglosilam lekarzowi w szpitalu, ze chrapie tak dziwnie. Powiedzieli, ze to normalne po cc, tym barziej, ze wyszedl drugi. ze to minie, ze sluzu troche wiecej, ale to zejdzie samo. kilkadni pozniej zglaszalam poloznej, tydzien potem znowu, 2 tyg pozniej pojechalam do lekarza, caly czas to samo: minie za kilka tyg, bo o musi odkrztusic, zwymiotowac... pare dni temu juz mnie szlg trafil, znowu poszlam do lkarza - tym razem stwierdzila, ze slyszy jakies szmery i zapisala mu antybiotyk! no k... mac!!!!bidulek tak mi sie meczy, karmienie od dni to masakra - do 1,5 godz wypija 80ml... ciezko oddycha, no k.. jak sie dowim, ze to jkas infekcja, to nie recze za siebie.
pilnujcie tego, ze mna w szpitalu lezala dziewczyna - juz 1 dzien po cc dali malemu antybiotyk, bo go zle odsluzowali i dostal infekcji...
masakra jakas. ja tu wszystko sterylnie, wyparzone, a tu k... lekarze mi dziecko zalatwia!
mam wizyte na 18 napisze wam co mi powiedzieli.
trzymajcie sie!

reklama
A to moje sloneczka :)

IMG_2611.jpgIMG_2612.jpg

Onlyone koniecznie daj znać co Ci lekarz powie. Przerażenie ogarnia jak się widzi jak lekarze się opiekują naszymi maleństwami. Nie wiem co trzeba mieć albo kogo, żeby wszystko było dobrze. Przecież mąż nie lekarz mimo najlepszych chęci nie pomoże!

Onlyone- rozumiem twoje zdenerwowanie, sama pewnie tez bym tak zareagowala. Dobrze, ze o tym piszesz. My przyszle mamy nie zawsze wszytsko wiemy. Dzieki Wam-mama, ktore juz maja swoje dzieciaczki przy sobie, mamy wiecej swiadomosci o zagrozeniach jakie moga nas spotkac po drodze.
To co sie teraz dzieje w sluzbie medycznej przekracza wszelkie granice!

Onlyone - nie dziwię Ci się, że Cię nerwy biorą. Tu dmuchasz i chuchasz na maluchy, a lekarze mają wszystko w d...
Ale Ci przystojniacy rosną:tak: Ale wydaje się, że to jeszcze takie malusie kruszynki. Ile już ważą?

Onlyone - straszne to co piszesz:( mam nadzieję że nie wyjdzie z tego nic poważnego i Nikosiowi to przejdzie szybko. Kurczę no i jak tu ufać lekarzom, przecież to oni powinni dbać o to aby wszystko było z maluszkami w porządku:( my mamy nie mamy przecież takiej wiedzy o wszystkich możliwych powikłaniach czy chorobach jak oni:( ehhh przykre.
Maluszki kochana cudne:) do schrupania w tych leżaczka :-)

Dziewczyny czy macie jakaś liste zakupów/wyprawki co bedzie potrzebne i jakie ilości. Powoli się głubie w tym ile par śpiochów bodów jest mi potrzebna , butelki, ręczniki, jakieś podkłady ... :szok:

Elala- super wozek, tylko ta cena z kosmosu. Bierzesz magnez? Pomoze ci na te skurcze.

Eevlee- ale dobre wiadomosci! No i jeszcze raz gratulacje ze takich masz duzych już chlopcow!

Lilonko- łomatko! Nie wyobrazam sobie żeby rozdzielili mi maluchy po szpitalach :szok: Chyba bym się zaplakala na smierc!

Onlyone- wspolczuje! Jak to może tak być, ze szpital popelnia blad i kaza ci się bujac z dzieckiem od lekarza do lekarza, albo najlepiej przeczekac!!! Napisz koniecznie co lekarz powiedzial na wizycie! Zdjecia sliczne, i jakie piekne ciuszki i cala reszta :-D

reklama
onlyone - wiem jak to wyglada w UK i bardzi sie boje jak to bedzie u nas:baffled:. ale dobrze ze piszesz bo wiem na co sie nastawiac. Ja juz zglosilam nasze maluszki do prywatnego ubezpieczenia medycznego tak zeby zaraz po urodzeniu mialy najlepsza opieke jak bedzie taka potrzeba bo panstwowej sluzbie zdrowia za bardzo nie ufam, a prywatnie to zawsze mozesz wymagac.
Trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte. Mam nadzieje ze lpolski ekarz pomorze. Daj znac czy pediatra dobry.

Co do wozka to wiem ze tani nie jest ale w UK cena az tak nie poraza i jak sie przeliczy to tu nawet paseset zl taniej kupic mozna;-). jak ja juz wczoraj sie zdecydowalam ze ten mi sie podoba to emek hyc wskoczyl na neta i zamowil ;-) takze dzis po pracy pojedzie odebrac:-D Jak zlozymy to wrzuce fotki i wyraze opinie ;-). Kretowinka magnez dopiereo od kilku dni zaczelam lykac i jaby tych skurczow mniej ale jutro mam wizyte u gina prywatnie to jeszcze podpytam czy moze jakies wieksze dawki.....No i podejrze jak tam ruchliwosc naszej ksiezniczki bo jakos ciagle malo ja czuje ;-(. A jak ty i twoje zelazo ;-).
Beata - kiedys dziewczynki pisaly o wyprawkach to se skopiowalam i zapisalam liste ale na domowym kompie. Jak wroce z pracy to odgrzebie i wkleje.
Lilonka - komfort psychiczny przy i po porodzie jest rownie wazny jak i jakosc sprzetu i podejscie szpitala. Wybierz ten ktory podpowiada Ci intuicja i tego sie trzymaj a wszystko pojdzie gladziutko.

Ojej nie dlugo ja zaczne powaznie myslec o porodzie, ale to dpiero po 30 tc, poki co to temat zakazany. W planach mam popracowac do konca 32 tc a potem troszke odpoczac i dopiero na porodowke.:tak:

Do góry