reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
PIKKA, dzieciaczki piękne. Moje też pewnie będą podobne bo mamusia i tatuś czarne oczy i włosy mają. Przynajmniej kłótni nie będzie do kogo podobne:-)

Malena, u mnie też parka będzie: Kubuś i Ola, chyba, że zrobią nam niespodziankę... Moje też kopią niemiłosiernie. Smutno będzie jak brzuszek niedługo nie będzie podskakiwał...

Palu, Ty też 30 tc. Ile dzieciaki już ważą? Moje z ostatniego badania 1,5 kg. One rosną, a ja niestety schudłam:no:

jasmina dziewczyny mają rację z tym szpitalem... chociaż Ci sterydy podadzą. ja też broniłam się za każdym razem rękami i nogami ale takie skurcze to już nie przelewki tym bardziej że ty tam masz trójkę czyli tak jakby ciąże starszą już o kilka tygodni. Tzn macica jest już dużo bardziej rozciągnięta i tak reaguje jakby już była te parę tyg dalej... Ja takie wymioty i mdłości miałam jakieś 2 tyg przed porodem. No i skurcze przy każdym ruchu na końcówce. A bierzesz fenka????? bo ja bez niego długo bym nie pociągnęła na pewno. Zresztą zaczęłam rodzić 2 dni po odstawieniu... 3 mam kciuki!

kaliszo nie przejmuj się, ja też na końcu już nie tyłam a nawet schudłam

Ostatnia edycja:
Kurczę dziewczyny, martwię się bardzo o Jasminę. Czy razie czego tfu, tfu, może będą jej mogli jakoś powstrzymać te skurcze grożące porodem w szpitalu. Oby, Oby, bo 29 tydzień to za wcześnie dla maluszków:(:(

Cześc dziewczyny niestety ale dla mnie wstawienie suwaczka to czarna magia:-D może któraś da jakąś małą podpowiedź żeby nie przynudzać na forum
pozdrawiam
nacisnij na moj suwaczek i Cie przekieruje na strone z suwaczkami i tam wybierz sobie jaki chcesz i przekopiuj sobie link do suwaczka, ktory bedziesz miala na dole. pozniej wejdz na naszej str babyboom w ustawienia, pozniej edytuj sygnature i wklej link i zapisz:))

Palu, Ty też 30 tc. Ile dzieciaki już ważą? Moje z ostatniego badania 1,5 kg. One rosną, a ja niestety schudłam:no:
moje 3tyg temu tez tyle wazyly:)) takze podobnie:))

jasmina odzywaj sie co tam u Ciebie?

ja od wczoraj zauwazylam, ze jak ide to chyba tez mnie jakis skurcz zlapie...chyba skurcz albo kopniecie w pecherz i tez sie zastanawiam co to......
jak cos to nospe czasem wezme

niedlugo juz do szpitala bo 14ego takze mi badania porobia

ogolnie to sie boje cc. jeszcze sie wczoraj oczytalam, zebym wolala sn
ale u mnie i tak sa posladkowo ulozone

Witam. Nie nadrobie wszystkiego niestety.
Mam tesciow na glowie i malo czasu siedze przxed kompem. temat tesciowych juz byl wiec nie bede do niego wracac. W kazdy razie mam dosc. A tu jeszcze tydzien.
Pikka - sliczne maluszki jakie maja cudne oczeta. Gratuluje slicznosci
jasmina - no moze faktycznie lepiej idz do lekarza jak cie zostawia to trudno ale bedzies spokojniejsza
Witam tez nowe mamusie :)

Kaliszo - gratuluję parki:-) jakoś nie zarejestrowałam tego - przepraszam. A u Ciebie już 30 tc - Pięknie!:-)
A zażywasz jakieś leki na skurcze? Czy ciąża przebiega spokojnie?
Ja będę na początku września na Twoim etapie ciąży zastanawiam się ile jeszcze rzeczy będę w stanie zrobić...czy pozostanie już tylko leżenie?
W 30 tc ważą już dzieci po 1,5 kg ?:szok: I to waga normalna czy nieco są większe? Matko jak ja taka malutko to uniosę:szok:

Palu_ to znaczy że twoje dzieci ile teraz ważą? Zażywasz fenka?

Jasmina - odezwij się!

Tez sie zastanawiam co u Jasminy... Ciekawe czy zostawili ja w szpitalu a moze wogole tam nie pojechała ?
Ja dopiero co pisałam , ze czuje sie super a od wczoraj jakieś pogorszenie. Dziś to mnie boli brzuch ale już sama nie wiem czy na dole czy u góry , tak wogole to chyba tez wątroba strasznie i wydaje mi sie ze dzieciaczek mi tam uciska . Ogólnie czuje sie do dupy i czekam na wizytę wtorkowa u mojej lekarki i USG.
Tak wogole to wczoraj byliśmy z mężem w szpitalu na takich kursach dla blizniaczych rodziców i Pani nas uświadomiła ze od 26 tc powinna być już torba spakowana :szok: a ja sobie wtedy uświadomiłam, ze nawet nie mam w domu ani jednej rzeczy co jest wymagana do torby mimo, ze dom cały zawalony rzeczami dla dzieci no ale nie tymi. Tak wiec wczoraj kupiliśmy pieluchy, podklady, wkładki laktacyjne, koszule nocna rozpinana i pare pajacykow mniejszych i mały sweterek. Okazało sie, ze te co kupiłam tiny baby pajace to jakieś duże i wyglądają jak na 56cm! Czyli dalej nie mam małych. Ale pani wczoraj mówiła żeby nie kupować
Dużo małych bo dziecko tak szybko wyrasta.
W 30tc -1,5 kg to chyba dużo ... U mnie dopiero jak on będzie miał 1,5 kg to cora moze mieć tylko 900 i to mnie tak stresuje ze jeszcze mam tak długo do bezpiecznego terminu dla niej. U mnie w szpitalu ratują już dzieci od 24tc ale są szpitale gdzie od 28-29tc wiec chociaż z tego sue cieszę choć mam nadzieje, ze nic takiego mnie nie czeka. A jeszcze po tych kursach spotkałam kolegę co w rodzinie u niego aż 4 rodzinki maja blizniaki i właśnie jedna urodziła tyle ze jednojajowe w 27 tc i dzieci były 2-3 mues w szpitalu a teraz maja 3 lata i wszystko jest ok:-) ale my dziewczynki musimy trzymać sie jak najdłużej ...

Ostatnia edycja:
Lola - nic się nie martw! dzieciaczki dadzą radę:) Tyko Ty musisz emanować spokojem:)
Ja też się martwię o Jasminę - myślę, że pojechała do szpitala, bo inaczej coś by nam napisała. Oby tylko nie zaczęło się nic.. Tfu Tfu. Ale na pewno da sobie radę - lekarze opanują sytuację i będzie dobrze. Tylko my nie będziemy wiedziały co z nią i się będzimey denerwować. Ehh..

reklama
Myślę, że z takim wsparciem forumowych dziewczyn Jasmina szybko wróci, przeczuwam, że jest w szpitalu, że jak opanują sytuację to wróci poleżeć do domku jeszcze. Oh taka ze mnie optymistka po prostu.Dobrze, że pojechała to chyba nie był fałszywy alarm te skurcze.
Lola
- zestresowałam się tą torbą spakowaną w 26 tc!!! :szok: bez jaj!, ja nawet nie mam torby:-) Póki nie mam torby NIE RODZĘ!!! Kupię po 34 tc:-)

Katka - Ty się spodziewasz bliźniaków czy trójeczki?

Co do rozmiaru ciuszków to myślę, że takie dziecko rodzące się z wagą ok 2kg rozmiar 50 nie 56 a 50 będzie spokojnie nosiło ze 2 miesiące, a to dla niego komfort bo mu się nic pod plecami nie marszczy, nie gniecie itd
ale wiem, że są teorie że dziecko szybko rośnie więc po co kupować....właśnie po to - dla jego komfortu i dobrego samopoczucia bo idąc tym sposobem rozumowania kupmy od razu 62 rozmiar....

Do góry