Gratuluję dojrzałości i doskonałości, większość młodych ludzi najpierw coś zrobi później pomyśli i nie ma co oceniać i krytykować innych, bo jak to powiadają "karma wraca" ja zanim coś skomentuje 3 razy pomyślę i postawie się na miejscu tej osoby nie wydaje "wyrokow" tj.zycie jedni przejdą przez nie bez potkniec a drudzy niestety mają gorzej.Oczywiście, że byłam młoda, ale zanim zaczęłam uprawiać seks to wiedziałam, co do czego i jak służy...
A jeśli się okaże, że autorka przez swoją niewiedzę zajdzie w ciążę, to co wtedy? Już nie dojrzeje i nie zmądrzeje...
aniaslu, fakt, z góry założyłam, że o tabletki antykoncepcyjne nie poprosiła, mój błąd
reklama
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Czasem zamiast kogoś głaskać po główce trzeba nim potrząsnąć.
cafe1997
Fanka BB :)
Owszem, czasem trzeba potrząsnąć, ale bez przesady ja też kiedyś nie wiedziałam co to owulacja itp jak większość moich rówieśniczek, ale sama z siebie chciałam się dowiedzieć. Nie każdy chce pogłębiać wiedzę na ten temat i nie zmusimy kogoś do tego. A to, że na forum ostatnio co raz więcej mało empatycznych odpowiedzi to inna strona medalu.Czasem zamiast kogoś głaskać po główce trzeba nim potrząsnąć.
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Ja też nie twierdzę, że w wieku 16 lat wiedziałam absolutnie wszystko o cyklu kobiety, ale najważniejszego nauczyli mnie już wcześniej - seks bez zabezpieczenia = ciąża i nie było nawet mowy o czymkolwiek, jeśli nie było prezerwatywy.
@Nulini przypominam ci o poziomie edukacji seksualnej w naszym kraju. I naprawdę poznałam osoby, które mimo wykształcenia wyższego były w stanie uwierzyć, że jeśli w basenie będą pływać plemniki, to kobieta może zajść w ciążę oraz że błona dziewicza chroni przed ciążą. A pierwszy raz, że bezpieczny? Miesiączka, że chroni. Itd. Dlatego wolę edukować i dawać procedurę postępowania, niż potrząsać. Nigdy nie wiem, kto skąd pochodzi i jakie ma wsparcie oraz dotarcie do rzetelnej wiedzy.
Pamiętasz jak pisałaś o jeździe samochodem? Przysięgam Ci, że jest sporo osób, które mają o tym mierne pojęcie a wydaje im się, że są mistrzami kierownicy Tylko w przypadku brawurowych może to kosztować czyjeś życie.
Pamiętasz jak pisałaś o jeździe samochodem? Przysięgam Ci, że jest sporo osób, które mają o tym mierne pojęcie a wydaje im się, że są mistrzami kierownicy Tylko w przypadku brawurowych może to kosztować czyjeś życie.
Silence85
Fanka BB :)
Różnie w życiu bywa. W takich postach warto uświadamiać, a nie krytykować. Zwłaszcza, że jak widać edukacja seksualna w szkolach leży i kwiczy. A tabletka elaone jest tabletka awaryjna. Nikt nie łyka ich jak witaminy. Nie wiadomo komu kiedyś może być potrzebna.
He dziewczyny, ja tez mam pytanie. Wczoraj był stosunek z chłopakiem, prezerwatywa nam niestety pękła, za 7 dni mam mieć owulacje dzisiaj chce wsiąść tabletkę dzień po, jakie są szanse ze zadziałała ? Ze nie będę w ciąży ? Dziękuje i pozdrawiamWitam
Obawiam się że jestem w ciąży.
Więc tak
Okres rozpaczał mi się 10 czerwca (7 dni za szybko)
Ogólnie mój cykl trwa 31 dni czyli powinnam dostać 17 czerwca.
19 czerwca uprawiałam stosunek przerywany i był to mój pierwszy stosunek kiedy kolwiek
Odrazu poszliśmy kupić tabletkę dzień po ellaone
Zazylam ją max 3h po stosunku
Żadnych skutków ubocznych nie miałam ale po 6 dniach od stosunku dopadła mnie biegunka i lekkie bóle brzucha. Czy to możliwe żebym zaszła w ciążę?
reklama
Weź ta tabletkę jak najszybciejHe dziewczyny, ja tez mam pytanie. Wczoraj był stosunek z chłopakiem, prezerwatywa nam niestety pękła, za 7 dni mam mieć owulacje dzisiaj chce wsiąść tabletkę dzień po, jakie są szanse ze zadziałała ? Ze nie będę w ciąży ? Dziękuje i pozdrawiam
Pewnie wnioskujesz ze owulacja ma być za 7 dni z aplikacji, co jest często błędne, bo to tylko kalkulator, bezsensu się tym kierować aż tak