reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a petting? Zwariowałam?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jeśli wiesz, to wiesz, ze nie da się w ten sposób zajść w ciąże [emoji6]
Rozumiem Pani rozgoryczenie, sama pewnie pisalabym w ten sposób gdybym miała zaplecze doświadczeń. :) Ja wiem że do tego potrzeba odpowiednich warunków , temperatury , odpowiedniego ciśnienia dzięki któremu plemniki szybciej dotrą do komórki. Jednakże, chciałam po prostu zapytać czy takie zbliżenie nie bezpośrednie do okolic intymnych kobiety może czymś zaowocować. :)

reklama
Rozumiem Pani rozgoryczenie, sama pewnie pisalabym w ten sposób gdybym miała zaplecze doświadczeń. :) Ja wiem że do tego potrzeba odpowiednich warunków , temperatury , odpowiedniego ciśnienia dzięki któremu plemniki szybciej dotrą do komórki. Jednakże, chciałam po prostu zapytać czy takie zbliżenie nie bezpośrednie do okolic intymnych kobiety może czymś zaowocować. :)

Nie ma we mnie rozgoryczenia [emoji6] skoro wiesz jakie musza być warunki, bez których plemniki gina, ze musi być dzień płodny, ze musi dojść do PENETRACJI to po prostu nie rozumiem pytania [emoji3526] jak ktoś nie wie o co chodzi w robieniu dzieci to pytanie zrozumiałe (no, powiedzmy, ze zrozumiałe), ale wierze, ze Ty wiesz, wiec skąd to pytanie? Wiesz, ze nie zajdziesz w ciąże, ale i tak pytasz czy napewno nie zajdziesz w ciąże.

Jeśli nie chcesz zajść w ciąże i tak bardzo się boisz to poproś ginekologa o antykoncepcję lub odpuść sobie jeszcze takie zabawy, bo prędzej czy później posunięcie się dalej i wtedy dopiero będziesz się martwić.

Nie ma we mnie rozgoryczenia [emoji6] skoro wiesz jakie musza być warunki, bez których plemniki gina, ze musi być dzień płodny, ze musi dojść do PENETRACJI to po prostu nie rozumiem pytania [emoji3526] jak ktoś nie wie o co chodzi w robieniu dzieci to pytanie zrozumiałe (no, powiedzmy, ze zrozumiałe), ale wierze, ze Ty wiesz, wiec skąd to pytanie? Wiesz, ze nie zajdziesz w ciąże, ale i tak pytasz czy napewno nie zajdziesz w ciąże.

Jeśli nie chcesz zajść w ciąże i tak bardzo się boisz to poproś ginekologa o antykoncepcję lub odpuść sobie jeszcze takie zabawy, bo prędzej czy później posunięcie się dalej i wtedy dopiero będziesz się martwić.
Właśnie stąd moje głupie pytanie. Opiera się właśnie ono na aspekcie penetracji. Warunek penetracji odnosi się tylko i wyłącznie do sytuacji kiedy dochodzi do niej przy użyciu penisa ? Wszystko rozchodzi się o to czy palec też może zastąpić penisa i pomoc plemnikom dojść do szyjki macicy a stamtąd do jajowodu. Czy tutaj mamy prostą drogę penis penetracja plemniki? Może źle sformułowam pytanie , mam nadzieję że Pani zrozumie.

Wiesz, że ciężko zajść w ciążę, ale boisz się, że bez wtrysku wewnątrz zaszłaś w ciążę 🤦‍♀️ albo daj sobie spokój, albo tak jak koleżanki wyżej piszą idz po antykoncepcję.
Proszę wybaczyć, ale w jednym wątku Pani wyśmiewa moje pytanie a w drugim odpowiada Pani bez problemu. Na prawdę dziękuję za odpowiedź, ale tak jak odpisałam Pani tam, nie rozumiem czasami kobiet. Jedne potrafią wytłumaczyć bo wiedzą , że kazdy wół cielęciem był :) a inne od razu zarzucają trollowanie (?).

Proszę wybaczyć, ale w jednym wątku Pani wyśmiewa moje pytanie a w drugim odpowiada Pani bez problemu. Na prawdę dziękuję za odpowiedź, ale tak jak odpisałam Pani tam, nie rozumiem czasami kobiet. Jedne potrafią wytłumaczyć bo wiedzą , że kazdy wół cielęciem był :) a inne od razu zarzucają trollowanie (?).
piszą dziewczyny, że nie jest możliwe zajście w ciążę, a Ty swoje. Radzę wstrzymać się z zabawami, skoro nie jesteś gotowa na ewentualne konsekwencje.

piszą dziewczyny, że nie jest możliwe zajście w ciążę, a Ty swoje. Radzę wstrzymać się z zabawami, skoro nie jesteś gotowa na ewentualne konsekwencje.
Ale ja po prostu dopytuję. Właśnie po to aby w przyszłości albo unikać albo uniemożliwiać takich sytuacji. Nie pytam o to dla zabawy .

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry