Witam. Mam nadzieję, że potraktujecie mnie poważnie, bo jest to dość trudny temat dla mnie. Od roku biorę tabletki antykoncepcyjne, jednak zdaję sobie sprawę, że dosyć często miewałam rozwolnienia, lub leki na uspokojenie mogły obniżyć działanie tabletek. Ostatnio zaczęłam mieć dziwne objawy. Miałam mdłości, odrzucało mnie strasznie od niektórych zapachów (papierosy, to juz na maksa), miałam podwyższoną temperaturę, pojawiły mi się rozstępy na piersiach, straciłam apetyt na jedzenie. Zrobiłam 3 testy ciążowe, 2 z nich były pozytywne (blada kreseczka, ale była). Bardzo się ucieszyłam, ale parę dni pozniej (bo na początku pomyślałam, ze to moze błąd, więc tabletki brałam cały czas) 2 tabletki przed planowanym krwawieniem z odstawienia dostalam okresu. W połowie krwawienia 2 testy ciążowe wyszły negatywne. I tu mojw pytanie. Poroniłam? A może w ogóle nie byłam w ciąży? Może ciąża jakimś cudem jest nadal, ale krwawienie pojawiło się przez nagły brak przyjmowania hormonow.. nie wiem co mam o tym myśleć, strasznie się ucieszyłam na myśl o dziecku. Pozdrawiam
reklama
Fado123
Fanka BB :)
Moje zdanie jest takie ,że raczej wątpliwa jest ciąża , przy regularnym przyjmowaniu tabletek , jeśli chcesz być w ciąży po prostu odstaw tabletki , myślę że testy mogły się mylić , jeśli chcesz mieć pewność 100% zrób bete ,da Ci pewność
Właśnie wiem, że brałam tabletki, które osłabiają tabletki anty, w dodtaku zdarzały mi się rozwolnienia, ale dziękuję!Moje zdanie jest takie ,że raczej wątpliwa jest ciąża , przy regularnym przyjmowaniu tabletek , jeśli chcesz być w ciąży po prostu odstaw tabletki , myślę że testy mogły się mylić , jeśli chcesz mieć pewność 100% zrób bete ,da Ci pewność
A jeśli poroniłam, to czy beta może jeszcze wyjść dodatnia? Bo chyba trochę czau by minęło, zanim stężenie by calkowicie spadło?Zrób badanie beta hcg bo teraz to można tylko gdybać. Może była ciąża, ale ją poroniłaś. A może nadal jest.
Fado123
Fanka BB :)
Tak ,beta jeszcze może być ,jeśli wyjdzie beta dodatnia to ,najlepiej będzie powtórzyć po 48 godzA jeśli poroniłam, to czy beta może jeszcze wyjść dodatnia? Bo chyba trochę czau by minęło, zanim stężenie by calkowicie spadło?
reklama
U
użytkownik 902
Gość
Zrób badanie betahcg. Po 48h oznacz ponownie.