reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

#ciaza #1trymestr

Cześć jestem obecnie w 10tc od wczoraj czuje takjaby kłucie po lewej stronie podbrzusza nie jest to ciągły ból taki od czasu do czasu wczoraj np trochę podchodziłam po domu i miałam ten ból dzisiaj to samo czy może to być coś niepokojącego ? Czy po prostu wszystko się rozciąga itd?

reklama
Na początku ciąży mogą się pojawiać różne bóle, bo macica się rozciąga, więzadła itd. Twoje ciało musi przejść mnóstwo zmian i sie dostosowuje do nowej sytuacji :) Martwić się należy jak ból jest silny, albo jak jest połączony z plamieniem/krwawieniem. Ale np. samo plamienie bez bólu też sie moze na poczatku pojawiac i zwykle nie jest to nic złego. W razie jakbys jednak czula ze cos jest nie tak jak powinno to zawsze możesz pojechać na IP. Trzymam kciuki za spokojną ciążę!

Cześć jestem obecnie w 10tc od wczoraj czuje takjaby kłucie po lewej stronie podbrzusza nie jest to ciągły ból taki od czasu do czasu wczoraj np trochę podchodziłam po domu i miałam ten ból dzisiaj to samo czy może to być coś niepokojącego ? Czy po prostu wszystko się rozciąga itd?
Rozciąganie na 99% też tak miałam raz takie mocne że aż pojechałam do szpitala dokładnie w 10 tygodniu, ale właśnie ten kłujący ból jest charakterystyczny dla rozciągania

A ja jestem daleka, by mówić komuś, że ból jest normalny...

Jak masz wątpliwości, to należy skonsultować z lekarzem. To Twoje zdrowie i Twojego dziecka.
Może być tak, że w większości przypadków jest wszystko w porządku, a u Ciebie akurat niezbędna jest szybka reakcja lekarza.

A ja jestem daleka, by mówić komuś, że ból jest normalny...

Jak masz wątpliwości, to należy skonsultować z lekarzem. To Twoje zdrowie i Twojego dziecka.
Może być tak, że w większości przypadków jest wszystko w porządku, a u Ciebie akurat niezbędna jest szybka reakcja lekarza.
Masz rację! Nie przemyslalam tego i napisałam co mi powiedzial lekarz prowadzący moją ciążę jak sama mialam takie bóle, ale to prawda, że zawsze trzeba sie konsultowac ze swoim lekarzem. Każdy przypadek jest inny i lepiej pojsc do lekarza o raz za duzo niz o raz za malo.

Do góry