reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

#ciaza #1trymestr

Cześć jestem obecnie w 10tc od wczoraj czuje takjaby kłucie po lewej stronie podbrzusza nie jest to ciągły ból taki od czasu do czasu wczoraj np trochę podchodziłam po domu i miałam ten ból dzisiaj to samo czy może to być coś niepokojącego ? Czy po prostu wszystko się rozciąga itd?

reklama
Na początku ciąży mogą się pojawiać różne bóle, bo macica się rozciąga, więzadła itd. Twoje ciało musi przejść mnóstwo zmian i sie dostosowuje do nowej sytuacji :) Martwić się należy jak ból jest silny, albo jak jest połączony z plamieniem/krwawieniem. Ale np. samo plamienie bez bólu też sie moze na poczatku pojawiac i zwykle nie jest to nic złego. W razie jakbys jednak czula ze cos jest nie tak jak powinno to zawsze możesz pojechać na IP. Trzymam kciuki za spokojną ciążę!

Cześć jestem obecnie w 10tc od wczoraj czuje takjaby kłucie po lewej stronie podbrzusza nie jest to ciągły ból taki od czasu do czasu wczoraj np trochę podchodziłam po domu i miałam ten ból dzisiaj to samo czy może to być coś niepokojącego ? Czy po prostu wszystko się rozciąga itd?
Rozciąganie na 99% też tak miałam raz takie mocne że aż pojechałam do szpitala dokładnie w 10 tygodniu, ale właśnie ten kłujący ból jest charakterystyczny dla rozciągania

A ja jestem daleka, by mówić komuś, że ból jest normalny...

Jak masz wątpliwości, to należy skonsultować z lekarzem. To Twoje zdrowie i Twojego dziecka.
Może być tak, że w większości przypadków jest wszystko w porządku, a u Ciebie akurat niezbędna jest szybka reakcja lekarza.

A ja jestem daleka, by mówić komuś, że ból jest normalny...

Jak masz wątpliwości, to należy skonsultować z lekarzem. To Twoje zdrowie i Twojego dziecka.
Może być tak, że w większości przypadków jest wszystko w porządku, a u Ciebie akurat niezbędna jest szybka reakcja lekarza.
Masz rację! Nie przemyslalam tego i napisałam co mi powiedzial lekarz prowadzący moją ciążę jak sama mialam takie bóle, ale to prawda, że zawsze trzeba sie konsultowac ze swoim lekarzem. Każdy przypadek jest inny i lepiej pojsc do lekarza o raz za duzo niz o raz za malo.

Do góry