Z brzuchem problemów po pierwszym porodzie nie miałam, teraz już gorzej.
Ale nie byłam gotowa na obniżenie ściany macicy, na zmiany narządow, spowodowane szyciem, hemoroidy..
Koleżanka nie była świadoma,że macica może wypaść, ani, że można się posikać bez kontroli w wieku 30 lat..
Żyjemy w świecie, który demonizuje cc, ale nie mówi się, jakie powikłania niesie poród sn. Wiem,że to trochę nie o tym wątek, ale ostatnio w rozmowie z koleżanką, która jest w ciąży, wyszło, że nie wiedziała, że tak może być. Trzeba o tym mówić!
Ja i moja sąsiadka jesteśmy po cc, nie posikujemy się. Trzy moje kuzynki są po 2 sn na głowę i mają po 30 lat wlasnie i wszytskie się posikują. Mowiła jedna ze wypad na trampoliny z 5 letnim synem to sik w majty gwarantowany. Fakt, ze jedna z nich zdecydowala sie na sn 4300 i 4700. Gorzej dochodzila po peknieciu krocza niz ja po cc. Kiedy ja jak sarenka zasuwalam juz 6 dni po CC! oczywiscie uwazajac zeby nie przegiac, tak ona 3 miesiace na tylku usiasc nie mogla.
Zauwazylam ze wiele kobiet ma problem z blizna po cc, ze ona w ogole jest ze jest brzydka. Magiczne preparaty ktore na nic sie nie zdaly, a i tak jest bliznowiec. Po pierwszej ciazy mialam paskudnego, po tej minimalnie, ale jest pomimo mobilizacji blizny, plastrow, zeli. Ktorys lekarz mi powiedzial, ze po prostu jak ma sie do nich tendencje to mozna stawac na glowie i tak wyjda Ja swoje blizny akceptuje. Nie wiem, moze dlatego, ze pierwsza operacje mialam w wieku 10 lat i wiek na kompleksy juz dawno minął.
Rozstepy, no u mnie są, ale widać je jedynie pod światłem. Akurat mnie to tez srednio wzrusza bo w 2giej klasie gimnazjum tak szybko urosly mi cycki i dupkso mimo bardzo szczupłej urody ze od razu sie porobily rozstepy.
Ale jaka figure mialam ! haha
No i Figura... No figura sie zmienia. Rok temu idac do slubu wazylam tak jak teraz 63 kg
wtedy bylam piekna i szczupla, a teraz matko kochana, co za locha w lustrze
XD Bice to mam jak chlop, brzuch jak nie wsciagne wystaje jak ciazowy, a jak wciagne to mi wisi balon straszny. Wnioskuje ze to skóra ;D Albo jeszcze opuchlizna po operacji ktora u roznych ludzi moze sie w roznym czasie wchalniac. Jak mojej matce usuwali mięśniaka z macicy mowili ze pol roku- rok bedzie wygladac jak w ciazy. Mi się ta skóra zrobiła już po 1 ciąży i mimo że byłam szczupła to w 9 tc wygladalam jak w 2 trymestrze, chociaż nic nie przybrałam. Zresztą co ja będę pisać
Bardziej obrazowo będzie wyglądała fotka, a na istra to ja sie przepuszczam przez filtry i mam idealnie proste zeby, piekna cere, nawet ostatnio grzywke sobie dorobilam i ludzie byli potem zdziwieni ze grzywki nie mam
Ja to zawsze powtarzam ze media mediami, a codziennosc codziennoscia
Prosze bardzo
rok po 1szej cc, 9 tc, a kto byl w ciazy ten wie ze na tak wczesnym etapie aż takiego brzuszyska sie nie ma!
Teraz waze tyle samo, brzuch nadal jest ale nie az taki, a jestem taka gruba w rekach i brzuchu ze ja piernicze.