Mój 1,5 roczny synek od jakiegoś czasu przy zasypianiu i po przebudzeniu szarpie mnie za włosy tak że je wyrywa a wyrwane próbuje wkładać sobie do buzi. Kiedy je zabieram albo płacze albo próbuje ze mną walczyć i się śmieje. Czy takie próby szarpania i zjadania włosów to normalne zachowanie?
reklama
hemoglobina
Moderator
Może daj mu pieluszkę do przytulania albo pluszaka? Mój tak robił, jak nic innego nie miał pod ręką.
O, spróbuję. Zastanawiałam się czy nie iść do psychologa dziecięcego bo niepokoi mnie trochę to wkładanie tych włosów do buzi...Może daj mu pieluszkę do przytulania albo pluszaka? Mój tak robił, jak nic innego nie miał pod ręką.
hemoglobina
Moderator
Nie idą mu zęby?O, spróbuję. Zastanawiałam się czy nie iść do psychologa dziecięcego bo niepokoi mnie trochę to wkładanie tych włosów do buzi...
Niee. Mamy już wszystkie od 1 do 4, teraz tylko czekamy na 5 ale wydaje mi się że to jeszcze trochę, poza tym nie ślini się, nie gryzie innych rzeczy, przesypia noce. Jedyne co robi to właśnie jeśli wyrwie jakieś włosy to od razu do buzi.Nie idą mu zęby?
ZielonaMamma
Fanka BB :)
Moja córa w tym wieku próbowała jeść karty kartonowe (te do nauki mówienia). Nie sądzę, żeby to był jakiś problem - dziecku pewnie się podoba faktura, smak czy coś tam - i próbuje wkładać do buzi. I się złości jak nie może.Niee. Mamy już wszystkie od 1 do 4, teraz tylko czekamy na 5 ale wydaje mi się że to jeszcze trochę, poza tym nie ślini się, nie gryzie innych rzeczy, przesypia noce. Jedyne co robi to właśnie jeśli wyrwie jakieś włosy to od razu do buzi.
A synek mi próbował wtedy siadać na głowie. Też się uparł i wrzeszczał, jak mu nie pozwalałam. Jak robiłam to konsekwentnie to po jakimś czasie zapomniał i przestawił się na inną aktywność.