reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

tricolor, wlasnie, powiedz mi kobieto co jest lepsze, opuszczany bok czy wyjmowane szczebelki
dodam ze mlody bedzie w naszej sypialni stacjonowal , zaraz obok naszego lozka conajmniej do roku, bo chce miec go obok siebie

bo to z ikeii ma opuszczany bok, a inne na ktore jeszcze patrze maja szczeble wykrecane
i sama nie wiem

tricolor zgadzam się z twoją opinią
atram jeśli chodzi o moje zdanie to uważam że zarówno wyjmowane szczebelki jak i opuszczany bok mają swoje zalety, zależy tak naprawdę czego wy od łóżeczka oczekujecie. opuszczany bok jest fajny żeby wyciągnąć dziecko z łóżeczka bo wygodniej. Wyjmowane szczebelki przydają się później jak już dziecko chodzi, wtedy wyjmujesz szczebelki i dziecko samo sobie z łóżeczka wychodzi a nie czeka aż mama przyjdzie i je z łóżeczka wyjmie. Ja zdecydowałam się na wyjmowane szczebelki, bo jak dziecko jest małe, to leży na najwyższym poziomie łóżeczka i nie trzeba się schylać, trochę gorzej jest jak już siada i materacyk opuszczony jest na średni poziom. jak dziecko zaczyna stawać to materacyk jest na samym dole i obniżany bok nie wiele już daje bo aż tak bardzo on się nie obniża a dziecko jest już dosyć ciężkie. najlepsze byłoby takie łóżeczko z obniżanym bokiem i wyjmowanymi szczebelkami jak dla mnie;-)

No i wszystko w temacie :-D Nie musiałam się nawet rozpisywać.
Jak dla mnie jednak po czasie stwierdzam, że szczebelki wyciagane to lepsza sprawa. Łóżeczko nie jest tak wysokie, żeby nam przeszkadzać przy wyjmowaniu dziecka z najniższego poziomu, a i tak opuszcza się tylko kilkanaście cm więc przydaje się jak dla mnie tylko wtedy kiedy stoi łóżeczko obok naszego łóżka i z pozycji leżącej chcemy do dziecka sobie łapencje zapuścić. Wyciagane szczebelki są o tyle dobre, zę jak dziecię nasze przebiegłe wykapuje, że moża się wychylić przez barierkę i chycnąc z łóżeczka, wtedy wyciągamy 3 patyki i droga wolna i bezpieczna :-D

reklama
fajny ten konik, ale już mamy karuzele i chyba na początek wystarczy bo zwariujemy od tych kołysanek, dźwięków natury i światełek ;-)
ale dawajcie tu info o sprawdzonych zabawkach i nie tylko dla maleństw na pewno się przyda, zrobię listę prezentów dla rodziny :-D:tak:

ja swojemu 6 letniemu siostrzeńcowi kupiłam basen na podwórko, nosiłam się już z tym zamiarem od długiego czasu i co roku ciągle się bałam że Patryk jest jeszcze za mały na takie szaleństwo ale się odważyłam mam nadzieję że jego rodzice mnie nie pogonią coś takiego na promocji BASEN INTEX 305x76 STELAŻ + POMPA + FILTR PROMOCJA (1707151028) - Aukcje internetowe Allegro okaże się czy dobre za kilka dni, bo to świeży zakup może duży jest ten basen ale Patryk ma jeszcze 14 letniego brata :)

fajny ten konik, ale już mamy karuzele i chyba na początek wystarczy bo zwariujemy od tych kołysanek, dźwięków natury i światełek ;-)
ale dawajcie tu info o sprawdzonych zabawkach i nie tylko dla maleństw na pewno się przyda, zrobię listę prezentów dla rodziny :-D:tak:

Ja mimo karuzelki konika tez kupiłam bo przecież karuzelki nie mogłam zabierać wszędzie ze sobą. Konika do torby i heja :-) Taką zwykła naciagana pozytywkę tez Tymek miał i to nie jedną, ale jednak konik ma w sobie wszystko tzn i muzyczkę długo grajacą bardzo fajne melodje na 2 poziomach głośności i jest śliczny jako maskotka i ma lampkę w sobie z delikatnym światłem. Dla mnie jeden z lepszych zakupów jakie zrobiłam. Dla Młodej kupię tez takiego, ale dla odmiany różowech choć brzydszy.

z basenem fajny pomysł, sama bym sobie taki sprawiła ale musiała bym go chyba u nas w rynku postawić bo mam mieszkanie w kamienicy w rynku buahahah

:-D

Ale ogólnie basen fajowa rzecz, tylko miejsce trzeba mieć i pogodę :-)

reklama
Muszę Wamm zareklamowac jeszcze jedną rzecz bo ciągle zapominam ... KONIK MORSKI FISHER PRICE Gra i Swieci PRZYTULANKA (1720031789) - Aukcje internetowe Allegro
Tymek ma od zawsze właściwie i przy tym zasypia. Oczywiście zaśnie i bez konika, ale widzę że bardzo Go lubi. Jak znajdę jakies info na jego temat to zaraz wrzucę.

Ooooooooooooo mam ‪fisher price konik morski‬‏ - YouTube

jaki słoooodki :) Ja mam taki fajny zestawik na łóżeczko, gwiazdka z pozytywką i lampka księżyc, wszystko zaczepiane na szczebelkach.. karuzelę też muszę kupić żeby się patrzył na zabaweczki jak mu śmigają przed oczkami :)

Do góry