reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Marti fajny wózeczek i kolorek mi się podoba. Ogólnie to chyba w Pl jest jakiś większy wybór tych wózków...
Ja się napaliłam na ten babystyle oyster jednak...strasznie!! A jak ogłądam filmik instruktażowy o nim

BabyStyle Oyster Pushchair Pearl - WWW.BABYBOOM2000.CO.UK

To już w ogóle jestem przekonana...znalazłam 2 sklepy koło nas które w asortymencie go mają więc na pewno przejedziemy się go przetestować.

reklama
Misia-A, fajny lezaczek :)

Kasiadz, masz jakies zdjecie do tej twojej karuzeli?

Ja tez mam z Fisher price, ale jest lekka - z tym ze moja nie ma duzo bajerow, zwykla nakrecana z 3 zwierzaczkami. Do lozeczka kupilam jeszcze to:
Fisher-Price - Baby Gear
i to ciezkie jest, ale gra, swieci i sie rusza wiec ma sporo mechanizmu w srodku plus bateria. Zapiecie wyglada na solidne, wiec sie nie martwie ze spadnie.
karuzela taka: *FISHER PRICE* Karuzela z projektorem MISIE TANIO! (1718610234) - Aukcje internetowe Allegro

Bardzo fajny lezaczek. To rewelacyjne rozwiązanie. Dzieciaki uwielbiaja w takim ustrojstwie leżeć.

A jaka to dokłądnie karuzelka ? Bo ja mam taką Zobacz załącznik 372496 i jestem zadowolona. Projektor super na suficie wyświetla obrazki, lampka delikatnie świeci i dziecka nie oślepie, dośc dużo melodyjek ma, misie są ładne ... Minusami jest to, że dośc głośno chodzi silniczek, ale to tez w jakiś sposób dziecko usypia. No i szkoda, żę dziecko musi oglądac miśki od spodu, ale tego się nie przeskoczy :-D
A jeszcze odnośnie monitora oddechu to ja mam taki do montowania na pieluszkę. Nioe kozystałam z niego, ale kolezance pożyczyłam i się sprawdził. Teraz mam zamiar używać. Lepiej dmuchać na zimne...
a u mnie projektor bardzo słabo wyświetla obrazki na suficie- są mało dostrzegalne dla dorosłego a co dopiero dla dziecka, no i przeraziło mnie mocowanie go łóżeczka - pod wpływem ciężkiej góry karuzela się odchyla i w każdej chwili może się odhaczyć od poziomego szczebelka i zsunąć na dół. ale może jestem przewrażliwiona :)
ja chce kupic Tiny love
te misiaczki jak dla mnie za mdle sa , pomimo , ze bardzo ladne :) ale dla maluszka slabo widaoczne se wydaja ...
jak bym kupowała jeszcze raz to też bym kupiła tiny love, i miśki faktycznie są trochę za mdłe dla dziecka, ale nie pomyślałam o tym przed kupnem - po prostu podobała mi się:)

Werka nie, są różnokolorowe, a najfajniejsze że można w nich "wymieniać" kolory. Dokupujesz po prostu "skórki" w jakim kolorze chcesz. Rewelacyjne rozwiązanie, bo po jakimś czasie wózek się brudzi, blaknie, przeciera, albo kolor się nudzi, a tu za 50 F (do spacerówki) dokupujesz nakładkę i budke w jakim kolorze chcesz. Ja musiałam patrzeć na kolorki unisex. Zastanawiałam się nad limonką i żółtym, a ponieważ zielony widzę teraz wszędzie jest na ulicach to zdecydowałam się na żółciutki, zwłaszcza że w UK przydałoby się troche słońca :-D
Dziś jedziemy go pooglądać.

gosiane- nie braliśmy tego fotelika brałam z gondola i spacerówką ale widziałam fotelik jest w porządku ja mam fotelik od koleżanki ja nie czekałam z tym wózkiem bo do sklepu kolo mnie go przywiezli i cena super bo 1100 a wszędzie bylo drożej nawet na necie a wózeczek będę miała za 2 tygodnie jak tylko przyjdzie do domku to zrobię wam foteczki :tak:

kobitki dokonałam pierwszego zakupu dla mojej małej i od razu z grubej rury zakupiłam wózek

Wózek wielofunkcyjny TAKO CAPTIVA MOHICAN - Wózek wielofunkcyjny TAKO Captiva Mohican - TAKO

kolorek jak na zdjęciu wyglada super w rzeczywistości akurat ten model i kolor był w sklepie megaa happyyyy jestem :-D
normalnie jak pooglądałam podotykałam ciuszki itd dotarło do mnie ze mała za 2,5 mies bedzie z nami :szok:

Gratuluje zakupu :tak:Ja akurat z Tako miałam zupełnie inny model i zużył się bardzi szybko niestety, a był uzywany jako wózek zapasowy mozna powiedzieć. Ten wygląda solidnie i na pewno sie sprawdzi :tak:

Marti fajny wózeczek i kolorek mi się podoba. Ogólnie to chyba w Pl jest jakiś większy wybór tych wózków...
Ja się napaliłam na ten babystyle oyster jednak...strasznie!! A jak ogłądam filmik instruktażowy o nim

BabyStyle Oyster Pushchair Pearl - WWW.BABYBOOM2000.CO.UK

To już w ogóle jestem przekonana...znalazłam 2 sklepy koło nas które w asortymencie go mają więc na pewno przejedziemy się go przetestować.

Niezły :tak:

karuzela taka: *FISHER PRICE* Karuzela z projektorem MISIE TANIO! (1718610234) - Aukcje internetowe Allegro

a u mnie projektor bardzo słabo wyświetla obrazki na suficie- są mało dostrzegalne dla dorosłego a co dopiero dla dziecka, no i przeraziło mnie mocowanie go łóżeczka - pod wpływem ciężkiej góry karuzela się odchyla i w każdej chwili może się odhaczyć od poziomego szczebelka i zsunąć na dół. ale może jestem przewrażliwiona :)

jak bym kupowała jeszcze raz to też bym kupiła tiny love, i miśki faktycznie są trochę za mdłe dla dziecka, ale nie pomyślałam o tym przed kupnem - po prostu podobała mi się:)

Może przez to, że była używana to troszeczkę ma "luzy" i taka niestabilna Ci się wydaje ?

cytryna no fajne to cacko do łóżeczka :))) fajne odgłosy
kasiadz no ta karuzela w miśki ładna niby ale dla dziecka to powinny być bardziej żywe kolory :)

za to mówcie co chcecie ale mi się w ogóle nie podobają te firmowe karuzele typu fisher price czy tiny love - nie warte swojej ceny - jak zobaczyłam na youtube to bez rewelacji:no: a zresztą taka karuzela posłuży parę miesięcy i tyle... nie warto przepłacać

Oczywiście o gustach sie nie dyskutuje i masz rację, że dziecko małe żywe kolory powinno mieć, ale sam fakt ruchu, dźwięków i lampek dla dziecka jest jednak wystarczający w tym wypadku. A co do długości używania to ta karuzelka może być potem złozona i służyć tylko jako lampka i projektor, może stać na komodzie obok łóżeczka. Mój synek ma skończone 2 latka, a karuzelka jeszcze niedawno stała w jego pokoiku.

reklama
tricolor ja jednak wybiorę standardową nakręcaną karuzelę, a jak będę mieć ochotę na lampkę z projektorem dla maluszka to kupię takiego żółwia lampkę - jest super ;)

Najważniejsze, zeby skuteczna była, a czy mechaniczna czy nakrecana to nie ma tak naprawdę znaczenia :-)

nie, tu używanie nie ma nic do rzeczy, poprostu ma kiepskie rozwiązanie co do mocowania.

a wczoraj przypadkiem trafiłam na coś takiego: Magiczna Karuzela + CD+LAMPKA +zabawa (1678737434) - Aukcje internetowe Allegro gdybym nie miała karuzeli to chyba bym coś takiego do łóżeczka kupiła

Ciekawe to :tak:

Do góry